İnsan insanın zehrini alır derler..
Sayfa 141 - Doğan kitapKitabı okudu
Son
Kabul, asla ilk günkü ışıltısında olmuyor hayat ;ama yine de, yıllarını anılarını temizlemeye vermiş ağır bir işçi kelamı bırakabilirim şuraya ; barış geçmişinle her gün yeniden, yeterince uğraşırsan eser kalmıyor kirden...
Sayfa 172 - Doğan Kitap 20. BaskıKitabı okudu
Reklam
Dikiş tutmayan ilişkilere müptela olanlar bilirler, her giden kalın bir kireç tabakası bırakır kalpte. Gözyaşı öyle gözden aşağı akınca kireç yapmaz, gömleğinin yeniyle siler, iki üç kere sümüklerini çekersin. O kolay olanı. Fakat gözden içe doğru bakınca çok pis oluyor, çaydanlık dibi gibi bembeyaz oluyor insanın içi... Sen daha çocukluğunun tozunu atamamışken, bir de kireç bağlıyorsun, ne fena.
Sayfa 171 - Doğan Kitap 20. BaskıKitabı okudu
Sana bir dost tavsiyesi, ruhundaki rutubeti keşfetmen zaman alır ; fark ettiğinde, kollarını sıva, kendi çocukluğunu kendin temizleyeceksin. Perdeleri çek, tülleri yıka, dünyaya açılan pencerenin camlarını sil. Çerçeveyi, duvarda bıraktığı ize aldırmadan sök yerinden, mutlu bir çocuk yüzü görene kadar, çeşmenin altında saatlerce yıka. Koltukların üzerindeki çarşafları kaldırırken toz gözlerine kaçacak, bahanen hazır, ağlayabilirsin. Sehpanın üzerindeki kalın toz tabakasına yazabilirsin şimdi ince çocuk parmağınla ; "Neden beni sevmedin?"
Sayfa 170 - Doğan Kitap 20. BaskıKitabı okudu
Fakat yine de yalnızım... Tezat mı buldunuz? Ahhh, dostların çokluğu ile yalnızlığın mevcudiyeti arasında hiçbir alaka olmadığını zamanla anlayacaksınız. Ne diyordu şair, ne zaman bir dosta gitsem evde yoklar...
Sayfa 159 - Doğan Kitap 20. BaskıKitabı okudu
Eskidim mi? Zaten üstümle başımla, evimle barkımla, pılımla pırtımla, tepeden tırnağa, kandan iliğe eskiydim. İlla bir şey oldum diyeceksek, diyebilirim ki fena halde tükendim.
Sayfa 157 - Doğan Kitap 20. BaskıKitabı okudu
Reklam
Kendi Geçmişinin Gündelikçisi
Sana bir dost tavsiyesi,ruhundaki rutubeti keşfetmen zaman alır;fark ettiğinde , kollarını sıva ,tülleri yıka, dünyaya açılan pencerenin camlarını sil. Çerçeveyi, duvarda bıraktığı ize aldırmadan sök yerinden mutlu bir çocuk yüzü görene kadar, çeşmenin altında saatlerce yıka. Koltukların üzerindeki çarşafları kaldırırken toz gözlerine kaçacak, bahanen hazır, ağlayabilirsin. Sehpanın üzerindeki kalın toz tabakasına yazabilirsin şimdi ince çocuk parmağınla ;” Neden beni sevmedin?”
Sayfa 171 - Doğan KitapKitabı okuyor
Çocukluğu, ailenin içinde istenmeyen bir gölge gibi yürüyüp geçmiş olan insanların kalpleri hep böyledir zannımca ve bin yıl havalandırsan kavuşmaz ferahlığa…
Sayfa 170 - Doğan KitapKitabı okuyor
En büyük umutsuzluk, neyi aradığını bilmeden aramak diye okumuştum bir yerlerde.
Sayfa 114 - Doğan KitapKitabı okuyor
Ülkenin yarısı 10 liralık gömlek ararken, diğer yarısının gömleğini 10 liraya temizledik… Asıl sazan bizdik…1
Sayfa 103 - Doğan KitapKitabı okuyor
Reklam
İki yıl önce karnımda bebeğimle kalbim yerinden çıkacakmış gibi girdiğim baba evimden, iki yılın sonunda ayrılırken, kalbim yerinde yoktu. ... Bildiğim, bir daha yerine hiç gelmedi. Kendi evime, göğüskafesi boş, kucağı dolu, annesiz bir anne olarak döndüm. Acıdan öleceğimi sanmıştım. Ölmedim. Zamanla ağlamamayı, sızlanmamayı, anne olmayı, annem gibi anne olmayı öğrendim. Bugün Eda'nın onuncu yaş günü. Büyüdü. Büyüdük...
Sayfa 156 - Doğan Kitap 20. BaskıKitabı okudu
Konuşana kadar herkes sıradan, herkes birbirinin aynısıydı ; dertlerimizle farklılaşıyorduk, anlattığımızda birbirimizden ayrılıyorduk.
Sayfa 144 - Doğan Kitap 20. BaskıKitabı okudu
Kendileri, gençliğinde böyle kara kuru, suratsız, her şeye parmak sallayan biri değilmiş elbette. Kimse anasından kederli doğmuyor, böyle şeyler zamanla oluyor. Sadece genç kızların gözünde görebileceğiniz o gece yıldızı, güneş ışığı, kor alevi parlaklığını söndürecek bir şeyler zamanla çıkıyor. Ve bu memlekette genç kızların ekserisi, sönerek kadın oluyor.
Sayfa 84
Kalbim, tüm vücudum içerisinde, hassaten jeolojik bir öneme sahiptir.
İstanbul'un uzak semtleri ayrı bir memleket artık
Sayfa 103 - Doğan Kitap 20. BaskıKitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.