Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Yalnızlık ve yalıtılmışlığın giderek arttığı bir toplumda yaşıyoruz. Narsizim ve egoizm bunu daha da vahimleştiriyor. Artan rekabet, azalan dayanışma ve empati de insanları yalnızlaştırıyor. Yalnızlık, yakınlık duygusunun yaşanamaması acıyı güçlendirici bir etki gösterir. Kronik ağrılar belki de tıpkı çizikler gibi bedenin ilgi ve yakınlık hatta sevgi isteyen çığlıkları, günümüzde temasın seyrek hale geldiğine işaret eden etkileyici ipuçlarıdır. Görülen o ki ötekinin iyileştirici elinin eksikliğini duyuyoruz.
Narsizim!
“Hatalarından tek sorumlu sensin! Dolayısıyla da disiplini öğrenmen ve uygun şekilde yetiştirilmen lazım!”
Reklam
Entelektüel narsizim
Yüksek düzeyde zeki kişi, imajından ziyade düşüncesiyle büyüler. Cazibesi ve büyüleyiciliği,zekasıyla baştan çıkarma kapasitesinden kaynaklanır. Sözel ifadesi çok sağlam bir retorik sergiler. Başkasına karşı her türlü empatiden yoksun olduğundan, hiçbir şeyi es geçmez, muhatabınıdaki en ufak çelişki ya da tereddütü kavrar ve her türlü argümandan yarar sağlamayı bilir.
Narsizim kültürü, bütün dünyayı kasıp kavurduğu yetmezmiş gibi iştahlı bir köpek balığı halinde bizim sahillerimize vuruyor.
İyileştirici bakımın dokunulma ve hitap edilme duyumu olarak yaşanması giderek daha seyrek bir hale geliyor yanlızlık ve yalıtılmışlığın giderek arttığı bir toplumda yaşıyoruz narsizim ve egoizm bunu daha da vahimleştiriyor artan rekabet azalan dayanışma ve empati de insanları yanlızlaştırıyor
Reklam
NARSİZM TERİMİ klinik tariften türemiş ve Paul Nacke tarafından 1899’da, kendi bedenine genellikle cinsel bir nesnenin bedenine davranıldığı gibi davranan, yani kendi bedenine tam bir tatmin elde edene kadar bakan, onu okşayan, seven bir insanın tutumunu tanımlamak üzere seçilmiştir. Bu dereceye varmış narsizim, Öznenin tüm cinsel yaşamını içine alan bir sapıklık anlamı taşır…
Sayfa 25 - Metis, 7.Basım Mayıs 2020, çev: Saffet Murat Tura, Banu BüyükkalKitabı okudu
"İyileştirici bakımın 'dokunulma' ve 'hitap edilme' duyumu olarak yaşanması giderek daha seyrek bir hale geliyor. Yalnızlık ve yalıtılmışlığın giderek arttığı bir toplumda yaşıyoruz. Narsizim ve egoizm bunu daha da vahimleştiriyor. Artan rekabet, azalan dayanışma ve empati de insanları yalnızlaştırıyor."
“Yalnızlık ve yalıtılmışlığın giderek arttığı bir toplumda yaşıyoruz. Narsizim ve egoizm bunu daha da vahimleştiriyor. Artan rekabet, azalan dayanışma ve empati de insanları yalnızlaştırıyor.”
Sayfa 40
Bize bir cellat gerek. Koridorlardaki ayak sesleri geçmişe ait, asılı kalmışlar. Mermer büste yapışan salyangoz falcıya yeniden alın yazısı yorumlatıyor. Günahları göğüsümü yakmıyor artık onlar savaş alanlarına serpildi katliamlara konfeti, tek kapılı zihinlere oyun oldular. Delilik kaldı bize, hainlik ise sizde o yapış yapış ellerinizi üzerimizden çekin. Ekşi süt tadındasın otlu narsizim havuzunda balıklar bile yalancı annesinin incisi artık bir hiç.
Reklam
"Narsizim kültürü, bütün dünyayı kasıp kavurduğu yetmezmiş gibi, iştahlı bir köpekbalığı halinde bizim sahillerimize vuruyor."
Sayfa 27 - Komşundan kendin gibi kork!Kitabı okudu
Bireysel ve toplumsal narsizim;
"İnsanlığın bir yarısı öteki yarısı tarafından bütünüyle yok edilme korkusuyla yaşıyorsa, geri kalan kesimi de her iki blokun kendisini yok edeceği korkusunu duyuyorsa, o zaman topluluk narsisizmi gerçekten ortadan kaldırılamaz."
SaY, yayınlarıKitabı okudu
Bireysel ve toplumsal narsizim;
"Bilinç alanının genişletilmesi, bilinçliliğin aşılması, toplumsal bilinçaltı alanının aydınlığa çıkarılması insanın tüm insanlığı kendi içinde duymasını sağlayacaktır."
SaY, yayınlarıKitabı okudu
112 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.