Abdullah ozay

Abdullah ozay
@okuyorum433
Tarih ogretmeni
Adü
Istanbul
Istanbul
19 okur puanı
Ağustos 2020 tarihinde katıldı
Karınca, Firavun'un sarayını başına yıkar, baş aşağı atar. Sinek, Nemrut'u gebertip cehenneme atar. Bir mikrop, en cebbar bir zalimi kabre sokar. Risale-i Nur-Mektubat/282
Sayfa 282 - yeni asya·Kitabı okudu
Ey nefsim! Deme: “Zaman değişmiş, asır başkalaşmış; herkes dünyaya dalmış, hayata perestiş eder, derd-i maişetle sarhoştur.” Çünkü ölüm değişmiyor; firak bekaya kalbolup, başkalaşmıyor. 
Sayfa 196 - yeni asya·Kitabı okudu
Din
Eyvah! Aldandık. Şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik. O zan sebebiyle bütün bütün zayi ettik. Evet, şu güzeran-ı hayat bir uykudur, bir rüya gibi geçti. Şu temelsiz ömür dahi bir rüzgâr gibi uçar gider. Risale-i Nur-Sözler/226
Sayfa 226 - Yeni asya·Kitabı okudu
"Evet, şu perişan dünyada, avare beşer içinde, semeresiz bir hayatta, sahipsiz, hâmîsiz bir surette, âciz, miskin bir insan, bütün dünyanın sultanı da olsa kaç para eder? İşte bu avare beşer içinde, bu perişan, fânî dünyada, insan sahibini tanımazsa, malikini bulmazsa, ne kadar bîçare sergerdan olduğunu herkes anlar."
Sayfa 264 - Yeni asya·Kitabı okudu
“Zaman tarikat zamanı değil, belki imanı kurtarmak zamanıdır. Tarikatsiz Cennete gidenler çoktur, imansız Cennete giden yoktur”
Sayfa 55 - Yeni asya·Kitabı okudu
1000Kitap