Hans Berger ve EEG
Hikâye 1897 yılında, 23 yaşındaki çiçeği burnunda bir yüksek lisans mezununun Almanya'daki Jena Üniversitesi Psikiyatri Kliniği'nde işe girmesiyle başlamıştı.93 Uzmanlık alanı nöropsikiyatriydi. Köklerini Thomas Willis'in 17. yüzyıldaki çalışmalarından alan bu dal, zihinsel bozuklukların beyindeki belirli süreçlerle
Sayfa 154 - 160- PdfKitabı okudu
_Genç Kız Beyni = DRAM, DRAM, DRAM! _Genç kızın beyninde ve hayatında olan budur. Ergenlik dönemleri çalkantılı zamanlardır. Ergenlik sırasında genç kızın tüm varoluş nedeni, cinsel açıdan arzulanır olmak haline gelir. Kendisini, başka genc kızlarla ve medyadaki cekici kadınların görüntüleriyle kıyaslamaya başlar. Beynin bu durumu, kadın
Reklam
Psikolojinin Objektif Olmadığını Kanıtlayan Deney: Rosenhan Deneyi
Rosenhan Deneyi Neyi İspatladı? Bu deney, psikoloji/psikiyatrinin nasıl bir disiplin olduğunu gösteren çok önemli bir araştırmadır. Psikoloji tarihinin en çarpıcı deneylerinden biri olan ve psikiyatri câmiâsını tarumar eden bu deney, 1969-1972 yılları arasında David Rosenhan adındaki Amerikalı bir psikiyatrist tarafından yapılmıştır. Rosenhan;
Sayfa 403-407
456 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Yazarın kalemini ilk kez wattpad’de Buz Kırağı adlı hikaye ile tanıdım. Cinayetle suçlanan Baran Demiroğlu ile başarılı bir adli psikiyatr kliniği stajeri Bahar Saygın’ın hikayesi.. Gizemlerle dolu, maceranın, aksiyonun ve aşkın bol olduğu bir hikaye.. Sürükleyici, her bir sayfası merak uyandırıcı bir hikaye.. Konusunun detaylandırıp gizemini kaçırmayacağım. Ama Sivaslı ve Meloş’tan bahsetmesem olmazdı, bu ikiliyi okurken çok eğlendim. Kitabın devamı bir sonraki kitaba kaldı. Keşke tek kitap halinde çıksaydı. En kısa sürede kitabın devamının da çıkmasını umut ediyorum.
Buz Kırağı
Buz KırağıBerna Ilgın · Epsilon Yayınevi · 2021125 okunma
Psikiyatr Kliniği
...”Buraya genellikle hastalar değil, asıl hastaların hasta ettikleri gelir.”
398 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Yirmi üç yıl sonra doğduğu ve ailesini kaybettiği kasabaya geri dönen psikiyatr Jan Forstner geçmişiyle yüzleşmek ve yeni bir başlangıç yapmak için babasının çalıştığı Orman Kliniği'nde işe başlar. Aklında hala hic bir iz bırakmadan kaybolan kardeşi için suçluluk duyan Jan babasinin o gece araba kazasında ölmesiyle bunların sonucu hayatina son veren annesinin anılarıyla dolu olan baba evine yakın komşusu Rudi'nin evinde kalır. Bir gün işe giderken köprüden atlayan genç bir kıza yardım etmek için yanına gider fakat çok geç kalınmıştır. Daha sonra kızın çalıştığı klinikte tedavi gördüğünü ve yillar önce kardeşinin kaybolmadan once gölde can veren Rudi'nin kızına ne kadar çok benzediğini fark eder. Arşivde yirmi üç yıl önceki kayıtlara bakmaya gittiğinde ise dosyanın kaybolduğunu öğrenir. Kardeşinin kaybolması ve üst üste yaşanan intihar vakaları onu gerçeğe bir adım daha yaklaştırır. Hasta kim tedavi gören mi yoksa tedavi edenmi?
Şizofren
ŞizofrenWulf Dorn · Pegasus Yayınları · 20165,4bin okunma
Reklam
Rosenhan Deneyi
Rosenhan deneyleri, çokça tartışılmakla birlikte, psikiyatrinin bugünkü standartlara ulaşmasında başlıca dönüm noktalarından biri kabul edilir. Rosenhan’ın ünlü makalesi şöyle başlar: "Pek çok cinayet davasında, savunma tarafındaki ünlü psikiyatrlar, sanığın akıl sağlığı yerinde olmadığından ceza sorumluluğunun bulunmadığını iddia ediyor.
Psikiyatr kliniği.
... buraya genellikle hastalar değil, asıl hastaların hasta ettikleri gelir.
328 syf.
8/10 puan verdi
·
11 günde okudu
Nöro-psikiyatr Dr.Louann Brizendine diyor ki: - Kadınlar günde 20.000, erkeklerse 7.000 kelimeyle konuşuyor. - Seks düşüncesi bir kadının beynine günaşırı uğrarken erkeklerin neredeyse hiç aklından çıkmıyor. - Kadınlar, erkeklerin hiç hatırlamadığı kavgaları asla unutmaz. ....................................................................................................................... Kadınlar ve Genç Kızlar İçin Duygudurum ve Hormon Kliniği'nin kurucusu. Tüm kadınların ve onlarla ilişkide olan tüm erkeklerin okuması gereken bir kitap. Kitapta bilimsel terimler var tabii ama hastaların veya hormonal değişim yaşayıp bunu anlamlandıramayan kadınların doktora başvurmasıyla örneklerle zenginleştirilmiş bir anlatımı bulabiliyorsunuz.
Kadın Beyni
Kadın BeyniLouann Brizendine · Say Yayınları · 2011658 okunma
400 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Psikiyatr Doktor Gülseren Budayıcıoğlu’ nun ilk okuduğum kitabıydı. Kitaptaki olaylar yazarın yöneticiliğini yaptığı Madalyon Klinik’te geçiyor. Yani bir anlamda kliniği ve çalışmalarını anlatıyor .Kitapta çeşitli hastalarla olan diyalogları anlatılırken insanın ruh sağlığını kaybetmesinin an meselesi olduğunu görüyorsunuz. Olaylar daha çok bir hasta üzerinden anlatılıyor .Gülseren Budayıcıoğlu iletişim kuramadığı bir hastasına tarihten ve yaşamdan alınmış birbirinden çeşitli hikayeler anlatarak onun hakkında bilgi edinmeye çalışıyor.Kitap Türkiye de insanların yaşama mücadelesi verirken ne kadar yıprandığı gerçeğini ortaya çıkarıyor. İnsan ruhuna, psikolojisine, iç dünyalara merak ediyorsanız kitabı okuyabilirsiniz .
Hayata Dön
Hayata DönGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 202011,7bin okunma