romantik devrimci tüm sorunların çözüldüğü bir dünya hayal ederken aslında pek de farkına varmadan tanrının elindeki sınav aygıtlarını yok etmeye yeltenmektedir oysa isterseniz en ideal sistemi kurun devlet hukuk din para toplum eğitim sağlık budünyada hemen her alanda sorun çıkmaya devam edecektir çünkü burası cennet değildir imtihan dünyasıdır ... fakat tabi bu yaklaşım sorunları görmezden geleceğimiz anlamına asla gelmiyor dünyadaki bütün haksızlıklarla yolsuzluklarla zulümlerle mücadele etmek onurlu bir insanın temel görevidir fakat delirmemek çözülmemek dağılmamak yıkılmamak için budünyanın bir imtihan yurdu olduğunu unutmamamız gerekiyor
İnsanın “yüksek performans” ölçütü okul yahut sınav notları değildir, olamaz. Zira eğitim sistemi, insani gelişime uygun tasarlanmış bir sistemle işlemez.
Merakın,teccesüsüsün önünün açılmadığı, sorgulamanın,kurulu düzene itirazın kolaylaştırılmadığı bir eğitimin kime ne faydası olabilir bilmiyorum. Kısa dönem belleğine olabildiğince çok test sorusu alan gençlerin "başarılı" sayıldığı bir sınav sistemi, sadece elverişli robotlar üretir.
Bütüncül bir eğitime ulaşmanın önündeki en önemli engellerden biri, çocuklara iyi bir gelecek sağlayacağı varsayımıyla, sınav sonuçları ve çocukları seçkin okulları yerleştirme takıntısıdır.
Sınav, çocuğun neye çalışacağını kontrol eder. Çocuk kendi ilgisine (iç motivasyonuna) göre değil, sınavın içeriğine göre çalışır. Zaten sınavdan sonra da, asla eski konulara geri dön- mez. Neden? Çünkü gerek yoktur. Oradan bir daha soru çıkmaz. Ama çocuk sınav (kontrol) için değil de, merak ya da ilgileri (iç motivasyon) için öğrenseydi, konuların sınavda çıkıp çıkmamasının bir önemi olmazdı. Eğer çocukların kendi değerlendirmelerine fırsat tanınabilseydi, öğrenciler öğrendikçe eski konularla bağlantıları kurmak için geçmiş konulara tekrar dönerlerdi. Maalesef eğitim sistemi- mizdeki not ve sınav, iç motivasyonu tamamen öldürmektedir.
273 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
·
18 günde okudu
Spekülatif kurgunun sınırlarını zorlayan öyküler, gerçeklikle hayalin iç içe geçtiği bir dünyada bizi bekler. Gizemli lunaparkların kapılarını aralayarak zamanın ötesine geçen kızlar, modanın acımasız yüzünü gösteren hologramlar, ve isimsiz karakterlerin yaşam sinyallerini ölçen gizemli küreler… Bu öyküler, bilinmeyenin çekiciliğiyle okuyucuyu
Gezegenin Etrafındaki Kadınlar
Gezegenin Etrafındaki KadınlarKolektif · Kitap Cumhuriyeti · 20242 okunma
“Stalin döneminde, gizli polisin sorgu memurlarının girdikleri son sınav konusunu hiç duydun mu?” “Sanırım hayır.” “Adamları kare şeklinde bir odaya koyarlardı. Odada hiçbir özelliği olmayan küçük bir iskemle olurdu yalnızca. Sonra üstleri şöyle emrederdi: O iskemleye, gerekli itirafı ettirip raporunuzu yazın. O zamana kadar da odadan çıkmayın.” “Oldukça gerçeküstü bir öykü.” “Hayır, değil. Bu gerçeküstü öykü falan değil. Sonuna kadar gerçekçi bir öykü. Stalin böylesine saplantılı bir sistemi gerçekten oluşturarak görevde kaldığı süre boyunca yaklaşık 10 milyon kişinin ölmesine neden oldu. Çoğu, onun yoldaşlarıydı. Biz gerçekten böyle bir dünyada yaşıyoruz. Bunu aklına kazısan iyi olur.”
Bir öğrencinin yükleri :)
Lütfen sonuna kadar okuyun, kısa zaten. Bugün bir konuya değinmek istiyorum. Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında. Öğrencinin devamsızlık hakkı 5 (bazı yerlerde 10 gün diyor ama yine de az bence) günü geçince belge alınmıyor. Yıl içindeki hastalanma sayısını göz önünde bulundurursak 5 gün az değil mi sizce de? Liselerde 9-10.
Maalesef eğitim sistemimizdeki not ve sınav,iç motivasyonu tamamen öldürür
1) Ahlak en iyi siyaset midir? 2) Emek insanları ayrıştırır mı? 3) 1. Göktürk Devleti döneminde Budizmi kabul ederek bu dinin halk arasında yayılmasını sağlamaya çalıştığı için tepki çeken hükümler aşağıdakilerden hangisidir? ... İlk iki soru Fransa'da yapılan liseyi bitirme sınavı baklavoryadan alınmıştır. Son soru ise 2019 yılı üniversite giriş sınavı sorusudur. Bir yanda sadece bilgi düzeyinde, ezbere dayalı sınav sistemi; bir diğer yanda ön öğrenmelerden yola çıkan, analize yer veren sınav sistemi....
Sayfa 38 - RENKLERİNİ SOLDURDUĞUMUZ ÇOCUKLAR
İnsanın “yüksek performans” ölçütü okul yahut sınav notları değildir, olamaz. Zira eğitim sistemi, insanî gelişime uygun tasarlanmış bir sistemle işlemez.
Okul
“İnsanın ‘yüksek performans’ ölçütü okul yahut sınav notları değildir, olamaz. Zira eğitim sistemi, insani gelişime uygun tasarlanmış bir sistemle işlemez.”
Bi yerden tanıdık geldi...
"Dershaneye gitmek için bu yaş çok erken değil mi? Daha on yaşındalar." "Aslında bu benim büyük grubum.Derse gelen yaşça daha küçük öğrencilerimde var.Maalesef Kore'de böyle. Eğitim sistemi çok ağır, çocuklar okula başlar başlamaz sınav telaşına giriyorlar, eğitim için büyük paralar harcanıyor.Hatta çoğu aile, çocuğuna iyi bir eğitim veremeyeceğini düşündüğü için çocuk yapmıyor. Sınav stresinden rahatsızlanan, sağlığına zarar verenlerden bahsetmiyorum bile. Sabahtan gecelere kadar süren uzun ders saatlerinde, en uygun üniversiteye gitme yarışından, mezun olunca işsiz kalma korkusundan nasıl etkilenmesinler, değil mi?"
Sayfa 160Kitabı okudu
Resim