Sakarya Türküsü
İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak; Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak. Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir; Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir. Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kâinat; Şu çıkan buluta bak, bu inen suya
Dünyanın en harika şeylerinden biridir, kitap okuyan kadını seyretmek… Onun kapıldığı dünyaya bir de dışarıdan bakmak… Bir kadının elinde kitap varsa eğer o kadın ışık saçar, parıldar. Etrafı artık sadece onun parıltısıyla aydınlanır. Güneş, önünde şapka çıkartır. Bir kadın kitap okuyorsa, dünyanın en güzel melodileri çalınır kulağınızda.
Reklam
Gökyüzü ağırlaşıyor, bulutlar çöküyor, soğuk rüzgar derimizi kesiyor. Düşlerimiz daha doğmadan soluyor, umutlarımız kendi küllerine gömülüyor. Gece, ruhlarımızı içine çeken dev bir uçuruma dönüşüyor ve biz, sessizce bu sonsuz boşluğa süzülüyoruz.
o günler geçip gitti o günler, kirpiklerimin arasından
toprak her an kendine çekmekte beni yoldan gelip yetişirler gömülmeme
Reklam
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.