_Hayat, sürprizlerle dolu bir kumardır ve hayatın ne olduğunu sadece kumarbazlar bilir. _Eğer cesur değilsen samimi olamazsın, sevemezsin, güvenemezsin, gerçeğin peşine düşemezsin. O yüzden önce cesaret gelir. Ve diğer her şey onu izler. _Risk al. Belirsizlik deme; merak de. Güvencesizlik deme; özgürlük de. Bu güvencesizlik, hayatın
120 syf.
·
Puan vermedi
Ahh Filistin.. Ümmetin kanayan yarası.. Sahip çıkamadığımız kutsal davamız.. Ahh.. Tanımakta geç kaldığım
Abdullah Galib Bergusi
Abdullah Galib Bergusi
nin okuduğum ilk kitabı. 67 kez müebbet olmak üzere 5 bin 200 yıl mahkumiyet süresiyle insanlık tarihinin en uzun hapis cezası alan dava adamı. Kutsal davanın kutlu neferi dediğin gibi "Aydınlık yarınlar yakındır. Siyonistlerin, Allah'ın mübarek kıldığı Mescid-i Aksa'dan gitmeleri yakındır. Filistin'in emperyalizmden, işgalden ve zulümden özgürlüğüne kavuşacağı günler çok daha yakındır." Duam odur ki Mevla o günleri görmeyi sana da, bizlere de en kısa ve en hayırlı zamanda nasip etsin. O kutlu özgürlüğe bizleri vesile kılsın. Kitaba gelince kalbiniz acıyarak okuyacağınız kısa ama etkili bir roman.
Filistin
FilistinAbdullah Galib Bergusi · Ekin Yayınları · 2023765 okunma
Reklam
565 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Okuduğunuz kişisel gelişim kitaplarını unutun! (Kişisel gelişim kitabı değil yaşam mücadelesi motive ediyor) size mücadele konusunda ilham verecek gerçek bir yaşam öyküsü ile geldim. 25 yaşında kürek mahkumu olan yazar 38 yaşında kurtulmuş, 60'lı yaşlarında Fransız kitaplığında çok satan bir eser okumuş ve ben otuz yıllık serüvenimle daha çok satarım deyip hayatını yazmaya karar vermiştir. Yazarımız Henri Charrıere işlemediği bir suç yüzünden müebbet kürek cezasına çarptırılmış, kürek cezası o kadar ağır ki bu durumdan sağ kalanların sayısı çok az ve tam 13 yıl boyunca bu durumdan kurtulmak için mücadele vermiştir. 13 yılını 13 deftere sığdırmış diyebiliriz çünkü bölümler 13 defter halinde sunulmuş. Kaç-yakalan, kaç-yakalan yeniden kaç muhteşem bir serüven gerçekten pes dedirtecek olaylar yaşamış. Başına gelenler gerçek olamayacak kadar ilginç bambaşka hayatlar yaşayıp tekrar başa dönüp yeniden özgürlüğü için mücadele etmesi ve sonunda başarması, azmi takdire şayan. Yazar o kadar farklı yerlere gidiyor ki; Kızılderili kabilesine sığınıp orada aile bile kurmuş ama bu özgürlük mücadelesi onları geride bırakmasına sebep olmuştur. Fransa'da başlayan mahkumiyet, gerçek özgürlüğe kavuştuğu Venezuela'da son buluyor.
Kelebek
KelebekHenri Charrière · E Yayınları · 20195,3bin okunma
Noel nedir?
Aralık ayının sonlarına doğru birçok ülkelerde bir bayram kutlanır. Buna bazı yerlerde Noel derler. Noel Baba'yı duymuşsunuzdur herhalde. Bazı ülkelerde ise buna 'Christmas' denir. Acaba bu bayramın gerçekten ne amaçla kutlandığını hiç düşündünüz mü? Bir açıdan diyebiliriz ki, bu bayram dinsel gelenek ve göreneklere dayanmaktadır,
“Dört kere kopuş yaşarız ve hayat boyu dört dehşet ile karşı karşıya kalırız; ölümlü olmak, yalnızlık, özgürlüğe mahkumiyet, anlamsızlık. Bunları da inkar ile geçer hayat.”
Özgürlük ve mahkumiyet kelimeleri aynı cümle içinde yaman bir çelişki gibi görünse de insan özgürlüğe mahkumdur aslında. Fakat insana sonra ne oluyorsa, işin özgürlük kısmını atıp mahkûmiyeti tutuyor!
Reklam
Özgürlük ve mahkumiyet kelimeleri aynı cümle içinde yaman bir çelişki gibi görünse de insan özgürlüğe mahkumdur aslında. Fakat insana sonra noluyorsa işin özgürlük kısmını atıp mahkumiyeti tutuyor.
Özgürlük ve mahkûmiyet kelimeleri aynı cümle içinde ya-man bir çeliki gibi görünse de insan özgürlüğe mahkümdur aslında.
Özgürlük ve mahkumiyet kelimeleri aynı cümle içinde yaman bir çelişki gibi görünse de insan özgürlüğe mahkumdur aslında.
Söz konusu ceza daha ağırlaştıkça kişinin bu neticeyi benimsemesi daha kolay hale gelir delil Yokluğunda verilen ağır cezanın kendisi suçun varlık delili haline gelir sıradan insanların Akıl yürütme tarzı böyledir. Eğer birisi suçlu olmasaydı 15 yıl yerine 2-3 yıl hapse mahkum olurdu mahkumiyet kararı verenlerin göz önünde bulundurdukları husus Tam da bu bakış açısıdır. Eğer suç açık seçik değilse o zaman verilecek hafif bir ceza şüpheli bir hal alır ve otoritelerin kendilerine Güven eksikliğini gösterir katı bir ceza verildiğinde böyle bir şüphe söz konusu olmaz böylece masum bir insan iki kat cezalandırılır bu nazilerce kullanılan eski bir hiledir "Hain olmasaydı ona böyle acımasızca davranmazlardı" düşüncesini benimsetmek.
Reklam
Özgür doğarız Hatta özgürlüğümizi koruma içgüdüsü ile dünyaya geliriz Hatta hatta daha da İleri gideyim mi? “git” dediğinizi duyar gibiyim Özgürlük ve mahkumiyet kelimeleri aynı cümle içinde yaman bir çelişki gibi görünse de insan özgürlüğe mahkûmdır aslında. Fakat insana sonra ne oluyorsa, işin özgürlük kısmını atıp mahkumiyeti tutuyor!
28 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.