Şeyh Edebali'nin Kayseri'den ayrılırken söylediği o veda hatırası hâlâ kulağımda yankılanır: "İnsan yedi kademeli minareye benzer, kimi şerefenin ışığına takılır da minarenin ucundaki aleme varamaz. Kimi de alemin ötesindeki parlaklığa varır. Bundandır ki gönül eğitimi diğer ilimlerin eğitimi gibi değildir. Gönül içten içe, hiçten hiçe aşk ile eğitilir."
Kişinin gücü , günün birinde tükenir, ama bilgi yaşar. Bilginin ışığı, kapalı gözlerden bile içeri sızar, aydınlığa kavuşturur. Şeyh Edebali
Reklam
En büyük zafer nefsini tanımaktır. Düşman, insanın kendisidir. Dost ise nefsi tanıyanın kendisidir. Şeyh Edebali
"Ey Oğul!
Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana... Güceniklik bize; gönül almak sana... Suçlamak bize; katlanmak sana... Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana... Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana... Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana..." Şeyh Edebali Hazretleri
Erkam yayınlarıKitabı okuyor
“İnsanlar ne yana gitseler, ölümlerine doğru giderler,” demişti bir gün Şeyh Edebâli… Salt ölümün yeri, biçimi değişiyordu. Rahat yatağında ölmek… Eşkıya tarafından tutulmuş boğazları zorlarken ölmek, en iyi dostunun pususunda… Cellat olarak doğmuş Pir Elvan’ın ellerinde ölmek… Karısının verdiği zehirle, kocanın hançeriyle ölmek… Sonra bu ölümlü dünyada para için çabalamak…
Sayfa 601Kitabı okudu
Paniğe kapılmak, korkmak, korkutmak ve her türlü stres bağışıklık sistemimizi zayıflatmaktadır. Şeyh Edebali der ki: " Toprak sıhhatli olmazsa ektiğiniz hiçbir tohum yeşeremez!" ÖNCE İNSAN, İNSANIN SIHHATLİ OLMASI ÖNEMLİDİR! Bunun için de her yaşta, her zamanda, her koşulda bağışıklık sisteminin güçlü, bağışıklık zırhının sağlam olması gerekmektedir.
Reklam
Osman Gazi
Memleketini beş idareye böldü. Oğlu Orhan Beye, Sultanönü'nü, büyük kardeşi Gündüzalp'e Eskişehir'i, Aykut Alp'e İnönü'yü, Hasan Alp'e Yarhisar'ı, Turgut Alp'e de inegöl'ü verdi. Diğer oğlu Alaeddin Paşa ile kayınpederi Şeyh Edebali'yi de Bilecik'te bıraktı.
Sayfa 129Kitabı okudu
Osman Gazi
Osman Gazi halk tarafından çok sevilen, ulemaya saygılı, merhametli bir hükümdardı. Şeyh Edebali'nin sık sık ziyaretine gider ve sohbetlerine katılırdı. Bir gün Şeyhin misafiri oldu ve kaldığı odada Kur'an-ı Kerim'i görünce saygısından sabaha kadar yatmamış, uykusuz kalmıştı. Bu olay şeyhin çok hoşuna gitmişti ve kızının Osman Bey ile evlenmesine izin vermişti.
Sayfa 128Kitabı okudu
"Ey Oğul; sabretmesini bil, vaktinden önce çiçek Açmaz." (Şeyh Edebali)
Sayfa 212 - HayykitapKitabı okudu
Kudüs
Şeyh Edebali'nin Orhan Gazi'ye söyledikleri geldi;" Öyle insanlar göreceksin ki kuzuyu yemek için tilkiyle plan yapacaklar. Kurtla birlikte öldürecekler. Çobanla birlikte yiyecekler, sahibiyle beraberde yas tutacaklar."
Reklam
"Rahmetli Demircan'ın tımarı n'olacak?" "Ermeni Toros ağam bekleyecek bizim adımıza bir zaman..." "Nerden çıktı bu nöbet işi? Ne yüzden?" “Yabancı savaşçılar dolanmaktaymış çevrede... Şeyh Edebâli'nin öğüdüymüş... Bir kahpelik eden olursaymış uykuda bastırıp... Çudaroğlu da sıkça görünmekteymiş Karacahisar sınırında..."
Ketebe YayınlarıKitabı okudu
1.134 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.