Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Hayatımdan çıkan, beni kendinden kurtaran herkese teşekkür ederim. Çok ağır bir hastalığı, sonunda yenmiş kadar hafifim.
Bu gece okuduğum bu eser hakikatleri nasılda yüzme vuruyor
Hâlini, tavırlarını, gidişatını başkasından dinle! Çünkü senin fenalığın, yanlışlık ve hataların kendi nefsine iyi görünür. Seni methedenlere aldanma. Senin yanlışlıklarını ve isabetsiz hareketlerini sana söyleyenler, senin hakikî dostlarındır. Hastaya şeker vermek câiz olmayabilir. Hastalığı için acı ilâç faydalıdır. “Senin yolunda şöyle bir kuyu var” diyen insan senin hayırhahındır. Bir Dava Adamının Notları 1
Reklam
Akupunktür, apandisit , gibi cerrahî vakalardan şeker hastalığı gibi müzmin vakalara kadar hemen bütün hastalık çeşitlerinde geniş bir şekilde kullanılmıştır.
Suni Tatlandırıcılı Gıdalara Dikkat!
Bilindiği gibi diyabet hastalığı günümüzde oldukça popüler olmuştur. Bu hastalığa sahip olan insanlar şeker lezzetini yakalamak için alternatif olarak özellikle Aspartam ve sakkarin karışımı olan tabletleri kullanmaktadırlar. Bu tabletler mevcut ilaç üretici firmalar tarafından yurtdışından ithal edilmekte, reçete ve ruhsatlara göre hazırlanıp iç piyasaya arz edilmektedir.
Magnezyum
Magnez y u m Yüksek glisemik indeksli beslenmenin aksine, karbonhidrattan fakir beslenme ve aç kalmak büyük miktarda magnezyum tükenmesine ne­ den olmaz. Örneğin vücudunuz yalnızca 1 gram şeker veya nişastayı işlemek için 54 miligram magnezyum kullanır, bu da magnezyum için yüksek bir talep yaratır. Magnezyum, hastalarımızda gördüğümüz en yaygın
Sayfa 191Kitabı okudu
Hani.. Tam tahıllı ürünler tüketerek obezite ve diyabet engellenecekti? İnsanoğlu tarihte hiç olmadığı kadar şişmanladı. Şeker hastalığı salgın hastalık gibi çoğaldı.
Sayfa 54
Reklam
Diabetes mellitus (şeker hastalığı) adı Yunanca "ballı idrar"dan gelir; zira bu hastalıkta aşırı şeker böbrekler tarafından kan dolaşımından süzülerek idrara karışmaktadır. Diyabette, pankreasın beta hücreleri, sindirilen yiyeceklerden elde edilen şekerin hücrelere sızması için gereken hormon olan insülini yeterince üretememektedir. Yüksek glukoz seviyelerinin doğrudan yarattığı fizyolojik riskler bir yana, diyabette vücudun birçok organına yönelen potansiyel tehlikeler de mevcuttur.
Sayfa 358
~~ "Acılarımı, dertlerimi sevdiklerimden öylesine gizlemeye alışmışım ki, zavallı şeker hastalığı bile açığa çıkmamış, gizlenmiş..." ~~
Özetleyecek olursak, karbonhidrat tabanlı beslenmenin beyin üzerinde doğrudan olumsuz etkileri olduğu gibi, şeker hastalığı aracılığıyla da çok ciddi sorunlar ortaya çıkardığı görülmektedir.
Sayfa 61
Şeker hastalığı olduğu tespit edilmemiş, sürekli meyve yemesi ve üzüm hoşafı içmesi tavsiye edilen ve 35 yaşında ölmesi ve öldükten sonra cansız bedeni tıp öğrencilerinin kullanması için kadavra yapılan, hastane hademesinin eşliğinde hatıra fotoğrafı çekildikten sonra karnı yarılan ve testereyle kafası kesilen, fotoğraf gazetelerde basıldıktan sonra edebiyat tarihimizin en büyük yazarlarından biri olan Ömer Seyfettin Ömer Seyfettin tanınması...Bu ülkenin sanat ve bilim halini özetleme durumu...
Reklam
Elbette, okul bir klinik degidir. Ancak bir çocuğun hayatının ve gelişiminin sürdüğü iki ana ortamdan birisi olan okul, okul dışında da tedavisi sürdürülen çocuğa uygun düzenlemeler yapmakla sorumludur. Bu konuda tereddüt eden yönetimlerin kendilerine sorması gereken sorulardan birisi şu: Şeker hastalığı olan bir çocuğa okul yemekhanesindar dan yemek çıkmasını yadırgar mısınız? Diğer çocuklar açısından bunu bir haksızlık olarak görür müsünüz? O zaman DEHB tanıdı (ya da başka özel gereksinimi olan) çocukların eğitimlerini sürdürebilima leri ve bunu herkesin gittiği okullarda yapabilmeleri için ek önlem- jer almayı neden yadırgıyoruz, yadırgıyorsunuz? Bu da, tıpkı şeker hastalığı gibi çocuğun ya da ailesinin tümüyle elinde olmayan bir sorunu yansıtıyor. Bu bozukluğun kontrolü için sizin ve ailenin kendine düşenleri yaptığınızdan emin misiniz?
Bedenimiz düşüncelerimizin bir ürünüdür. Sağlıklı düşünceler bedene de yansır. Düşüncelerimiz bedenimizin görüntüsünü, hormonların işleyişini ve sağlığını etkiler. Plasebo etkisinin ne olduğunu biliyor musunuz? Plasebo, içinde herhangi aktif bir madde bulunmayan içi şeker ya da nötr madde dolu kapsüllerdir. İlaç diye size plasebo hap verseler, o “ilacın” sizi iyileştireceğine inanırsanız iyileşirsiniz. Plasebo etkisi üzerinde yapılan araştırmalar çok umut verici. Burada anlattıklarımızı destekleyici nitelikte. İyileşmede en önemli faktör insan zihnidir. Hasta olan kişinin zihninde daima hastalığını yaratan düşünceler vardır. Hastalık bizim başımıza gelen bir şey değildir. Böyle olduğuna inanmak işimize gelse de. Hayatımızın her boyutunun tek sorumlusu biziz. Aslında hastalıklar değil hastalık vardır. Hastalık her insanda farklı farklı tezahür eder. Ama hepsinin kaynağı aynıdır: Olumsuz düşünceler ve stres. Hastalığı yaratan biziz. İyileştirecek olan da biziz. Doktorlar, ilaç, tıp bedenimizin doğal iyileştirici gücüne ancak destek verebilir. Gülmek en iyi ilaçtır. Bağışıklık sistemimiz sağlıklı çalıştığında her türlü mikrop, virüs, bakteriyi yok etme gücüne sahiptir.
Hayırlı Akşamlar...
ㅤㅤㅤㅤ Gece sahurda ne kadar az yersiniz o kadar az acıkırsınız haberiniz olsun... Çünkü fazla yediğiniz zaman ne kadar sağlıklı birey olursanız olun, midenin dolu olduğunu gören beyin, alarma geçecek, bunu tehdit olarak algılayıp, yükselen şekerinizi düşürmek için pankreasa tedbiren gereğinden fazla insülin ürettirecektir.. Pankreas kanınıza insülini bastıkça şekeriniz düşecek, sanki hiçbir şey yememiş gibi açlıktan kıvranmaya başlayacaksınız... Eğer az yerseniz, itfaiyecilerin yangına hortumla koşturması gibi insülin baskınından azade olacak, vücut gerekirse size açlığı fazla hissettirmeden, enerji ve besini yağ depolarından temine devam edecektir... Bunu sağlıklı bireyler için anlatmıştım, ama şeker hastalığı da tam da üstteki anlattığım sebepten ortaya çıkıyor... Fazla yemekten vücut artık yüklenen şekeri düşürmek için ya insülin üretemez hale geliyor, ya da hücreler, üretilen insülini işleyemiyor ve ona duyarsız hale geliyor.. Ondan sonra gelsin TİP1, TİP2 ve İnsülin direnci... Bu arada TİP1 daha ziyade kalıtımsal da olabiliyor.. Ama fazla yemeyi alışkanlık edinirseniz, TİP2 ve İnsülin direnci hastalığından kaçamazsınız.. Ki.. bu Tip1 den çok daha tehlikeli hale gelebilir.. Çünkü pankreas vücudumuzun en hassas organlarından biridir ve öyle zannettiğiniz gibi ömür boyu kapasitesinin 5 katı insülin üretemez. Sonunda mutlaka sana dur diyecek ve atıl kalacaktır...
756 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.