Kur'an'da içinde şifa geçen âyetler altı tane olup şunlardır: 1. "Allah müminlerin gönlüne şifa verir" (Tevbe 9/14). 2. "Ey insanlar, size rabbinizden bir öğüt, gönüllerdeki hastalıklara bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir" (Yûnus 10/57). 3. "Onda insanlar için bir şifa vardır" (Nahl 16/69). 4. "Biz Kur'an'da müminler için bir şifa ve rahmet olan şeyleri indiriyoruz" (İsrâ 17/82). 5. "Hasta olduğumda bana şifa veren O'dur" (Şuarâ 26/80). 6. "De ki: O, inananlar için bir hidayet ve şifadır" (Fussilet 41/44). Tâceddin-i Sübkî [rahmetullahi alyh] der ki: "Büyük zatlardan çoklarını gördüm bu âyetleri hasta için yazıp suyunu içiriyorlar ve bu şekilde Allah'tan âfiyet istiyorlardı."
Bediüzzaman said Nursi mektubat kitabında hilâfet hakkında:
"İslâm'da net bir yönetim biçimi yotur. İslâm'ın üç ana delili ve üç ana kaynağı olan Kur'an, Sünnet ve icma açısından bakıldığında, yönetim şekli hakkında sadece bazı esaslar tavsiye edilmiştir. Bu esaslar ise şûra, meşveret, hesap verebilirlik gibi değerlerdir. Bunun dışında 'yönetim şu şekilde olsun' diye net bir
Köklü değişim yayıncılıkKitabı okuyor
Reklam
"De ki: Bu felaket sizin kendi yapıp ettikleriniz yüzündendir." (Ali Imrån 3/165) "Allah onlara zulmetmedi, fakat onlar kendi nefislerine zulmediyorlardı. Sonunda yapıp ettiklerinin kötülükleri başlarına musibet oldu." (Nahl 16/33-34) Kur'ân, bu ve benzer âyetlerde insan ve toplum iradesinin "belirleyici olduğunu açıkça beyan eder ve her tür olumlu ya da olumsuz ortamı insanın kendi irade ve çabasının ürünü olarak değerlendirir.
Sayfa 103 - Pınar Yayınları, 5. Basım: Eylül 2019Kitabı okudu
🌱 NEFS 🌱 ⁠●⁠ Çok kıymetli olmak, cimrilik etmek, haset etmek, nazar etmek, kadın âdet görmek, layık görmemek anlamlarındaki "n-f-s" kökünden türeyen nefs (çoğulu, enfüs ve nüfüs) sözlükte ruh, can, akıl, insanın şahsı, bir şeyin varlığı, zatı, içi, hakîkati, beden; ceset, kan, azamet, izzet, kötü söz, bir şeyin cevheri, arzu ve istek
TARIK SURESİ (İlk 3 ayet) Bismillahirrahmanirrahim 1. Sema’ya ve Tarık’a (sabah yıldızına) yemin ederim. 2. Bilir misin Tarık’ı? 3. Delip geçen parlayan yıldızdır. Tevil eden KAŞANİ: “Sema’ya ve Tarık’a (sabah yıldızına) yemin ederim.” İnsani ruha ve nefsin zulmeti içinde zuhur eden akla yemin ederim. Akıl, nefsin karanlığını delen, içine nüfuz eden bir yıldızdır. Ki onun nuruyla etraf görülür ve doğru yol izlenir. Nitekim, bir ayette şöyle buyrulmuştur: ‘Onlar, yıldızlarla da yollarını doğrulturlar…’ (Nahl, 16)
Kadir Gecesi / Hz.Ali Ramazan Ayın'da öldürüldü
Kadir Gecesi, Ali Gecesi Kadir gecesi, Rahmet Peygamberi’nin buyruğuna göre Ramazan Ayı’nın son 10 gününden birisidir. Hatta son on günün tek, yani on dokuzuncu, yirmi birinci, yirmi üçüncü, yirmi beşinci, yirmi yedinci ve yirmi dokuzuncu gecelerinden birindedir. O gün kader gecesidir ve bin aydan daha hayırlıdır. Kur’an o gecede indirilmiştir,
Reklam
3.cilt
3. “Ecelleri gelince ne bir saat geri kalabilirler, ne bir saat ileri gidebilirler.”  Nahl sûresi(16), 61 ... Herkesin dünyadaki günleri, alıp vereceği nefesleri sayılıdır. İnsan gözlerini dünyaya açtığı andan itibaren hayatına son verecek olan görülmeyen ve tik-takları duyulmayan bir saatli bomba kurulur ve geriye doğru saymaya başlar. Cenâb-ı Hakk’ın belirlediği an gelince bomba patlar ve o şahsın küçük kıyameti kopmuş olur.
3.cilt
2. “Onlara dünya hayatının neye benzediğini söyle! Dünya hayatı, gökten indirdiğimiz bir suya benzer ki, onunla yeryüzünün bitkileri gelişip birbirine karışır ve sonunda rüzgarların savurup uçurduğu kuru bir çöp kırıntısı haline döner. Allah, her şeyi meydana getirmeye gücü yetendir. Mal ve oğullar dünya hayatının süsüdür. Ebedî kalacak iyi işler
Kur'an'da Hz. Lokman'ın oğluna verdiği öğütlerden biri de şudur: "Namazı özenle kıl, iyi olanı emret, kiitü olana karşı koy, başına gelene sabret. İşte bunlar kararlı- lık gerektiren işlerdir" (Lokman, 1 7) . Kur'an hayatta insanın başına gelen musibetlerin bir imtihan olduğunu, bu imtihanı sabırlı olanların kazanacağını bildirir (Furkan, 20) . Bu sebeple Müslümanlar Allah'tan sabır dilemeli (Bakara, 250; A'raf, 1 26) ve kendileri sabırlı davrandığı gibi birbirlerine de sabrı tavsiye etmelidirler (Beled, 1 7; Asr, 3) . Ayrıca "Sabredin ve sabırda yarışın" buyrulur (Al-i İmran, 200) . Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın sabredenlerle beraber olduğu (Bakara, 1 53, 249; Enfal 46, 66) , onları sevdiği (Al-i İmran, 1 46) , sabır ve takvalarıyla güzel davranışlarda bulunanların ecirlerinin asla zayi edilmeyeceği (Hud, 1 1 5; Yusuf, 90), onlara kat kat mükafat verileceği (Nahl, 96; Nisa, 25), sırf Allah rızası için sabredenleri meleklerin tebrik edeceği (Ra'd, 20-24) ifade edilmektedir.
İlim öğretmenin fazileti hakkındaki ayetler şunlardır: "Hani Allah, kendilerine kitap verilenlerden 'Onu mutlaka insanlara açıklayacaksınız, gizlemeyeceksiniz' diye söz almıştı." (Âl-i İmrân, 3/187), "Onların her kesiminden bir grup dinde geniş bilgi elde etmek ve kavimleri döndüklerinde onları ikaz etmek için geride kalmalıdır." (Tevbe, 9/122), "Sen Rabbinin yoluna hikmet ve güzel öğütle çağır." (Nahl, 16/125), "Allah'a çağıran ve iyi iş yapan kimseden daha güzel sözlü kim vardır?" (Fussilet 41/33), "De ki: İşte bu, benim yolumdur. Ben ve bana uyanlar basiret üzere Allah'a davet ederiz." (Yūsuf, 12/108)
Reklam
Nahl suresi
3. Çünkü Allah, gökleri ve yeri anlamsız ve boş yere değil, belli bir hikmete uygun olarak, yani hak ile yaratmıştır. O, müşriklerin ilâhlık pâyesi vererek Allah'a ortak koştukları her şeyin üzerinde ve ötesindedir!
(Nahl 16,104)
“Allah’ın ayetlerine inanmayanları Allah hidayete ulaştırmaz ve onlar için acıklı bir azab vardır.”
964 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.