Acı hisseden kişiden bir şey doğar: İntikam ya da anlayış. Seçim bizim. Kendine acıyanlar intikamı seçerler ve sonunda intikamını almaya çalıştıkları şeye dönüşürler. Haksızlığa uğradığı için intikam peşinde koşan biri haksızlığa uğratır. Anlamayı seçenlerse olgunlaşırlar. Bırakın hayat sizinle uğraşsın, acıtsın. İntikama düşmeyin, anlayın, anlayın ki öğretsin, değiştirsin. Bırakın hayat sizi kendinizle tanıştırsın.
Sayfa 232
. Gençliğimizde evrenin merkezi olduğumuzu düşünürüz, ama sadece tepki veririz, tesadüfen şuraya buraya gideriz, şans eseri hayatta kalırız veya gelişiriz, bizim tarafımızdan pek fazla seçim veya kararlılık olmadan... . . .
Reklam
Tao Te Ching (kitabın tamamı-1)
120 syf.
10/10 puan verdi
-Tao Te Ching - ________________
Tao Te Ching
Tao Te ChingLao Tzu · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20172,220 okunma
KAYBOLAN OKUL ZİLİ
🕐 Bölüm 18 – Kendi Kodumu Yazıyorum Geri sayım:
Biraz uzun oldu ama okumanız dileğiyle :)
80 syf.
10/10 puan verdi
·
13 günde okudu
Aşkı yücelten edebiyattan, onu kimyasal bir süreçle açıklayan bilimsel çalışmalara kadar uzanan geniş bir yelpazede Arthur Schopenhauer, “Aşkın Metafiziği” adlı eseriyle bambaşka bir pencere açar:
Aşkın Metafiziği
Aşkın MetafiziğiArthur Schopenhauer · Ayrıntı Yayınları · 201815,3bin okunma
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.