Bir reklam ağının içine yerleştirildik ve gıkımız çıkmıyor. Yazıklar olsun yahu! Ne biçim barbarsınız siz böyle? Kanınız bozulmuş. Damarlarımızda kan yerine ayran dolaşıyor ve her saniye randıman alamayan beyinlerinizi uyutuyor. Püh size yahu pühh!
Hiperborlu

Hiperborlu

@hiperborlu
·
12 Ocak 01:33
Reklam izleme ve reklama maruz kalma olaylarına çok kolay razı olup kabullendik gibi. Biraz mücadele edilebilir, hiç yoktan reklam ajanslarını yağmalayabilirdik. Nerde kaldı bizim barbar damarlarımızda akan barbar kanı?
Komik olmak için çaba göstermek kadar iğreti, itici, aptalca duran bir şey yok. La oğlum salak mısınız siz? Beyninizden randıman mı alamıyorsunuz? Sizce kimsenin gülmek gibi bir ihtiyacı olabilir mi? Ama sizin kokuşmuş egolarınızı uçurmak için güldürmek, palyaçoluk yapmak ihtiyaç haline gelmiş de haberiniz yok.
Reklam
Samuel Taylor Coleridge: üzerine bir inceleme.
(1772-1834) yılında yaşamış ingiliz şair. İngiliz edebiyatının özellikle kant ve schiller’in sanat kuramlarını yansıtmış ve william wordsworth ile birlikte ingiliz romantik şiir akımını başlatmıştır. On yedi yaşında başladığı kitap okuma sevgisi, olağanüstüydü. Bu yönüyle dikkat çekti. Oyun yazarı, şair ve eleştirmen olan “Charles Lamb” ile
teori
Her bireyin durust oldugu bir toplumda yasalara gerek yoktur. Cunku boyle bir toplumda her birey kendisinin ve baskalarinin haklarini savunabilir. Hatta savunmasina gerek kalmaz. Cunku kimse haksizlik ve kotuluk yapmaz. Bu sebeple dunyada isi gucu sadece kotuluk olan insanlarin olabilecegini kabul etmek gerekmektedir. Toplumlarin basindaki insanlarin, kotu insanlar olabilecegi ve diger insanlari daha rahat kontrol etmek ve seslerini kesmek icin kanunlari kılıf olarak kullanmasi ihtimali de goz onunde bulundurulmalidir. Hatta bu yontem kotu insanlar icin harika bir sistemdir. Boylece iyi insanlar haklarinin guvende oldugunu sanar ve sorun cikartmazlar. Baskici rejimlerde insanlar eninde sonunda isyan ederler. Ama onlari ozgur olduguna, secim haklari olduguna inandirirsaniz daha uzun vadeli randıman alabilirsiniz. Belki de koleligin bitme sebebi, insanlarin ozgur hissettigi zaman daha verimli calismasindan dolayidir. Yani guc sahiplerinin buna izin vermesi baska turlu akla yatmiyor. Yoksa koleligin nasil sonlandigini bir mantiga sigdirmak epey zorlasiyor. Kole sahibi bir insan kolelerini asla serbest birakmazdi. Cunku mantik olarak bu zararina bir durumdur. Ve kolelerin gucsuz halleriyle koleligi bitirme ihtimali de ne denli mumkun? Bu nedenlerden dolayi toplumlari yoneten insanlarin iyi insanlar olabilme ihtimalini hep dusuk gordum. Cunku iyi bir insan birilerini yonetmeye de ihtiyac duymaz. Her sey onun icin normaldir. Basta da soyledigim gibi iyi insanlar ne yonetmeye ne de yonetilmeye ihtiyac duyar. Cunku adil ve durustturler her zaman.
bir pazardan alınabilecek max. randıman
İki ay aradan sonra sahalara golle dönmenin ve galibiyetin mutluluğunu yaşadığım bir sabah oldu. Üstüne kahvaltı. İyi günler efendim.
Lâkin yine her gün biraz daha idrâk etmemiz lâzım gelen hakikatlerden biri; “Bize fikir ve felsefe meydana getiren değil, maddi randıman veren teknisyen lâzım... Garp'la rekabet edebilmek için büyük fabrikalar, kuvvetli silâhlar yapmalıyız... Biz tenkit ve münakaşa istemiyoruz, sadece kendine verilen vazifeyi iyi yapan insan, iş adamı istiyoruz” gibi sözlerin mânasızlığı, gülünçlüğüdür. Belki de bu sözler acıklıdır; çünkü kültür ve medeniyetin ne olduklarını bilmeyen insanlar tarafından söyleniyor. Bunlar eseri havas (duyular) ile tanıyabiliyorlar, lâkin onu meydana getiren şuur ve iradenin farkında değiller, eserin asıl sebebi olarak adali ve maddi kuvvetleri alıyorlar. Dileyen, hazırlayan, kumanda eden şuura âit hiçbir fikirleri yok..
Türkiye'nin Maarif Davası
Türkiye'nin Maarif Davası
50 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.