Yanlışlıkla gelen mesajlar bazen hayatınızı değiştirir derler… ama bu kitapta gelen mesajla önce olaylar, sonra mantık, en sonunda da gerçeklik duygum kayboldu.
Oğlumuz yanlış numaraya mesaj atıyor ve bam! Birkaç sayfa sonra adama içini döküyor, adam da “hadi bakalım kalbim sana açık” modunda. Bir ara “bu ikili mesajlaşmadan önce en az bir kere terapiye gitmiş olmalı” dedim ama hayır, doğrudan insta-love roketine binmişiz. Uzay yolculuğu gibi hızlı!
Yazarın dili akıcı, bu kesin. Sayfalar tıkır tıkır akıyor, çay demleyene kadar üç bölüm bitiyor zaten. Ama karakterler… hmm… biraz daha tuz, biraz daha biber isterdi. Kız biraz fazla hızlı kaptırdı, çocuk desen her mesajda “ben çok gizemliyim ama aşırı da yakışıklıyım” imajı çiziyor. Karakter gelişimi mi? O başka bir kitapta olabilir, burada sinyal zayıf.
Artıları:
– WhatsApp aşkına inananlar için birebir.
- Yazım dili sade ve akıcıydı.
– Hızlı tüketmelik, kafalık dağıtmalık.
– “Ya bu da mı oldu?” dedirten yerlerde gülümsetebiliyor.
Eksileri:
– Aşka değil, 4G bağlantıya dayalı bir ilişki.
- Duyguların temeli zayıftı, “ani aşk” havası çok fazlaydı.
– Bazı duygular fazla “kopyala–yapıştır” gibi geldi.
– Arka plan karakterleri “figüran” kadrosundan mezun olamamış.
Sonuç?
Kafanı yormayan, çerezlik, “sıkıldım, mesajlı aşklara ne olmuş” diyorsan göz atabilirsin. Ama derinlik, mantık, tutku üçlüsünü bekliyorsan, yanlış numarayı aramışsın dostum.
Size birazcık GOLLUM dan bahsetmek istiyorum.Onu yanlış tanıdığımızı düşünüyorum.Bu filmi güzel kılan Kült yapan kişidir kendisi.Bana göre yüzüğün gerçek efendisi Gollum ve hak eden de.. İtibari iade
O (Bediüzzaman), Nurun hàdimidir. Eğer dünyayı istese ve dileseydi, kendisine sunulan hediye ve behiyeleri, zekât ve sadakaları ve bu teberru ve terekeleri alsaydı, bugün bir milyoner olurdu. Fakat o, tıpkı Cenâb-ı Ömer'in (R.A.) dediği gibi: "Sırtıma fazla yük alırsam, nefs-i nâtıka-i kâinâtın kalbi ve Allah'ın habîbi Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâm'a ve yârânı olan kâmil ve vâsıllara yetişemem ve yarı yolda kalırım" diyor.
Kitabı dünən səhər oxuyub bitirməyimə baxmayaraq hələ də təsirindən çıxa bilmirəm. Tək kəlimə ilə mükəmməl bir kitabdır. Cəlil Məmmədquluzadə o dövrün cahilliyini ustalıqla tənqid edib. Camaatın