Elif ツ

Elif ツ
@sidretulmunteha
“Birçok kitap, insanın kendi kalesinin içindeki odaların bilinmeyen anahtarı gibidir.” Franz Kafka
Hayvanların tehlike geçtikten sonra sonra geri dönebilme yetenekleri biz insanlara örnek olabilir. Onların bu davranışları bize kendi içsel iyileşme yeteneklerimize ulaşmamız için yol gösterebilir.
Reklam
Vahşi doğada yalayan hayvankar bize bir yandan da biyolojik iyileşme sürecini kavramamıza yardımcı olurlar.
Elif ツ
Bir kitabı okumaya başladı
Bullet Journal Metodu
Bullet Journal MetoduRyder Carroll
8/10 · 164 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Duyusal aracılığıyla kendinizi tanımayı öğrenmeniz travmayı iyileştirmeye dair atacağınız ilk adım olacaktır.
Mutluluk, huzur ve bağlılığı da duyusal algı aracılığıyla deneyimleriz. Duyusal algı "ben"i deneyimleme biçimimizdir .
Reklam
Duyusal algı aracılığı ile hareket etmeyi, yeni bilgiye ulaşamabilmeyi, birbirimizle iletişimde bulunmayı ve nihayet kim olduğumuzu bilmeyi başarabiliriz.
Duyusal algı bazen belirsiz, genellikle karmaşık ve her zaman değişkendir. Sürekli olarak hareket eder, değişir ve dönüşür. Yoğunluğu ve netliği değişebildiği için algılarımızı değiştirebilmemizi de mümkün kılar.
İçinde yaşamakta olduğumuz kültürde, travmatize olmuş kişilerin deneyimlerine ve duygusal hassasiyetlerine karşı bir hoşgörü eksikliği var.
Travma o kadar yaygınlaştı ki, birçoğumuz varlığını bile farketmiyoruz. Herkes travma yaşar. Hepimiz, yaşadığımız travma bizi hayatımızın geri kalanında travma sonrası stres bozukluğuna maruz bırakmış olsun, olmasın, hayatımızın herhangi bir noktasında travmatik deneyim yaşamışızdır.
Travmayı önlemek onu iyileştirmekten daha kolaydır.
Reklam
İlaçlar travmatize olan kişinin stabilize olmasına yardımcı olmak için zaman kazanmak konusunda faydalı olabilirler. Ancak bedenin stresi dengelemek üzere vermekte olduğu kendine özgü tepkiyi bastırmak için uzun süreli kullanıldıklarında, iyileşmeye engel oluyorlar.
Konun özü aslında travmanın, yanlış vuku bulmuş hayvansal içgüdüleri temsil etmekte olduğunu kavramaktadır.
Travmatik semptomların psikolojik olduğu kadar fizyolojik de olduklarını anlayana kadar, travmayı iyileştirme girişimlerimizde üzülerek yetersiz kalırız.
Ne yazık ki sonuçta birçoğumuz korku ve anksiyete yüzünden kalbura dönüyor ve asla kendimizi bu dünyada tam olarak evimizde hissedemiyor, kendi kendimizle rahat olamıyoruz.
Söz konusu yüklü güçleri serbest bırakmayı başaramadığımızda travma kurbanı oluyoruz.
Resim