Zaten aktör dediğin nedir ki? Oynarken varızdır. Yok olunca de sesimiz bu boş kubbede bir hoş seda olarak kalır. Bir zaman sonra da unutulur gider. Olsa olsa eski program dergilerinde soluk birer hayal olarak kalırız. Görüyorum hepiniz gardıroba koşmaya hazırlanıyorsunuz. Birazdan tiyatro bomboş kalacak. Ama tiyatro işte o zaman yaşamaya başlar. Çünkü Satenik’in bir şarkısı şu perdelerden birine takılı kalmıştır. Benim bir tiradım şu pervaza sinmiştir. Hıranuş’la Virjinya’nın bir diyaloğu eski kostümlerin birinin yırtığına sığınmıştır. İşte bu hatıralar, o sessizlikte saklandıkları yerden çıkar, bir fısıltı halinde yine sahneye dökülürler. Artık kendimiz yokuz. Seyircilerimiz de kalmadı. Ama repliklerimiz fısıldaşır dururlar sabaha kadar. Gün ağarır, temizleyiciler gelir, replikler yerine kaçışır. Perde.
Öyle yerler olur ki, sükut bangır bangır bağırır. Adeta sessizlik feryadı figan eder.
Reklam
Kibarlık insanın içinde olmalı. Yoksa adında, elbisesinde değil...
Sayfa 93 - YKYKitabı okudu
A. Vefik Paşa
Aşkın zevki bir an sürer. Mihneti ise koca bir ömür.
Sayfa 40 - YKYKitabı okudu
Kibarlık insanın içinde olmalı. Yoksa adında, elbisesinde değil.
Sayfa 93 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Çok canım sıkılıyor. Canım sıkılmadığı zaman da akşama sıkılacağını düşündükçe sıkılıyorum.
Sayfa 81 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Söyleme sırrını dostuna, dostunun da dostu olur, o da söyler sırrını dostuna.
Sayfa 63 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Gülmekten korkma Asım bey. Gülmesini bilmeyen düşünmesini de bilmez.
Sayfa 62 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Aşkın zevki bir an sürer. Mihneti ise koca bir ömür.
Sayfa 40 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Yalnız ağız yummalı, sesi kesmeli; çünkü bir ağızdan çıkan bin ağıza yayılır.
Sayfa 24 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
120 syf.
7/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Molière
Molière
' den de okuduğum bu eser orijinalinin bizim tiyatromuza uyarlanmış hali. Haldun Taner orta oyunundan izler taşıyan bu eseriyle orjinalinden daha fazla keyif verdiriyor hem okuyucusuna hem de zamanında oyununu izleme şansına erişebilenlere.
Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
Sersem Kocanın Kurnaz KarısıHaldun Taner · Yapı Kredi Yayınları · 2015358 okunma
96 syf.
10/10 puan verdi
·
23 saatte okudu
İnsan Laboratuvarı: Eczanelerimiz <3
Haldun Taner'i bilirsiniz.. Edebiyatımızda ilk epik tiyatronun yazarıdır kendisi. Eserleri ise tatlı ve samimi geliyor nedense. Hele o kitap isimleri; Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Vatan Kurtaran Şaban, Şişaneye Yağmur Yağıyordu, Çok Güzelsin Gitme Dur... Nasıl belli ediyor değişik olduğunu :)) Daha önce seçme öykülerinden oluşan Küçük Harfli Mutluluklar kitabını okumuştum. İlk okuduğum tiyatrosu iseeee FAZİLET ECZANESİ! Haldun Taner'de tıpkı benim gibi bir eczaneyi, eczaneden daha fazlası olarak görüyor. Bu eseriyle de eczanelere girip çıkan her hayat hikayesini somut bir şekilde gözler önüne seriyor... Konuların samimi gerçekliği, hayalî eczanemizin sıcaklığını tam içimizde hissettiriyor bize. Her kitapta olmayan bir detaydır. Tiyatro sevmediğim için biraz zor okudum. Keşke uzun bir roman olarak yazsaydı Halduncuğum Taner, ne okurdum be... Yine de bu güzel eserle; beni Eczacımız Sadettin Beyle, Kalfa Yusuf'umuzla ve daha nice güzel insanla tanıştırdığı için kocaman bir teşekkür edeyim yazarına. Bu kitabı da bir eczacıya hediye etmeyi düşünüyorum :)) Unutmayın, her köşe başında bulunan eczaneler; ilaçlardan daha çok şey barındırıyor içerisinde. Bakabilene... Daha doğrusu görebilene... Bir de bir şansımız var; neyse ki etrafta Sadettin Bey gibi bir eczacı yok. Mazallah sürekli hasta olup gidesi gelir insanın :")
Fazilet Eczanesi
Fazilet EczanesiHaldun Taner · Yapı Kredi Yayınları · 2016344 okunma
136 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Haldun Taner, 1915-1986 yılları arasında yaşamış bir yazarımız. Özellikle Türk tiyatrosunu evrensel boyutlara ulaştırmış bir usta. Türkiye'de kabare tiyatrosunun temelini atan bir öncü. 1967 yılında, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Türkiye'nin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosunu kurmuş. Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Keşanlı Ali Destanı gibi oyunları ilk akla gelenler... Haldun Taner, yaşamı boyunca edebi türlerin sadece birinde eser vermemiş; tiyatro eserlerinin yanı sıra hikaye ve düz yazılar da yazmış bir yazarımız. Hikayeleri gerçekten usta işi ve okunası eserler. Yalıda Sabah, 1983 yılında Sedat Simavi Ödülü almış bir kitabı. Kitapta yedi öykü yer alıyor. Ayrıca kitabın başında Haldun Taner bibliyografyası, kitabın sonunda da Haldun Taner ile yapılmış bir röportaj var ki gerçekten okunmaya değer. Ben bütün hikayeleri çok beğendim. "Güzel hikaye" okumak istiyorsanız Yalıda Sabah aradığınız kitap. Öneririm.
Yalıda Sabah
Yalıda SabahHaldun Taner · Bilgi Yayınevi · 2013430 okunma
182 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.