Doç. Dr. Seyit Ahmet SOLMAZ

Doç. Dr. Seyit Ahmet SOLMAZ
@sahmetsolmaz
Sıkı Okur
“Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir.”
64 syf.
5/10 puan verdi
Nedir bu ahmaklık?
Felsefenin ele aldığı olgulara bir cevap arama ya da net bir sonuca ulaşma gibi bir amacı yoktur. Bu farkındalıkla okudum. Kısa bir fikir jimnastiği yaparım diye düşündüm. Maalesef sonunu zor getirdim. Gayet sıkıcı bir anlatım söz konusu. Bağlantılar zayıf. Kavramı zıtlıklarla değil de sanki sonuçları yönünden incelemiş gibi. Neticede ahmaklığın zeka veya akıllı olmanın zıttı olmadığı, her an her şekilde karşımıza çıkabileceği gibi bizim de sergileyeceğimiz davranışlar olduğu sonucuna ben vardım. Siz de okuyun belki başka sonuç çıkar. Kim bilir? Belki bu değerlendirme de ahmakçadır :) Keyifli okumalar dilerim…
Ahmaklık Üzerine
Ahmaklık ÜzerineRobert Musil · Sia Kitap · 2022782 okunma
Reklam
%38 (170/440)
Kavim
KavimAhmet Ümit
8.6/10 · 16,1bin okunma
64 syf.
5/10 puan verdi
Ahmaklık Üzerine
Ahmaklık ÜzerineRobert Musil
7.4/10 · 782 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
R. Musil’den Tespitin Âlâsı
"Kuşkusuz dalkavuklarda akıl takdir edilir ama ancak koşulsuz itaatle birlikte olursa. Aklın yanında bu “iyi hal” belgesi eksikse ve hükmeden kişinin yararına işlediğinden emin olunamazsa, akıllı kişiye akıllı değil de daha çok saygısız, küstah ya da hain denir; ve öyle bir durum doğar ki, hükmeden kişinin güvenliğini tehdit etmese de en azından onuruna ve otoritesine karşıymış gibi olur. Siyaset alanında bunun örneği çoktur."
Sayfa 7 - SİA Yayınları
Reklam
104 syf.
9/10 puan verdi
Eğer sonunda ölüm varsa, yaşamın anlamı ne?
Tolstoy’un yaşamın anlamını her yönden sorguladığı, belli ki bunalımlı ve buhranlı bir dönemin sonunda yazdığı eseri. Bence çok güzel bir felsefe kitabıydı. Bilim, sanat, Tanrı, din, yaşam, varoluş, her şey ve hiçbir şey kavramlarının yaşam dediğimiz, sonsuz evrendeki bir küçük ışıldamanın üstündeki izdüşümlerini ve yaşamın neden olageldiğini sorguluyor. Filozoflardan bilim insanlarına, sıradan insanlardan bilgelere kadar çok geniş bir perspektiften yaşamın nedenine cevap arıyor. Çok keyifli bir fikir jimnastiği idi. Ben tavsiye ediyorum. Yaşamın anlamını bulma yolculuğunuzda size iyi bir eşlikçi olacak. Keyifli okumalar dilerim…
İtiraf
İtirafLev Tolstoy · İş Bankası Kültür Yayınları · 202222,8bin okunma
Bakmak mı? Görmek mi?
“Ben onlara güneşi işaret ettim, onlar parmaklarıma baktılar.” (Halil Cibran’dan)
Sayfa 107 - Nemesis Yayınları
DÜŞÜN!
Bugünkü durumunuz ve yaptıklarınızla övünülecek bir şeyiniz yoksa daima geçmişinizle övünürsünüz, geçmişinizde de övünülecek bir şeyiniz yoksa övünülecek bir geçmiş uydurursunuz.
Sayfa 87 - Nemesis Kitap
261 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.