Belki Antik Mısırlıların tam olarak hangi aletlerle ve hangi tekniklerle piramitleri inşa ettiklerini tam olarak bilemeyebiliriz. Hatta 2017'de kozmik ışınlar sayesinde Khufu Piramidi'nde daha önce görülmemiş bir boşluk keşfedilmişti ve kim bilir daha ne gibi gizemler ortaya çıkacaktır. Ancak bunları daha iyi anlamak için araştırmaları ciddiye alan, güneş altında kazı çalışmalarına giden ve bilimsel düşünüp hesaplamalarla uğraşan insanların daha olası açıklamalar öne süreceklerini biliyoruz. Uzaylıların yaptığını söylemek bir cevap sunmanın aksine durumu daha da karmaşık bir hale getirecek, cevaplandırılması gereken soruların sayısını artıracaktır. Uzaylıların yaptığını söylemek sadece "Kim yaptı?" sorusunu cevaplandırmak için yeterli kalırdı ama "Nasıl yaptılar?" sorusunu yine yanıtsız bırakacaktır.
Sayfa 348 - pdfKitabı okudu
Evlad-ı Osmanlılar'a gelsin :D
Dogmatik düşünce neden dünyanın en güzel ülkesini, Türkiye'yi perişan etti? En önemli unsur Osmanlı unsuru. Osmanlı, yaklaşık dört yüz sene Mısır'da kalmış ama piramitlerle ilgili tek bir sayfa yazmamış, yazdırmamış. Dünyada Çin Seddi'nden sonra bilinen en büyük yapı olmasına rağmen. Osmanlı bakteriyi, böceği merak etmemiş olabilir ama insaf edin. Piramitleri merak etmemek inanılır gibi değil. Meraktan bu dev eserleri kim yaptı, içinde ne var gibi karmaşık bir araştırmayı da kastetmiyorum. Sadece ve sadece, bir adam gönderip enini ve boyunu adımlarla ölçtürebilir ve İmparatorluğun başka bölgelerinde yaşayan insanlara, "Benim mülkümde, örneğin yüz adım eninde iki yüz adım boyunda bir yapı var" diye bilgi verebilirler, hatta övünebilirlerdi. Osmanlı idaresine hala özlem duyanlarımızın kulakları çınlasın. Osmanlı hiç meraklı ve ilgili değil. Neden? Dogmatik düşünceyle idare edilen bir sistemdi. Dogmatik düşünce bize hem İslam ülkelerinden hem de Osmanlı'dan geldiği için, biz ne ağacımızı tanımışız, ne dağımızı tanımışız.
Sayfa 273 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Haklısın hocam
- Merak bir içgüdü müdür yoksa öğrenilen bir şey midir? Davranışlarımızın çoğunda kalıtsal bir yönlendirmenin esas olduğunu düşünüyorum. Ancak, kişinin geçtiği eğitim süreci ve aile yapısının da bunda çok etkin olduğunu bili­yoruz. Bilinç meselesi esasında. Bu merak bilincinin oluşmasında, ilk beş yıl çok önemlidir. Çocuğa, "Bu günahtır, bunu söyleme, bunu öğrenip de ne yapacaksın" demeye başladığınız zaman ona bilim adamı olma yollarını kapa­mışsınız demektir. Dogmatik düşünce neden dünyanın en güzel ülkesini, Türkiye'yi perişan etti? En önemli unsur Osmanlı unsuru. Osmanlı, yaklaşık dört yüz sene Mısır'da kalmış ama piramitlerle ilgili tek bir sayfa yazmamış, yaz­dırmamış. Dünyada Çin Seddi'nden sonra bilinen en bü­yük yapı olmasına rağmen. Osmanlı bakteriyi, böceği me­rak etmemiş olabilir, bir bitkiyi merak etmemiş olabilir ama insaf edin. Piramitleri merak etmemek inanılır gibi de­ğil. Meraktan bu dev eserleri kim yaptı, içinde ne var gibi karmaşık bir araştırmayı da kastetmiyorum. Sadece ve sa­dece, bir adam gönderip enini ve boyunu adımlarla ölçtü­rebilir ve İmparatorluğun başka bölgelerinde yaşayan in­sanlara, "Benim mülkümde, örneğin yüz adım eninde iki yüz adım boyunda bir yapı var" diye bilgi verebilirler, hat­ta övünebilirlerdi. Osmanlı idaresine hala özlem duyanları­mızın kulakları çınlasın. Osmanlı hiç meraklı ve ilgili değil. Neden? Dogmatik düşünceyle idare edilen bir sistemdi. Dogmatik düşünce bize hem İslam ülkelerinden hem de Osmanlı'dan geldiği için, biz ne ağacımızı tanımışız, ne dağımızı tanımı­şız.
Sayfa 273 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları - I. Baskı: Mayıs, 2006 •ÜÇÜNCÜ BÖLÜM: Elveda Doğu; Hacettepe Üniversitesi ve EvlilikKitabı okudu
Osmanlılar cahillik bıraktı
Çocuğa, "Bu günahtır, bunu söyleme, bunu öğrenip de ne yapacaksın" demeye başladığınız zaman ona bilim adamı olma yollarını kapamışsınız demektir. Dogmatik düşünce neden dünyanın en güzel ülkesini, Türkiye'yi perişan etti? En önemli unsur Osmanlı unsuru. Osmanlı, yaklaşık dört yüz sene Mısır'da kalmış ama piramitlerle ilgili tek bir sayfa yazmamış, yazdırmamış. Dünyada Çin Seddi'nden sonra bilinen en büyük yapı olmasına rağmen.Osmanlı bakteriyi, böceği merak etmemiş olabilir, bir bitkiyi merak etmemiş olabilir ama insaf edin. Piramitleri merak etmemek inanılır gibi değil.Meraktan bu dev eserleri kim yaptı, içinde ne var gibi karmaşık bir araştırmayı da kastetmiyorum. Sadece ve sadece, bir adam gönderip enini ve boyunu adımlarla ölçtürebilir ve İmparatorluğun başka bölgelerinde yaşayan insanlara, "Benim mülkümde, örneğin yüz adım eninde iki yüz adım boyunda bir yapı var" diye bilgi verebilirler, hatta övünebilirlerdi.Osmanlı idaresine hala özlem duyanlarımızın kulakları çınlasın. Osmanlı hiç meraklı ve ilgili değil. Neden? Dogmatik düşünceyle idare edilen bir sistemdi.
Sayfa 273Kitabı okudu