Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
495 syf.
8/10 puan verdi
·
23 günde okudu
Kitap fena olmamakla birlikte kesinlikle bir giriş kitabı değil. Daha öncesinde en azından siyasi ideolojiler üzerine bir giriş kitabı okunduktan sonra okunması gereken bir kitap. Kitabı okurken sık sık durup ben ne okuyorum diye düşündüm.
Uluslararası İlişkiler Teorileri
Uluslararası İlişkiler TeorileriKolektif · Küre Yayınları · 201724 okunma
Günümüz meşhur tarihçilerinden Halil İnalcık şöyle ifade etmiştir: “Bir milletin veya devletin tarihi yazılırken dünya kamuoyunda yerleşmiş belli bir imaj, dostluk ve düşmanlık, siyasi ideolojiler, yeni kültür yönelişleri gerçeği saptırır, abartır veya karalar. Bu kaçınılmaz bir alın yazısıdır. Osmanlı tarihi, bu bakımdan en çok saptırılmış, tek yanlı yorumlanmış tarihtir.”
Reklam
122 syf.
2/10 puan verdi
İnsanlar görüşlerine ilişkin kitapları okumuyorlar. Kur’an olsun, Nutuk olsun, Kavgam olsun, Manifesto olsun; okumuyorlar. Ancak harıl harıl da savunup kafa şişirebiliyorlar. Ne zaman biri kafamı şişirse gider, sırf sus diyebilmek adına olsun, kitabına bir göz atarım. En son kafamı şişiren kişi bir ülkücü oldu ve şimdi de buradayım. Kendi görüşümü
Dokuz Işık
Dokuz IşıkAlparslan Türkeş · Kutluğ Yayınları · 1975731 okunma
2. Abdülhamid son dönem tarihsel revizyonizmde sempatik bir karakter olarak gösterilmese de, politikaları, milliyetçiliği bastırarak ve Islam'ı Osmanlı İmparatorluğu'nun siyasi kimliğinin önüne koyarak imparatorluğu idaresinin niteliği, onun döneminde Arapçada giderek artan bir kurtarma misyonunu esas aldığını kabul ediyor.
Sayfa 210Kitabı okudu
Akletmez misiniz?
Vakıa'ya göre şekil alan ideolojiler, iki dünya'da insanı hüsran eder. Batıl davanın sonu ahiret azabıdır! İsrail protestosunda gözaltına alınan, Mavi Marmara şehidi Cengiz Akyüz’ün kızı Beyza Akyüz: “MOSSAD ajanlığına varan ithamlar bana bir kez daha yaşadığım ülke gerçeğini öğretmiş oldu!” "Hepimiz sussak, gözlerimizi
Reklam
Yabancı ülkeden getirilen siyasi ideolojiler orada hasta tedavi etmek için kullanılan ilaç gibiydi. Orada işe yarayan ilaç bizde bir hastalık haline gelmişti.
Sayfa 156Kitabı okudu
Yabancı ülkeden getirilen siyasi ideolojiler orada hasta tedavi etmek için kullanılan ilaç gibiydi. Orada işe yarayan ilaç bizde bir hastalık haline gelmişti. Eğer düşünmezsek sorunları asla çözemeyiz ve sadece devrimin zararlarına maruz kalıp asla faydasını göremeyiz.
🗣️ Dibe Sıçramak İçin Vuracağız İnsanlık doğayı takip ve taklit ettiği kadar gelişkin, doğaya karşı olduğu kadar asalak, doğayla dengede olabildiği ölçüde insan olarak kalabilir. Unuttuğumuz ne kadar insani değerler varsa hepsini yeniden hatırlamak ve yeniden o bizi biz yapan değerleri yaşatmak zorundayız. Yaşamın okulu ve öğretmeni doğadır.
Bireyleri ahlakileştirilmiş kategorilere gömen ütopyacı öğretilerin kökeninde güçlü rejimler olabiliyor ve bunlar bütün yıkıcı güçlerini uygulayabiliyorlar. Bu nedenle, soykırımlardaki ölümlerin aşırı sayılara ulaşmasını ideolojiler sağlıyor. Bölücü ideolojiler arasında Haçlı Seferleri ve Din Savaşları (ve Çin'de aynı kaynaktan beslenen Taiping Ayaklanması) sırasında Hıristiyanlık, Fransız Devrimindeki siyasi katliamlar sırasında devrimci romantizm, Osmanlı Türkiye'si ve Balkanlardaki soykırımlarda milliyetçilik, Holokost'ta Nazizm, Stalin'in Sovyetler Birliği, Mao'nun Çin'i ve Pol Pot'un Kamboçya'sındaki temizlikler, sürgünler ve açlık terörü sırasında da Marksizm var.
Sayfa 364Kitabı okudu
Reklam
544 syf.
8/10 puan verdi
·
22 günde okudu
1927-2008 yılları arasında yaşamış olan Huntington, uzun yıllar Harvard Üniversite’sinde uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi alanında dersler vermiş, ABD Savunma Bakanlığı’na danışmanlık yapmış, tüm dünyada hem çok eleştirilen hem de yazdığı her makale büyük yankı uyandıran bir siyaset bilimcidir. 1996 yılında yazdığı Medeniyetlerin
Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması
Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden KurulmasıSamuel P. Huntington · Okuyan Us Yayınları · 2018322 okunma
260 syf.
6/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Bir değişim amili olarak (orta sınıf) Suudi Arabistan, Türkiye.(Bürokrasi) Pakistan ve Malezya. (Ordu) Endonezya ve Sudan. (siyasi partiler) Tunus ve İran örnekleri ile açıklanmaktadır. İslam ülkelerinde Marksist ve Kapitalis liderlik hareketleri değerlendirmektir. Elit, karizmatik liderlik, Monarşiler ve Seyhlikler üzerinden Pakistan, Irak, Mısır, Türkiye, Monarşi ve Körfez seyhlikkeri üzerinden ki hareketler ele alınmaktadır. İslam dünyasındaki ideolojiler ; Milliyetçilik, Demokrasi, Sosyalizm ve komünizm hareketleri incelenmektedir. Mısır, Libya, Türkiye, Endonezya ve İran üzerindeki İslami hareketler ele alınmaktadır. Bunlar Mısır'da ihvan-ı Müslimîn hareketi, Libya' da Kaddafi'nin İslam sosyalizmi, Türkiye'de Milli selamet partisi ve İran Ayetullah Humeyni ve devrimidir.
İslam Dünyasına Siyasi Bakışlar
İslam Dünyasına Siyasi BakışlarAsaf Hüseyin · İz Yayıncılık · 19914 okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.