Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Occam'ın Usturası;
İhtimaller eşit olduğunda, en basit açıklama, doğru olandır. Tamah kanunu olarak da bilinir.
Sayfa 72 - Altın Kitap YayıneviKitabı okudu
Occam'ın Usturası Prensibi, diye düşündü. UKO'daki eğitmenleri bunu bilinçaltına kazımışlardı. Birden fazla açıklama olduğunda, en basiti genellikle doğrudur.
Sayfa 172 - RachelKitabı okudu
Reklam
Kuşkucu yaklaşım özetle Akli yatkın bir Sava geliştirme anlama ve önemle altını çizmek gerekir ki hatalı ya da düzmece bir sıvı tanımı sanatıdır Torun bir dizi uslamlama yoluyla vardığımız sonuca varsayımımız ya da çıkış noktamız uyarınca varılıp sarılmadığını ve varsayımımızın doğru olup olmadığını saptamaktır takımdaki aletler arasında şu ilkeleri sıralayabiliriz *Gerçekler bağımsız bir şekilde onaylanmalıdır. *Farklı görüş sahiplerini sözlü tartışma için teşvik edilmelidir *Bilimde otoriteler yoktur en fazla uzmanlar vardır *Sırf hoşunuza gittiği için kapıldığınız görüşe ikna olma durumunuz diğerlerine de göre daha yüksektir. *Kendinize ait olduğu gerekçesiyle bir hipoteze gereğinden fazla bağlanmayın. Bilgiye erişim yolundaki istasyonlardan biri gibi düşünün *Niceleyin. Açıkladığınız her ne ise bir ölçüye sayısal değere sahipse onu rakip hipotezlereen ayırmayı çok d aha kolay başarabilirisniz *Occam In usturası *Sınanamayan yanlışlanamayan önermeler pek fazla değer taşımaz
Sydney Brenner'ın ifadesiyle "Matematik mükemmelin sanatıdır. Fizik en uygun olanın sanatıdır. Biyoloji ise -evrimden ötürü- yeterli olanın sanatıdır." Doğal seçilimden sağ çıkan yaşam formları yaptıklarını mümkün olan en verimli ve basit yoldan yaptıkları için değil, yaptıkları şey işe yaradığı için kalıcı olurlar. Bütün bu karmaşıklık ve gereksiz fazlalık, biyolojik sinyal ağlarının analizini ve enformasyon akışını zorlaştırır. Burada Occam'ın usturası (belli bir olguyla ilgili kâfi açıklamalar içinde en basit olanı aramak) geçerli değildir. Böyle olması dikkatlerini biyolojiye yönelten bazı fizikçilerin keyfini kaçırabilir. Fizikçiler zarif ve basit çözümlerin cazibesine kapılma eğilimindedirler ve canlı sistemlerin mükemmellikten uzak, dağınık gerçekliğinden rahatsız olabilirler.
Sayfa 125Kitabı okudu
"Canlıların anatomik tasarım rasyonalitesinin türev bir rasyonalite olması durumu aşkınlığı gerektirir. Oysa evrim teorisi tam da bunun böyle olmadığını, söz konusu rasyonel tasarımların (canlıların) ortaya çıkması için aşkınlığın gerekmediğini, bu anatomik tasarımların ortaya çıkışının öznesi olmayan doğal evrim süreciyle açıklanabileceğini söylüyor. Occam'ın Usturası destekler bu sonucu."
Sayfa 150Kitabı okudu
Occam'ın Usturası Prensibi,diye düşündü.UKO'daki eğitmenleri bunu bilinçaltına kazımışkardı.Birden fazla açıklama olduğunda,genellikle en basiti doğrudur.
Sayfa 172 - AltınKitabı okudu
Reklam
Sherlock Holmes'u severim ama Sherlock Holmes hika­yelerinin yazarı Sör Arthur Doyle'u sevmiyorum. Çünkü o, Sherlock Holmes gibi degilmiş ve doğaüstü olaylara ina­nırmış. Ve yaşlandığı da, ölülerle konuşulabilecegine inanan insanlardan oluşan Spiritualistler Derneği'ne ka­tılmış. Çünkü Birinci Dünya Savaşı'nda zatürreden ölen
Occam'ın Usturadı
Felsefede Occam'ın Usturası bize gereksiz karmaşıklığı kesip atarak daha basit açıklamaları tercih etmemizi söyler .
Sayfa 46 - TellektKitabı okudu
Occam'ın usturası, erkeklerin tıraş olduğu ustura değil,bir kanun ve diyor ki; Varoluşu tam anlamıyla gerekli olmayan şeylerin varlığından şüphe etmek gerekir.
Sayfa 124
Reklam
Occam'ın Usturası Prensibi, diye düşündü. UKO'daki eğitmenleri bunu bilinçaltına kazımışlardı. Birden fazla açıklama olduğunda, en basiti genellikle doğrudur.
Sayfa 172
Occam'ın usturası, eğer basit bir açıklama varsa, karmaşık olanın kabul edilmemesi gerektiği ilkesidir
Sayfa 275Kitabı okudu
Occam'ın usturası ;
"Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem." "Varoluşu tam anlamıyla gerekli olmayan şeylerin varlığından şüphe etmek gerekir."
Sayfa 124 - İş Bankası YayınlarıKitabı okudu
Occam'ın usturası, erkeklerin tıraş olduğu ustura değil, bir kanun ve diyor ki : "Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem." Bu söz Latince ve anlamı da : "Varoluşu tam anlamıyla gerekli olmayan şeylerin varlığından şüphe etmek gerekir."
Sayfa 124 - İş Bankası ve Kültür YayınlarıKitabı okudu
48 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.