Pakistan 1998 yılında nükleer silah üretirken Türkiye aynı yıl üniversitelerde başörtülü avı ile uğraşıyordu.
Pakistan dizileri hakikaten sıkıcı Öldüm dramdan
Reklam
evlerden ırak, iran, afganistan, pakistan..
Acaba çocuğu oldu mu? Acaba evliler mi hala? Geçinebiliyorlar mı? Yoksa ayrıldılar mı? Beni mi bekliyor? Yiyorum kendi kendimi. Ne olursa olsun onu son kez arayayım, dedim. Bu kadar beraberliğimiz olmuş, birbirimize tapmışız. Arkadaşça görüşürüm. Biz zaten hiçbir zaman sekse düşkün olmadık ki, ruhumuzla severdik birbirimizi.
Sayfa 69·Kitabı okuyor
Yıl 1974. Hindistan nükleer deneme yapar. Tüm Pakistan şokta. ▪️Halk korkuyor. Siyasiler şaşkın. Ama biri kalkar: Avrupa’da yaşayan bir mühendis. Adı: Abdul Qadeer Khan. ▪️Hollanda’da çalıştığı nükleer santralden zenginleştirme santrifüjlerinin planlarını ölümü göze alarak çalmayı başarır. ▪️ Pakistan’a döner. Hiçbir şey yok. Ne laboratuvar, ne teknoloji, ne malzeme. Abdülkadir şu sözle yola koyulur: “Gerekirse ot yeriz ama bu nükleer bombayı yaparız.” ▪️ Kahuta’da bir çölün ortasında gizli bir laboratuvar kurulur. Pakistanlı mühendis ve bilim insanları gece gündüz çalışır. ▪️Yurt dışından ağır bir ambargo vardır lakin Pakistan'ın başka şansı yoktur. Ekipmanlar parça parça kaçak yollarla Pakistan ajanları tarafından getirilir. ▪️ Her başarılı testin ardından laboratuvarda tekbir sesleri yükselir. Çünkü bu sadece bir nükleer bomba değil, bir milletin onur savaşıdır. Tabiri caizse: “Yok edilemeyeceğiz” demenin bilimsel yoludur. ▪️ 28 Mayıs 1998. Pakistan, Belucistan’da yerin altında 5 nükleer bomba patlatır. Tüm dünya titrer. Abdul Qadeer Khan kameralar karşısında sadece şunu söyler: “Bu zafer milletindir. Sadece görevimi yaptım.” ▪️ Onun sayesinde Pakistan artık nükleer caydırıcılığa sahiptir. Hiçbir komşu yahut düşman devlet artık kolayca savaş planı yapamaz. O gün Qadeer Khan sadece bir bilim adamı yahut mühendis değil Milletin babası ilan edilir.
7 Ağustos 2003
Eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ulusal Güven­lik Danışmanı iken Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında, 23 ülkenin rejimi ile sınırlarının değişeceğini belirtti. Moritanya, Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Mısır, Sudan, İsrail, Ürdün, Suudi Arabistan, Yemen, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Irak, Suriye, Lübnan, Türkiye, İran, Afganistan ve Pakistan'ın oluşturduğu ülkeler, 17 milyon kilometrekarelik bir coğrafyayı kapsamaktaydı.
Metin Aydoğan, Türkiye Nereye Gidiyor, 6. baskı, Umay Yayınlan, İstanbul, 2007.·Kitabı okuyor
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.