''Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?
“Senden ayrı düşmek,” dedim. “Savaşların en büyüğüymüş.”
Reklam
Şeyh Edebali'nin Kayseri'den ayrılırken söylediği o veda hatırası hâlâ kulağımda yankılanır: "İnsan yedi kademeli minareye benzer, kimi şerefenin ışığına takılır da minarenin ucundaki aleme varamaz. Kimi de alemin ötesindeki parlaklığa varır. Bundandır ki gönül eğitimi diğer ilimlerin eğitimi gibi değildir. Gönül içten içe, hiçten hiçe aşk ile eğitilir."
Anam, Allah'tan gelen ve gelebilecek olan her şeye imanı gereği tevekkül ile boyun eğmiş, iç âleminde manevi rahatlığa kavuşmuş bir kadındı. Onca felakete, acıya isyan etmek bir yana aksine "Kahrın da hoş, lütfunda!" diyen tatlı bir yanı vardı. Anacığım bu manevi gücünü benim iç dünyama da akıtmıştı. Köydeki hanımlara dualar öğretir, namaz surelerini okutur, zikir toplantıları yapardı. Kimi zaman onlar içeride yüksek sesle ağlayışla karışık zikir çekerken ben de dışarıda pencerenin altında o huşu kokan "Allah... Allah..." zikrini dinlemekten ayrı bir haz alırdım.
Reklam
453 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Merhaba arkadaşlar , Yıllar önce kitap ilk çıktığında çok severek okumuştum . Yıllar sonra ikinci defa okumak istedim ve aynı heyecanla okudum kitabı . Sinan Akyüz'ün kalemini bilenler bilir inanılmaz akıcı olduğu için insanları hiç sıkmadan bir çırpıda okutur kitapları kendini . ''Bazı hikayeler sadece onu anlatabilecek
Piruze
PiruzeSinan Akyüz · Alfa Yayınları · 202111bin okunma
Yaşadığımız büyük ya da küçük her deneyim, karşılaştığımız her insan, karşımıza dikilen her engel, çıkan her fırsat, her bir dü- şünce, tüm hayaller ve hayal kırıklıkları, tüm lezzetler ve acılar, beynin nanoskopik devreleri arasında izlerini bırakıp bizi her an başka insanlara dönüştürüyor. Yaşamak tam olarak böyle bir şey... Canı sıkılırken bile dönüşür insan...
Sayfa 229Kitabı okudu
Dış dünya
Dış dünya dediğimiz şeyin bizden çıktığını fark edersek o zaman tanrısal bir güce kavuşuruz.
Reklam
Bir Sinan Köprüsü ile Van Gogh tablosu kıyaslanamaz.Ayrı ayrı kıymeti haizdir.
Sayfa 180 - DergâhKitabı okuyor
Anormal olan şeyleri nasıl da normalmiş gibi görmeye başlamıştık.
Sadece belli koşullar sağlandığında, sadece aynı dar rutin içerisinde “iyi hissedebilen” bir insan, sağlıklı değil “bağımlı”dır. Sağlık hali, hayatta karşımıza çıkabilecek farklı koşullar içinde dahi hem zihin hem de beden sağlığımızı sürdürebilecek (şimdilerde fit diye tabir edilen) bir uyum düzeyinde yaşayabilmektir.
Tuti KitapKitabı okuyor
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.