429 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Cumbadan Rumbaya Peyami Safa'nın sırf para kazanmak icin Server Bedi ismiyle yayinlanmis eserlerinden bir tanesi. Yazar edebi değeri olan diğer kitaplarla para kazanmak için yazdığı eserleri birbirinden ayırmak için Server Bedi takma ismini kullanmis. Genel olarak beğendim. Yesilcam tadında, sürükleyici bir kitap. Bana Hüseyin Rahmi Gurpinar'in eserlerini hatırlattı. Peyami Safa'nin diğer eserleriyle kıyaslandığında kurgu ve kalite farkını görebiliyorsunuz. Yine de başarılı. Kitapta Karagumruklu Deli Cemile'nin hikayesi anlatılıyor. Kitabı okuyanlar Cemile'yi çok sevdiğini belirtmiş ama ben çok sevemedim. Gerçek hayatta da bence böyle bir karakter sevilmez. Çünkü çok zor. Yine de fena bir kız değil Cemile. Özellikle sevdikleri söz konusu olunca yapmayacağı fedakarlık yok. Çok asabi,erkek gibi bir kız. Kendi adıma bu kadar sinirli biriyle asla yapamazdim. Kitapta biraz güzel gösterilmiş bu yönü.
Cumbadan Rumbaya
Cumbadan RumbayaPeyami Safa · Ötüken Yayınları · 2020984 okunma
143 syf.
8/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Peyami Safa'nın Server Bedi imzasiyla yayinladiğı Çekirge Zehra'nın maceralarını okudum Döneminin öncülerinden olan Peyami Safa kadın kahraman kullanarak yabancı yayınlardan öne geçmiştir.Dedektif Selim'in hep ucundan kaçırdığı Çekirge Zehra bir nevi Cingöz Recai'nin kadın halidir. Tek negatif yönü bence Tilki Leman ile Çekirge Zehra'nın çok fazla benzer olmasıydı.
Çekirge Zehra'nın Harikaları
Çekirge Zehra'nın HarikalarıPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 2019121 okunma
Reklam
95 syf.
7/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Peyami Safa'nın Server Bedi imzasıyla yayınlamış olduğu polisiye maceralardan bu sefer Tılki Leman'ı okudum. Resmen Cingöz Recai'nin Kadın versiyonuydu. Gene zavallı Ahmet Fattin adlı polisimizi madara edip durdu. 5 adet hikaye vardı çok derin olmayan olduda bitti maşallah tarzında yazılmıştı. Ama o devrin polisiyeleri olduğu için çok da ayrıntı aramamak lazım. Şunu da söylemeden geçmeyeceğim o devrin arabalarını cidden merak ettim.
Tilki Leman'ın Harikulade Maceraları
Tilki Leman'ın Harikulade MaceralarıPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 201942 okunma
429 syf.
4/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Salak mısın Cemile, tadında bir roman.. Bihter'in ruhu şad olsunn. Peyami Safa, maddi sıkıntı çektiği yıllarda Server Bedi isminde edebi değeri düşük ticari geliri yüksek olan bu romanı yazmıştır. Doğu Batı çatışması vardır. Ama Fatih Harbiye tadında değildir.
Cumbadan Rumbaya
Cumbadan RumbayaPeyami Safa · Ötüken Yayınları · 2020984 okunma
451 syf.
8/10 puan verdi
Peyami Safa, polisiyelerinde (Server Bedi adıyla yazdıkları) çok farklı bir his verirken romanlarında çok daha farklı bir his veriyor. Melankolisini gördüğüm yerde tanıyorum, seviyorum. :) Tanıdığım en nahif mekankoliklerden...
Yalnızız
YalnızızPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 195121,5bin okunma
429 syf.
10/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Yine bir Peyami Safa romanı ve yine ben Peyami Safa hayranlığım öyle böyle değil çok seviyorum bu yazarı Cumbadan Rumbaya adlı eserini yine çok beğenerek okudum. Cumbadan Rumbaya asıl olarak yazarın “Server Bedi” takma adıyla yayımladığı bir romanıdır. Ötüken yayınları, eseri yazarın kendi adıyla basmıştır. Bunun nedeni ise Cumbadan Rumbaya romanı, yazarın kendi ismiyle yazdığı eserlerine daha çok benzemesidir. Bu konuda yayınevine katılıyorum. Yazara bakınca aklımıza hemen doğu-batı çatışması geliyor değil mi? Eveett bu eserde de ana konumuz doğu-batı çatışmasıdır. Karagümrüklü Deli Cemile, güzelliği ile dikkat çektiği kadar çirkefliği ile de ortalığı kasıp kavurmaktadır. Cemile’nin hallerine zaman zaman çok güldüm. Yazar, tam olarak karaktere uyumlu bir lakap seçmiş Her ne kadar deli olsa da pamuk gibi kalbi vardır Cemile’nin. Selim (aşk) ve Tahsin (para) arasında sıkışıp kalmıştır. Selim ve Tahsin gizemli olan karakterler olarak karşımızdadır. Cemile’nin dengesizlikleri de bu yüzden sürüp gider. Cemile, batı özentisi bir tiptir. Fakat yazarın diğer romanlarından farklı olarak Cemile, körü körüne batı savunucusu değildir ve kendi değer yargılarını kenara atmaz. Peki Cemile kitabın sonunda hangi karakteri seçecektir? Yazar, romanın sonunu çok iyi bağlamış. Tahsin’in sırlarının çözülmesi bayağı iyi bir olay Romanı çok beğendiğimi tekrar ekliyorum ve sizlere tavsiye ediyorum. Kitapla kalın
Cumbadan Rumbaya
Cumbadan RumbayaPeyami Safa · Ötüken Yayınları · 2020984 okunma
Reklam
200 syf.
·
Puan vermedi
·
2 saatte okudu
“Bir Tereddüdün Romanı” zaman zaman “Server Bedi” lakabı ile eserlerini yayınlayan Peyami Safa’nın 1933 yılında yayınladığı romanıdır. Türk edebiyatının usta kalemlerinden biri olan Peyami Safa bu eserinde, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra insanların düştüğü bunalımlı ruh hâllerinin onları nasıl tereddütlere sürüklediğini anlatır. Özgür ruhlu, gelecek planları yapmaktan her daim kaçan bir yazar, yazdığı eserler sayesinde birçok kadınla tanışır. Ancak tanıştığı her kadın, aynı eserlerinde yazdığı kadın kahramanlar gibi histerik duygulara sahip ve git gelleri olan kadınlardır. Üstelik yazarın kendi tereddütleri de bu ilişbu ilişkilerinde sonuç almasına mâni olur.
Bir Tereddüdün Romanı
Bir Tereddüdün RomanıPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 20207,1bin okunma
416 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
Yalnızız
Peyami Safa, takma adıyla Server Bedi psikolojik türdeki eserleriyle Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının önemli yazarlarından biri. Kendisini genellikle Dokuzuncu Hariciye Koğuşu ve Fatih Harbiye gibi eserleriyle tanırız. “Yalnızız” adlı romanı diğer eserleri kadar bilinmese de Peyami safa’nın “Sanatkâr ister istemez toplumsal bir görüşün
Yalnızız
YalnızızPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 201921,5bin okunma
429 syf.
·
Puan vermedi
Cumba'dan Rumbaya daha doğrusu Rhumba'ya.... Malumunuzdur "Cumba" eski tip müstakil Türk evlerinde zemin katın üzerindeki birinci ya da müteakip katlarda dışa taşan kafesli oda bölmesidir. Rhumba ise 1930'larda Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Kıyısında ortaya çıkan bir salon balosu müziği ve dans türüdür.
Cumbadan Rumbaya
Cumbadan RumbayaPeyami Safa · Ötüken Yayınları · 2020984 okunma
143 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Peyami Safa'dan 9.kitabı okumuş bulunuyorum. "Şeytana Uyanlar", Peyami Safa'nın, Server Bedi Külliyatı içinde çıkan kitaplarından. Kitapta, aynı kıza aşık olan üç adamın hayatlarının şeytanın eliyle kesişmesi anlatılıyor. Şeytanın kandırdığı bu insanların hikayesi, Goethe'nin Faust"undan ilham alsa da Peyami Safa kendi edebiyat anlayışı ve toplumsal inanışlar temelinde konuyu işlemiş. Güzel ve insana farklı bakış açısı kazandıran bir kitaptı. 143 sayfalık kitap, birkaç saatlik okunuşta bitirilebilecek akıcılıkta.
Şeytana Uyanlar
Şeytana UyanlarPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 202138 okunma
Reklam
429 syf.
7/10 puan verdi
·
26 saatte okudu
Karagümrük Yanıyor
Peyami Safa bir başyapıt niteliğinde değil de, para kazanmak maksadı ile yazdığı romanlarında Server Bedi mahlasını kullanmıştır. Cumbadan Rumbaya, keyif veren Server Bedi romanlarından biri. Karagümrüklü Deli Cemile’nin Karagümrük’ten Taksim’e uzanan hikayesini okuyoruz bu kitapta. Evini yakmak isteyecek kadar gözü kara karakterimiz, zengin bir adam bulup o evden kurtulmak niyetinde. Nitekim istediği gibi de oluyor, fakat Cemile istediğinin bu olmadığını anlıyor. Mahalle ağzı ile konuşan tahsil görmemiş Cemile’nin batılaşmış kesim ile mücadelesi ve zenginliğin sandığı gibi keyif vermemesi okumaya değer gerçekten. Bir çırpıda okuduğum bu romana zihin dinlendirmek için okunacak bir roman demek yanlış olmaz. Keyifli bir okuma sağlıyor.
Cumbadan Rumbaya
Cumbadan RumbayaPeyami Safa · Ötüken Yayınları · 2020984 okunma
340 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Server Bedi
Bu kitabı okuma nedenim tamamıyla yazardı. Bir süre Peyami Safa'nın eserlerini ve hayatını inceledim. Kült olmuş romanları başta olmak üzere 4 veya 5 romanını okudum. Sonra server Bedi lakabıyla yazdığı polisihe hikayeleri öğrendim. Ve şansıma okul kütüphanesinde denk geldim. Aslında polisiye açısından mükemmel bir kitap diyemem. Ama o dönemi göz önünde bulundurarak bu türün ilk yerli örnekleri olarak bence çok başarılı sayılır. Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitabı okurken sürekli ufak bir merak oluşuyor. Ama aşırı tahmin edilemez şeyler de olduğunu söyleyemem. Ama yerli polisiyemiz için mükemmel bir başlangıç örneği. Peyami Safa ve Server Bedi sevenlere öneririm Sevgiler M.S.A.
Cingöz Recai - Cingöz'ün Esrarı
Cingöz Recai - Cingöz'ün EsrarıPeyami Safa · Genç Damla Yayınevi · 2015555 okunma
303 syf.
·
Puan vermedi
Peyami Safa, annesinin adı Server Bedia’dan uydurduğu Server Bedi müstearıyla (takma adıyla) bir çok kitap kaleme almıştır. Genellikle edebi değeri yüksek olmayan bu romanların arasında da Selma ve Gölgesi gibi iyi romanlar çıkmıştır kesinlikle ama genellikle para kazanmak için yazmıştır bu romanları. Korkuyorum romanı da bu tarz da bir eseridir. İlk defa 6 Ekim 1937 ila 25 Aralık 1937 yılları arasında Cumhuriyet Gazetesinde tefrika edilmiştir. Zehra, Sivrihisar’ın bir köyünde doğmuş ve oradan şehre birkaç ev dolaşıp “besleme” hayatı sürmüş, daha sonra da Fazıl’ın evine hizmetçi olarak gelmiştir. Fazıl’ın ilk eşi Şaziye tarafından kızı gibi sevilen Zehra, köylü bir kız figüründen adım adım bir hanımefendiye dönüşmeyi başarır. Evin hanımı Şaziye’nin ölümünden sonra da Fazıl ile evlenerek bu başarısını taçlandırır. Bununla birlikte Zehra’nın aldatma dedikoduları, vehimler ve sürpriz bağlantılarla ilerleyen hikâyesinde huzurlu bir ev hayatı olmayacaktır. Korkuyorum eseri de, diğer eserlerinde olduğu gibi son satırlara kadar hissettirdiği heyecanları Zehra, Sivrihisar’ın bir köyünde doğmuş ve oradan şehre birkaç ev dolaşıp “besleme” hayatı sürmüş, daha sonra da Fazıl’ın evine hizmetçi olarak gelmiştir. Fazıl’ın ilk eşi Şaziye tarafından kızı gibi sevilen Zehra, köylü bir kız figüründen adım adım bir hanımefendiye dönüşmeyi başarır. Evin hanımı Şaziye’nin ölümünden sonra da Fazıl ile evlenerek bu başarısını taçlandırır. Bununla birlikte Zehra’nın aldatma dedikoduları, vehimler ve sürpriz bağlantılarla ilerleyen hikâyesinde huzurlu bir ev hayatı olmayacaktır.
Korkuyorum
KorkuyorumPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 202043 okunma
112 syf.
8/10 puan verdi
·
7 saatte okudu
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu… Peyami Safa kimdir? -Türk yazar. Server Bedi takma ismini de kullanan yazar romanlarının yanı sıra, fikrî eserleri, polemikleri, köşe yazarlığı ve gazeteciliği ile de tanınır. Servet-i Fünun dönemi şairlerinden İsmail Safa’nın oğludur. Babasız büyümenin acılarının yanı sıra, sekiz dokuz yaşlarında yakalandığı bir kemik hastalığı dolayısıyla 17 yaşına kadar, bu hastalığın fiziksel ve ruhsal bunalımlarını yaşamıştır. Doktorlar bacağının kesilmesinde karar kılmış, fakat Safa bunu kabul etmemiştir. Daha sonraları bu günlerdeki tecrübelerini Dokuzuncu Hariciye Koğuşu adlı romanında okurlarıyla paylaşır. 1960’lı yıllara kadar başta Milliyet olmak üzere birçok gazete ve dergide yazan Peyami Safa 27 Mayıs’tan sonra Son Havadis gazetesinde yazmaya başlamıştır. • Kitaplıkta anlık bir bakışma üzerine konusunu dahi bilmeden okuduğum bir kitaptı. Ayrıca yazardan da okuduğum ilk eserdi. Genel olarak yazarın kalemini ve anlatışını beğendim. Acı ve ızdırap duygularını çok güzel aktardığını düşünüyorum. Okunmasını tavsiye ederim güzel bir eser. Peyami Safa kimdir? Kaynak; edebiyathaber.net/iste-peyami-saf...
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
Dokuzuncu Hariciye KoğuşuPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 2022101,4bin okunma
Resim