Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
XIX. yüzyılın başlarından itibaren Türk dünyasının farklı bölgelerinde yaşayan Necip Asım Yazıksız, Veled Çelebi İzbudak, Cemaleddin Afgani, Mehmet Emin Yurdakul, Yusuf Akçuraoğlu, Ahmet Ferit Tek, Hüseyinzade Ali Bey yazıları, şiirleri ve değerli eserleri ile Türkçülük fikrini sistemleştirmeye başladılar. Türkçülüğün en belirgin özelliği Türkçe
Türk folkloru
Ergenekondan kurtuluş hatırası eski Türklerde demir ayinine esas ve sebep olmuştur. Ve bu milli ayinin serpintileri bugüne kadar bizim aramızda kalmış, hatta İstanbul'da hâlâ devam etmekte bulunmuştur. Nazar değenlere günlük yakmak, hastalara kurşun dökmek, hastalara ve çocuklara demir parçaları takmak şüphesiz İslamlıktan gelen şeyler değildir. Bunu bütün ulemâ tasdik eder.
Reklam
İşte bu kadar köyün yakınına inmiş olan bu eleğimsağmanın koşup bir kere altından geçse...
"Şimdi herkes yarını bekliyor. Fakat her yarın başka bir ümitsizlik bırakarak geçip gidiyor. Hatırasız bir dün oluyor."
Gülmenin sonu ağlamaktır… Vuslatın sonu hicran… Yazın sonu hazan… İkbalin sonu zeval… Hayatın sonu ölüm! Korkma, sen Türksün! Türkler hiçbir zaman, hiçbir yerde, hiçbir şeyden korkmazlar. “Hayat, hiç perdesi kapanmayan bir sahne...” "Ben korkmuyorum, fakat vücudum korkuyor.!" “Geçme namerd köprüsünden, kopartsın su seni!
Yalnız Efe
Anlatırken ihtiyar bazen heycana geliyor,bazen kederleniyor,unutulmamış bir matemin gölgesi karartıyordu.
Reklam
Kılıçla değil, asıl aklın kuvvetiyle gâlip gelindiğini bilirdi.
Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan.
Sayfa 7 - Bilgi Yayınevi