Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Ülkeyi istila eden Samiler, Sümer'in kuzeyinde Akad ülkesinde yeni kentler kurdular. Bu şehirlerin en ünlüleri Babil ve Akad'dı.
Sayfa 23 - Umuttepe YayınlarıKitabı okudu
Ya cumartesiye ne denirdi?
" Babillilerden sonra Fransızlar da pazartesiye Ay günü, salıya Mars günü, çarşambaya Merkür günü, perşembeye Jüpiter günü, cumaya da Venüs gibi derler. Almanlar ve İngilizler, pazara güneş günü, çünkü eski samiler yani Babilliler öyle derlerdi.
Sayfa 84 - Say yayınları, Sertifika No: 10962, Rusça aslından çeviren: Ahmet Zekerya, PDF okuyorum.Kitabı okuyor
Reklam
Avrupa'dan vazgeçmemiz asla mümkün değildir. Avrupa bizim ikinci yurdumuzdur... Yafet¹kavmi... bizim düşüncemiz de, bu kavmin bütün unsurlarını birleştirmektir, hatta çok daha ileriye giderek Sam'a ve Ham'a² kadar... Neden olmasın? ¹. Nuh'un ikinci oğlu. Soyundan Hint-Avrupalılar ortaya çıkmıştır. ². Nuh'un diğer iki oğlu. Soylarından Samiler ve Hamiler ortaya çıkmıştır.
Sayfa 664 - Yapı Kredi Yayınları
Sargon'un Akkade şehri
Açıkça bildiğimiz kadarıyla SAMİLER ( Hem de nasıl bir şatafatla!) birleşik ülkenin siyasal başı oldular. İçlerinden biri, haklı olarak "Büyük" unvanı taşıyan SARGON (2334-2279) Aşağı Mezopotamya' nın kuzey kesmindeki Akkade şehrini başkent yaptı ve sadece Maveraünnehir' deki küçük kent devletlerinin hepsini değil, etraftaki toprakların hepsini'de (yani İran Platosu'nun batı basamaklarından Akdeniz'e kadar olan toprakları da) dev bir yapı çevresinde bir araya topladı. Mezopotamya' da kurulan ilk belki de yegâne gerçek imparatorluk oldu bu. Hesapsız büyüklükteki bütün yapılar gibi bununda ömrü kısa sürdü ve yüz yıl sonra dökülen kan ve huzursuzluk içinde son buldu. Ne var ki ondan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmadı.
203 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
merhaba dostiler! ‍ Zülfü Livaneli - Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm kitabından bahsedeceğim bugün sizlere. canım Livaneli’den okuduğum sekizinci kitap oldu bu şahane eser. dilerim kitaplığımda okumamı bekleyen diğer güzel eserlerini de yakın zamanda okurum. çünkü en son Son Ada’nın Çocukları’nı okumuşum yazardan 1.5 sene. öyle çok özlemişim ki
Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm
Bir Kedi, Bir Adam, Bir ÖlümZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 202123,7bin okunma
Samiler
Bir zamanlar Tanrı dünyayı yarattı ve böylece tarih başlamış oldu. Ve günün birinde, Tanrı'nın bütün yaşayanları ve ölüleri sınayacağı "Kıyamet Günü"nde sona erecek.
Sayfa 165Kitabı okudu
Reklam
Yakın tarihteki dinsel metinler ve önemli bazı mitolojilerin kaynaklarının Sümerlere ait olduğu kesin belgelerle kanıtlanmıştır. Gılgamış Destanı, ("gökyüzünde") anlamında tanımlanan "Enuma-Eliş" destanındaki bilgilerin çoğu uygarlıkların öykülerine geçtiği artık biliniyor. Tevrat'ta ele alınan tufan öyküsü kesinlikle Sümerlere ait bir öyküdür. Suriyeliler Adonis'e dönüştürdükleri Dumuzi (Tammuz), An'ın Yunanlılarda Uranus'a dönüş-mesi, Samiler ise An'ı "Anu" ya dönüştürmüşlerdi. Bunlara benzer örnekler çoğaltılabilir
Samiler
Batı'da görülen üç din de -Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslamiyet- Sami kültüründen kaynaklanır. İslam dininin kutsal metni olan Kuran ile Eski Ahit birbirine yakın Sami dillerinde yazılmıştır. Nitekim Eski Ahit'te "Tanrı" anlamına gelen sözcüklerden birinin dilsel kökü ile İslamiyetteki Allah sözcüğünün kökü aynıdır. ("Allah" sözcüğü zaten "Tanrı" anlamına gelmektedir.)
Sayfa 173 - Pan
Sami büyüsünde sembolik bir güç vardı, Kuzeyliler buna büyük saygı duyuyorlardı. Samiler şifacı, danışman ve büyü ustasıydı. Sami ve Kuzey halklarının bazı temel dinsel kavramları ortaktı; seidr gibi, büyülü silahlar ve giysilere duyulan inanç gibi. Sami ve Kuzey halkları Hıristiyanlığın gelişine karşı birlikte mücadele etmişlerdi.
Samiler ve Kuzey Halklarıyla Etkileşimleri
Kuzey halklarının kuzeye doğru genişlemesi, esasen göçün değil, bir iç gelişmenin sonucu olmuştu.
Reklam
Samiler
Yahudiler, Davut’un kralının neden parçalandığını ve halkın neden felaketten felakete sürüklendini sormuştur kendilerine. Oysa tanrı İsrail’i koruyacağına söz vermemiş miydi? Ama halkta tanrının buyruklarına uymaya söz vermişti. Sonunda, tanrının İsrail’i itaatsizli nedeniyle cezalandırıldığı fikri ağırlık kazandı.
Sayfa 176Kitabı okudu
Samiler
Yeni kral tahta geçtiğinde halk tarafından kutsal yağla mesh edilirdi. Bu yüzden yağlanmış anlamına gelen Mesih ünvanı da taşıyorlardı.
Sayfa 176Kitabı okudu
Samiler
İsrail’de üç büyük kralın hüküm sürdüğünü görüyoruz. Bunların ilki Saul’du, onu Davut izledi ardından da Süleyman geldi.
Sayfa 176Kitabı okudu
Samiler
Hint Avrupalılar da en önemli duyunun görme olduğunu söylemiştik. Neredeyse işitme duyusu şaşırtıcı bir öneme sahiptir. Yahudi inanç bildirgesi “dinle İsrail!” diye başlaması tesadüf değildir.
Sayfa 174Kitabı okudu
169 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.