Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

selonat

selonat
@selonat
Kitap incelemelerimi, genellikle kitabı sonradan hatırlamak için, yani kendim için yapıyorum. O yüzden bazılarını saçma, yararsız,ilgisiz ve gereksiz bulabilirsiniz.
selonat yorumladı.
198 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
Filmi yapılması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum; tabii ki aynı konu üzerinde ilerleyen psikolojik filmler vardır. Golyadkin'in karşısındaki kişi, Golyadkin'in iç dünyasındaki karmaşık duyguların, paranoyanın ve korkuların bir dışavurumu olarak görülebilir. Bu kişi, Golyadkin'in ruhsal çatışmalarını somutlaştıran bir sembolik figür olarak işlev görür. Gerçekten ürpertici bir kitaptı.
Öteki
ÖtekiFyodor Dostoyevski · Turkuvaz Kitap · 202021,9bin okunma
selonat okurunun profil resmi
Esasında filmi yapılmış ve muazzam bir film. hatta ben kitabı bilmeden filmi izledim ve yorumlardan kitaba geldim. şimdi sıra kitabını okumakta. Film 2013 yapımı the double, şiddetle tavsiye ederim.
Alperen okurunun profil resmi
Ben de bakayım teşekkür ederim.
Reklam
selonat yorumladı.
184 syf.
8/10 puan verdi
İnceleme uzun! "Dilinden anlarım" diyorsanız, direkt Nietzsche okuyun.
Başkaldırı! Kitabı tek kelime ile özetle deseniz, başkaldırı derim. İyi, kötü, vicdan, suç, ceza gibi temel değerleri sorguladığı; hepsinin köküne indiği; zaman içerisinde üzerlerine geçirilen ve esas gerçekliğini manipüle eden her maskeyi bir bir deldiği enfes bir eser. Üç makaleden oluşuyor; 1. İyi ve Kötü 2. Suç, Vicdan rahatsızlığı ve
Ahlakın Soykütüğü Üstüne
Ahlakın Soykütüğü ÜstüneFriedrich Nietzsche · Say Yayınları · 20232,138 okunma
selonat okurunun profil resmi
kitabı okurken ayrıca incelemelere göz gezdireyim dedim. Baştan sona okudum ve incelemenizi gayet başarılı buldum, sizi tebrik edertim.Ben de büyüyünce inceleme yazacağım.
Çaça okurunun profil resmi
Teşekkür ederim, iyi okumalar.🍀
selonat yorumladı.
Dünyadayken size çok cazip gelen ama yapılması dinen haram olan bir işi yapmanız halinde çok zevk alacağınızı, ancak bu işi yaptıktan sonra sizi koca bir kazanın içinde yanan ateşe atacaklarını hayal edin. Nefsinize oldukça çekici gelen bu işi yapmak istemenize rağmen, sonrasında içinde ateş olan bir kazana girmek istemeyeceğinizden buna cesaret edemeyeceksiniz. Peki, nasıl oluyor da bu dünyadaki yaşantınıza dikkat etmiyor, öldükten sonra süresiz bir şekilde ateşin içinde kalmayı göze alıyor ve buna cesaret ederek haramlara girebiliyorsunuz? Üzerine kumar oynadığınız şeyin kendi hayatınız olduğunun farkında mısınız? Üstelik hayatınıza son veren ölümden, bunun rövanşını alma şansınız da bulunmamaktadır.
selonat okurunun profil resmi
çok sıradan bir argüman, deist ve ateistlere hiç bir şey ifade etmemesinin yanında, müslümanlara da pek bir şey ifade etmiyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
selonat yorumladı.
Kaldırılan İncelemem Hakkında
Bilmeyen arkadaşlar için ifade edeyim, dini bir gelenekten gelip ateist olmuş birisiyim. Kutsalların tartışmaya açılmadığı bir toplumun gelişeceğini düşünmüyorum. Hatta Said Nursi'nin tanımıyla taklidi imanın hiçbir hükmünün olmadığını tahkiki iman için de sorgulamanın, yine onun tabiriyle yer yer küfre düşmenin kesinlikle gerekli olduğunu
selonat okurunun profil resmi
İncelemenizi merak ettim, elinizde bir kopyası varsa okumak isterim.
Hasan Suphi okurunun profil resmi
Gönderiyorum mesaj olarak.
selonat yorumladı.
Dönüp dolaşıp aynı yere geliyorum. (2)
2 ay önce de böyle bir ileti yazmıştım. 4.5 milyar yaşında hissettiğimi, ölemediğimi, dünyada gerçekleşmiş tüm lanetli olaylarını iliklerimde hissettiğimi anlatmıştım. Yine sancılar içerisindeyim. Yine bir şeyler anlatmak istiyorum. İlk iletiyi merak edenler için: #63975108 Hayatımı bir nebze anlamlandırmak, çevreyi
selonat okurunun profil resmi
okumak sadece sana değil, genel anlamda hiçbirimize iyi gelmiyor. Mesela psikanalizde örnek olayların yazıldığı kitapları okumaya başlayınca, insanlardan nefret ediyorsun. Okuduğun zaman oluşan mutsuzluğun temel nedeni, daha önce hakkında düşünmediğin, uzaktan seyrettiğin bazı olayları anlamlandırmaya ve onlardan nefret etmeye başlaman. Hakan günday bir kitabında, "matematiği kuvvetli değildi, ama çıkarlarını iyi hesaplardı." diyordu bir karakter için, etrafımızdaki insanların sadece bir hesap makinesi olduğunu öğrendiğimizde, canımızın sıkılması çok normal. Bir de sıkıntının nedeni, seviyeyi yükselttikçe yalnızlaşman, etrafında entelektüel tartışma yapacağın kişilerin olmaması olabilir.Zaten öyle birini bulunca, sohbetin çok iyi geçtiğini, ne kadar ateşli konuşmalar yapıldığını hepimiz biliyoruz. İyi kitaplardan, iyi filmlerden veya güzel müziklerden konuşmak için etrafımızda daha fazla kişi olsa, toplumun entelektüel gelişimi daha yüksek olsa bu kadar sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyorum. Son olarak okuduğun kitaplar arasında dini yayınların oldukça fazla, karşıtlarının daha az kaldığını gözlemledim. Kafanda deli srular olduğunu tahmin ediyorum, bu da ruhunu daraltıyor muhtemelen. Ama orada bir eşik var ve kolay aşılmıyor. O eşiği atladığında, kendini daha rahat ve huzurlu hissedeceğini düşünüyorum. saygılarımla.
Bilal Günaydın okurunun profil resmi
Eşik biraz zor aşılıyor farkındayım. Yeterince hazır hissettiğimde karşıtlarıyla beraber okuma yapacağım. Düşünceni paylaştığın için teşekkür ederim.
61 öğeden 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.