YÜRÜYEREK MEDİTASYON
Amaç düşünceleri baskılamak değil, tam tersi onları fark etmek ve boş vermektir. Yapmanız gereken vücudunuza ve nefesinize konsantre olmaktır. Aklınıza gelen düşünceler dikkatinizin dağılmasına sebep olabilir; ancak dikkatinizi attığınız adımlara, nefesinize ve etrafınıza çevirmenizi sağlayacak güce sahipsiniz.
Orman banyosu
Japonya'da doğa yürüyüşü yapmaya "orman banyosu" denir; bu terimi seviyorum, çünkü ağaçların arasında yürürken hissedebileceğiniz huzur duygusunu çağrıştırıyor. Japon Hükümeti orman banyosunun, bağışıklık sistemi, inflamasyon, tansiyon ve stresi düşürme üzerindeki pozitif etkileri üzerindeki araştırmalar için milyonlarca dolar harcamıştır.
Reklam
Farkındalık eğitimi, savaş ya da kaç mekanizmasını sıfırlamanın bir yoludur. Vücudunuzun doğal farkındalık durumunu deneyimlemesini sağlar. Nefesinize konsantre olup vücudunuzu dinleyerek, vücudun strese verdiği tepkiyi durdurmuş olursunuz. Gerginliğiniz azalırken nabzınız ve tansiyonunuz dadüşer. Adrenalin ve kortizol seviyeleriniz düşerken, kan şekeriniz yükselir. Geceleri daha rahat uyuyup, gündüzleri daha sağlıklı beslendiğinizi de fark edebilirsiniz.
Vücudunuz size sizi yansıtan karmaşık bir enstrümandır. Mutsuz olduğunuz zaman, vücudunuz size mutsuzluğunuzdan bahseder. Onu ne kadar duymazdan gelirseniz, o da o kadar yüksek sesle konuşmaya başlar.
Sabah kalkar kalkmaz 20-30 dakika kadar yaptığınız egzersiz, akşam 1 saatinizi koşu bandında geçirmekten daha etkili olacaktır.
Reklam
Akşam yemeğiniz, normalde yemeye alıştığınızın yarısı kadar olmalıdır.
Günün ilk yarısında yedikleriniz ertesi günkü enerjinizi etkiliyor, bunu unutmayın. Hava karardıktan sonra yediğiniz her şey ise vücut sisteminizi tıkıyor.
Yapılan bir araştırmaya göre, hareketsiz insanlar sürekli yorgun hissediyorken; düşük yoğunluktaki egzersizleri yapanlar bile %60 daha az yorgun hissedip gün boyu daha enerjik oluyorlar.
Reklam
KALORİ SAYMA
Spor yaparken bile kalori yakmak için yapıyorsunuz. Kalorilere konsantre olduğunuz zaman, vücudunuza bir makine gibi davranmış olursunuz; bu da hücre ve sistemlerin kamaşık çalışma sistemlerini göz artı etmek demektir.
18 /6 yemek döngüsü oluşturabilirsin ya da 16/8
Kilo vermek istediğiniz zaman, vücut saatinizle birlikte çalışmalısınız; vücudunuzun en iyi sindirebileceği zamanda enerji alıp, sindirim sistemin kapalı olduğu saatlerde yemek yememelisiniz.
Günün erken saatlerinde spor yapmak ve öğlen sağlam bir yemek yemek, çok daha iyi olacaktır.
Vücudunuzun doğal ritmiyle uyumlu bir günlük düzen oturtmak, sahip olabileceğiniz en sağlıklı alışkanlıktır.
Vücudunuz , her sabah ışığı alamasa bile, aynı 24 saatlik döngüde çalışmaya çalışacaktır.. 1970'lerden beri araştırmacılar, doğal gün ışığından uzak yaşamayı kabul eden denekler üzerinde deney yapıyorlar. Yıllar boyunca bu deneylerden pek çok çıkarım elde edildi: Öncelikle, vücut saati doğal ışık görmediği için bir tıkanma yaşıyor. Çünkü normalde sirkadiyen ritmini ışığa göre ayarlıyor. İkincisi olarak, ışık yokluğunda vücut, ritmini ayarlamak için; yemek zamanı, uyku zamanı, spor zamanı gibi sosyal verileri kullanıyor.
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.