Mustafa Kemal Atatürk de “Ne mutlu Türk’üm diyene!” demiştir. “Ne mutlu Türkiye’de yaşıyorum diyene!” değil.
Ne Mutlu Türküm Diyene
Dünyayı iki elinin arasına alabilir misin dediler,Türk bayrağını açtım.🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Reklam
'Ne mutlu Türküm demek zorundasınız. Bunu söylemeyen bizim düşmanımızdır' deniyor. Oysa bir Kürt, 'Ne mutlu Türküm diyene' demek için hiçbir sebep görmüyor.
Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!
Delinse yer; çökse gök, yansa, kül olsa dört yan, Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan. Yıldırımdan, tipiden, kasırgadan yılmayan; Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz!
Sayfa 423
Dağda üç beş domuz sürüsü, Tutturmuş bir kürdistan türküsü. Eline almış bayrak diye masa örtüsü. Satsan beş para etmez ne dirisi ne ölüsü. Soyu soysuz olan sensin. Toprak senin neyine... İte itlik yapıp kafa tutma beyine. Anlasana dediğimi, sokaktaki köpek ağlar haline. Duy olan duy soysuz, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 🇹🇷🐺
Temennim odur ki, "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü ile "Beni sıradan bir azınlık mensubu olmaktan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığına ve en önemlisi TÜRKLÜGE "Yücelten" bu Büyük İnsana karşı küçücük de olsa bir vefa borcu, o muhteşem ziyafete bir tutam tuz da olsa katkıda bulunabilmiş olayım.
Reklam
uyku geldi bedene ne mutlu Türküm diyene
Atalarıma Sevgi ve Saygılarımla. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
... çok mutluyum Türk olduğum; Atatürk ve arkadaşları gibi bir kahraman milletin evladı olduğum için! (Babanın kızı)
Sayfa 18 - Tunç YayıncılıkKitabı okudu
Büyükada’da bir ilkokulun duvarında iki satır yazı gördüm. “Türk demek Türkçe demektir, ne mutlu Türk’üm diyene” … Meğerse o iki cümleymiş, bir cümle değil. Bir cümleye indirmişler!…
Sayfa 370Kitabı okudu
Reklam
Mobbing Bank Diyor ki;
Güce tapmak; toplumsal refleks ile insanlığı alçaltan putperest bir tavra dönüşür. Gücün karşısına çıkanın niyetinin anlaşılması güç olduğu için karşı güçte tehlikelidir. Asıl güç toplumun kendisidir. O gücü temsil eden, bir arada tutan ve bütünlüğü koruyan üst kimlik yani ırklar birliği ulusun kendisidir. Biz Türkler buna yurttaşlık diyoruz. Ne mutlu Türküm diyene yurttaşlığı ve ulus birliğini ve bütünlüğünü ifade eder. Yurttaşlığın yerine müşteri olmayı, kula kul olmayı, ideolojik bölücülüğü, ırkçılığı, mezhepçiliği koyarsanız gücü ele geçiren o toplumu güder. ] Önder KARAÇAY [
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.