Müzik zamanın akışına kendine özgü ve canlı ölçümleri ile canlılık, ruh ve değer katar. Müzik, zamanı ve bizi uyandırır ve bu bağlamda ahlaksaldır. Sanat da uyandırdığı sürece ahlaksaldır ama ya tersini yapıyorsa? Bizi uyuşturuyor, uyutuyor ve tüm hareketliliğimizi ve ilerlememizi baltalıyorsa? Müzik de bunu yapabilir. Şeytani bir etki beyler. Uyuşturucular şeytan işidir çünkü durgunlaştırırlar, hareketsizleştirirler ve kölelere özgü bir durağanlığa neden olurlar. Müzikte, kuşku uyandıracak bir şeyler var, beyler. Müziğin ikili anlamı olduğunda ısrar ediyorum.
Sayfa 146
İki ruh arasındaki uçsuz bucaksızlığı müzik doldurur. Gündelik işlerin ve alışkan­lıkların sisi bastırıp boğmakta bunu nicedir.
Reklam
Herkes yapmis cok ozendim ben de yapayım dedim 😔 •Adım aybüke bazen aybük derler nickteki ay adım ve soyadımdan geliyor •16 yasindayim hazirlik okudum bir sene 9’um •Galatasaray, Galatasaraylıyım, Galatasaraya dair her sey, çok fazla seviyorum •Kişilik tipim entp •fazla tartışmacıyım insanlarla olduk olmadık tartışmaların içine
7 dili anadili gibi bilirdi. Muhteşem bir Türkçesi vardı. Votka ve Samsun216 Müptelası bir Filozof Bir dahi, yazar, eleştirmen, sosyolog, çevirmen, ODTÜ öğretim üyesi… Ulus Baker... ÖDTÜ Sosyoloji bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede öğretim üyesi olarak dersler vermeye başladı. Fransız, Alman, İtalyan ve Rus öğrencilerinden
Sör Thomas Browne "Ahenkle bütünleşen kişiler, ahenkten sevinç duyarlar. ilk besteci Tanrının güçlü yansıması içinde mutlu olurlar. Müzikte kulağın algılayacaginin ötesinde bu kutsallık mevcuttur. Müzik tüm dünyanın gün ışığına çıkmamış hiyeroglifsel dersidir. Entelektüel olarak Tanrının kulaklarında yankılanan ahengin manalı bütünlüğü olan ruh, uyumludur ve en yakını ise müziktir," diye yazar
Sayfa 226
Zengin ilişkiler faniliğin acısını hafifletir.
Pek çok filozof faniliğin acısını hafifletmek için başka fikirler ortaya atmıştır. Örneğin, Schopenhaur ve Bergson, insanoğlunu, bir kişinin ölümden sonra yeniden içinde yer aldığını her şeyi kuşatan yaşam gücünün ("istenç", "yaşama şevki") bir görüntüsü olarak düşünüyordu. Reenkarnasyon inanan kişiler, insanoğlunun özünün -tin,ruh veya ilahi bir kıvılcım- varlığını sürdüreceğini ve başka bir varlık halinde doğacağını inanır. Materyalistler, ölümden sonra DNA'mızın, organik moleküllerimizin, hatta karbon atomlarımızın kozmosa dağıldığını ve başka bir hayat türünün bir parçası olmak için çağırılana dek beklediğini söyleyebilir. Varlığın kalıcılığını ileri süren bu modeller, faniliğin acısını hafifletme konusunda benim için pek yararlı olmuyor: Bilincim olmadan moleküllerimin kaderi bana yalnızca soğuk bir rahatlık sağlıyor. Benim için fanilik arka planda çalan bir müzik gibi: Sürekli çalıyor ama çarpıcı bir olay onun farkında olmamızı sağlayana kadar pek fark edilmiyor.
Sayfa 158 - PegasusKitabı okudu
Reklam
Müzik çok güçlüdür. Bizi anılarımıza götürür. Ruh halimizi etkiler ve karşılaştığımız problemlere karşı alacağımız tavrı belirler.
528 syf.
·
Puan vermedi
Müzik dinler, söyleyemeyip ağzına mühürlediği kelimeleri parmak uçlarından bloguna aktarırdı. Yağmurlu bir günde söylenen bir ezginin ardına yaslanmış yorgun ruh ile o gün tanıştı. Ruhu kaybetmişti ama kalbi kazanmaya hazırdı. Birçok insana göre, sıradan bir hayatı vardı Ege'nin. Sosyalleşme adına yaptığı her şey elinde patlamış ve kendini birdenbire kaybedenlerin tarafında bulmuştu. Okulunda farklılıkları yüzünden sevilmeyen, dışlanan, alay edilen Gözlük'ün tekiydi. Arkadaşı yok muydu? Evet, bir tane vardı. "Bu kadar melankoli insana zarar verir," diyerek başlayan, "Sorma! Çarkıfelek izlerken bile ağlıyorum!" ile devam eden bir internet arkadaşlığıydı onunki. Bir yaz tatilinin başlangıcında, arkadaşlığı, umudu, âşık olmayı öğreneceği bir maceraya atıldığının farkında olmadan takıldı Tuğçe'nin peşine. Okulun yaz kampı, beraberinde tüm soru işaretlerini de getirdi. Aylardır internetten konuştuğu Heiley17 isimli kullanıcının da aynı kampta olduğunu öğrendiğinde, kovalamaca ve oyunlar başlamış oldu. Peki, Heiley17 kimdi ve neden saklanıyordu? Kalbi ejderhanın ateşinde mi atacak, yoksa kırgın bir yüreğe merhem mi olacaktı? Ona yazmak, durduk yere gelen ağlama isteği gibiydi.
Gözlük
GözlükKoray Yersüren · Ephesus Yayınları · 20182,778 okunma
“Bu öyküyü daha önce hiç anlatmadım ve bir daha anlatacağımı da sanmıyorum. Başlamadan önce bir Edema Ruh olduğumu hatırlamalısın. Caluptena yanmadan önce bile biz öyküler anlatırdık. Üzerine yazılacak kitaplar olmadan önce. Çalacak bir müzik olmadan önce. İlk ateş alev aldığında onun titrek ışığında biz Ruhların ağzından öyküler dökülürdü."
Sayfa 67 - Kvothe(kote,reshi)Kitabı okuyor
Müzik çok güçlüdür genç arkadaşlarım. Bizi anılarımıza götürür. Ruh halimizi etkiler ve karşılaştığımız problemlere karşı alacağımız tavrı belirler.
Sayfa 87 - Timaş YayılarıKitabı okudu
Reklam
Müzik; Kürdün ruhu, ruh hali, tarih ve kimliğinin dili, geçmişinin mükemmel anlatıcısı ve geleceğinin umududur.
ELEST BEZMİNİN ÂVÂZESİ MÛSİKÎ
‘Hz. Mevlana’nın ifadesi ile elest bezminin avazesi olan musiki, bu boyutu ile insanoğlunun ruhlar âleminde başlayan serüveni ile yaşıt bir manevi mirastır. Hz. Mevlana’ya göre insandaki musiki aşkı, Allah Teâlâ ile kullar arasındaki bu mükâlemeden neşet etmiştir. Bütün insanların ruhları Allah Teâlâ’nın sesini duymuş ve bu ilahi hitaba, ondaki letafete âşık olmuşlardı. Ete kemiğe bürünerek yeryüzü düzlemine indiklerinde de, farkında olmasalar da bilinçaltlarında, ruh kulaklarında o güzel sesi kültür ve fıtratlarına göre musiki eserlerinde aramaya başlamışlardır. ‘
Ruh, şiir sayesinde ve şiir “içinde”, müzik sayesin­de ve müzik “içinde” sezinler ölümün ötesindeki güzellikleri...
Baudelaire
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.