Pierre Auguste Renoir
Değişen ışık değerleriyle atmosfer yaratmayı sevmesi açısından Monet'ye, gündelik yaşamdan sıradan figürleri resmetmesi sevmesi açısından Manet'ye benzeyen renoir, her ikisinin de kendine özgü bir birleşimi olarak değerlendirilmiş ve izlenimcilerin en popüler isimlerinden biri olmuştur.
Reklam
Pierre Auguste Renoir
Renoir'in Okuyan Kadın 'ı bunlardan biriydi. Tepeden gelen ve saçları bir altın filizi gibi tutuşturan ışığın altında, koyu nefti zeminle, elbisesinin siyahı ve boynu örten pembe tül arasından bir gül topluluğu ile fışkıran bu sarışın rüya, çehrenin tatlı sükuneti, gözlerin kapalı çizgisi, çenenin küçük bir toplulukta birden bitişi, dudakların tatlı, adeta besleyici tebessümü gibi bir yığın benzerlikle genç adam için, sevgilisinin bazı saatlerine sanatın en sadık aynalarından birini tutuyordu.
Huzur
Huzur
Ahmet Hamdi Tanpınar
Ahmet Hamdi Tanpınar
Izlenimci hareket, az sayıda bir grup sanatçının 1870'1erde Fransa'da bir araya gelmesiyle başladı. Grubun üyeleri arasında belli başlı isimler şunlardı: Claude Monet, Edgar Degas, Pierre Auguste Renoir ve Alfred Sisley.
PİERRE AUGUSTE RENOIR Renoir, işçi olarak hayata atılmış, azimli çalışması sayesinde gerçek sanata giden yolu bulmuş, hiç sıkıntı çekmemiş, Fasıl-ı Boheme olmamıştı. Yaptığı resimlerin hepsinden de sıhhat ve neşe taşmaktadır. Kötümserlik ve hüzün kelimeleri sanatında yer almaz. Gürültüsüz, patırtısız, mücadelesiz geçen uzun bir ömrün bilançosu da tam 600 eserdir. Üretken sanatçının kendine göre bir hayat felsefesi vardı : “ Suya düşmüş küçücük bir mantar parçasıyım” derdi. “ Kendimi akıntıya kaptırdım, sular nereye götürürse oraya giderim. “
Sayfa 209Kitabı okudu
Bedensel Engelli Ünlüler...
BEETHOVEN Sağır halinde en ünlü bestesi 9. senfoniyi besteleyen bestekar) STEPHEN HAWKİNG Tüm bedensel engellerine rağmen insan beyninin neler yapabileceğini kanıtlayan bilim adamı JOAQUIN RODRİGO 3 yaşında görme yetisini kaybetmesine rağmen, pek çok ünlü besteye imza atan müzisyen TİMUR Bedensel engeli kendisine mani olamayan Asya Fatihi lakaplı komutan, devlet başkanı FRİDA KAHLO Yaşadığı acıları resimleriyle anlatan, kendi doğum gününü, Meksika devriminin gerçekleştiği gün kabul eden ressam FRANKLİN ROOSEVELT Fiziksel engelinin 4 dönem üst üste ABD başkanı seçilmesine ve ABD halkının en sevdiği başkanı olmasına engel olamadığı başkan PIERRE AUGUSTE RENOIR Rahatsızlığından sonra, fırçasını parmaklarının arasına bağlayarak resim yapan ve öldüğü gün "sanırım yeni bir şeyler öğrenmeye başlıyorum" diyen ressam TERRY FOX Hastalığına yenilmesine rağmen umut koşusuyla yaşamaya ve diğer insanlara umut olmaya devam eden atlet RAY CHARLES Soul be blues müziğin 12 grammy ödüllü efsanevi müzisyeni THOMAS EDISON Algılamasındaki yavaşlık sebebiyle okuldan uzaklaştırılan 12 yaşında duyma yeteneğini kaybeden, ailesine yardım etmek amacıyla trende gazete satan, duyma engelli mucit...
34 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.