Hayatta hiçbir dava inanmadan kazanılamaz. İdealist adam, davasına gönlünü hayatını vakfetmiş adamdır.
Sayfa 51 - Post Yayın
Bulanık suda balık avlamak Türk’e yaraşmaz çirkin hareketlerden biridir.
Sayfa 114 - Post Yayın
Reklam
Ne kadar yaşadığımız değil, nasıl yaşadığımız önemlidir. 
Artık millet kıyam etmişti. Namus ve milliyet müdafaası namına zuhur eden bu kıyamı, yüzüne ihtilal ve hürriyet maskesi takan Rus kuvveti, Neron'a rahmet okutturacak bir şiddet ve zulüm ile bastırıyor, her tarafta faaliyete başlayan ÇEKA'lar gece-gündüz kanlı işlerine devam ediyorlardı. Geldiklerinin ilk günlerinde ihtilalin kansız olduğuna teessüf eden bu kan içiciler artık cellatlık zevkini tatmak için fırsat bulmuştu.
Reklam
Biz terbiye etmek için halkı kitle hâlinde talim ederiz; bu talimatımıza kolayca uymaları için onları icabında kitle hâlinde tedip ederiz!
Tarihin yürütücü âmimi halk denilen amorf kitle değil, inkılapçı ekaliyet zümresidir.
Allah bizi bu halâskârlardan kurtarsın, düşmanlarla kendi gücümüzle başa çıkarız...
Reklam
Cihan inkılabını akamete uğratan ve dolayısıyla sömürge ve yari sömürge halinde bulunan bütün milletlerin hürriyet ve kurtuluşlarına engel olan dünyada bir kuvvet varsa, o da İngiliz emperyalizm kuvvetidir
İran'ı sovyetleştirmeye kalkışmak yanlış bir harekettir. Orada değil Cumhuriyet, meşrutî bir krallık rejimini kökleştirmek bile kâfi bir telakki işidir. Sosyalizm ve komünizm umdelerine oralarda tatbike girişmek maceracılıktan başka bir şey değildir.
Dünyayı cidden mesut görmek isteyen hakikî hürriyet ve adalet taraftarları, ona göre bu sistemi kökünden yıkmalıdırlar. Milletleri ve çalışan halkları zulüm ve istibdadı altında tutan Çarlık bu sistem üzerine müstenittir.
Türkiye'de münevver ve halkın genel, ortak bir kültür nizamı içinde kaynaşma imkânları gitgide azalmış ve neticede aynı coğrafya içinde yan yana yaşayan iki ayrı sosyal ve kültürel grup meydana gelmiş bulunuyor. Türkiye'de bu ayrılık her sahada kendini belirtecek kadar kuvvetli bir sosyal gerçeği aksettirmektedir.
Sayfa 116 - Post Yayın DağıtımKitabı okudu
İbn Haldun'a göre tarihin amacı ise, “insanın toplumsal durumunu anlaşılır kılmaktır.”
Sayfa 71 - Post Yayın DağıtımKitabı okudu
188 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.