"İnne fi'l cenneti" konfor için değil; zât-ı Tâhâ’nın kâriası ile üst insanı bulmuş o medeniyet medinesinden geçer gibi "müslüman ruhun zarâfeti" ile isteriz. "Her şeyin üzerinde ise hüsn-ü hûlkun r'ifâti." Öz saygı; aşk-ı onur ile hem sağda hem solda hû ricâsıyla sâf kılmış kirâmen kâtibin maşuk'unun asude süreklisidir. Vurgu; deng-i hilkat ve tüm zamanların şart kipi olan; Beyza-ı aden ve belki kevser-ı zikredir. Nafile yere yorulmaya hoş gelene; ebabil denilmez. Sure gözüne kurbiyet kılar; körelmeye tahammülümüz ne?!
Sen evvela kendinle ilgilen kendi içinde kurtarılabilecek ne varsa onu kurtar. Sen düzelirsen dünya değişir... :))
1000Kitap
Hatayı kendim de aramayı bıraktım çünkü Hatay Akdeniz'de🙃
1000Kitap
Değer…🌾🌹🌹

Safiye Sağdıç

@38safmet
·
Elbette her değer, onu idrak edenin yanında anlamlıdır. Elmas, sarrafın elinde parlar. İncelik, zarif bir ruhta yankı uyandırır. Körler çarşısında aynanın, sağırlar arasında gazelin kıymeti olmaz. Eğer yaptığımız işin, yürüdüğümüz yolun, inandığımız şeyin değerinden eminsek kimsenin hakir görmesi bizi yıpratmasın!
Sayfa 51·Kitabı okuyor
Değer
1000Kitap

Safiye Sağdıç

@38safmet
·
Elbette her değer, onu idrak edenin yanında anlamlıdır. Elmas, sarrafın elinde parlar. İncelik, zarif bir ruhta yankı uyandırır. Körler çarşısında aynanın, sağırlar arasında gazelin kıymeti olmaz. Eğer yaptığımız işin, yürüdüğümüz yolun, inandığımız şeyin değerinden eminsek kimsenin hakir görmesi bizi yıpratmasın!
Sayfa 51·Kitabı okuyor
İnsanlar artık giyinmeyi bilmiyor. “Moda” ve “özgürlük” adı altında yıllardır kadınları değersizleştirmeye yönelik oluşturulan algılar, dünyanın birçok yerinde normalleştirilmeye çalışılıyor. Oysa asalet dikkat çekmekte değil, duruşta ve karakterdedir. Bugün geldiğimiz noktada, kadın, erkek ve hatta çocuk fark etmeksizin toplumun ahlaki hassasiyetlerini rahatsız edecek seviyede bir giyim anlayışı yaygınlaşmış durumda. Sorun yalnızca ekonomi değildir,asıl sorun ahlaki ve kültürel değerlerin aşınmasıdır. Kadını değerli kılan şey bedenini sergilemesi değil, taşıdığı karakter, bilgi, zarafet ve duruştur. Günümüzde birçok moda akımının insanları daha fazla tüketmeye, daha fazla dikkat çekmeye ve dış görünüş üzerinden değer görmeye yönlendirdiği açıktır. Bunun sonucunda ise sadelik, zarafet ve ölçülülük giderek geri planda kalmaktadır. Bazı ezoterik öğretilerde göbek deliği enerji akışı açısından önem taşıdığına dair yorumlar bulunur. Ancak konu hangi açıdan ele alınırsa alınsın, insanın kendine olan saygısını, duruşunu ve öz değerini koruması her zaman önemlidir. Toplum olarak yeniden özümüze, kültürümüze, nezakete ve asalete dönmeye ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü medeniyet sadece ilerlemekle değil, değerlerini koruyabilmekle de ölçülür.
1000Kitap