❝ Bütün ülkelerin burjuva sınıflarının şovenizmine ve yurtseverliğine karşı, yaşasın işçilerin enternasyonal kardeşliği! Yaşasın oportünizmden uzak proleter Enternasyonal! ❞
''Başka ulusları ezen bir ulus özgür olamaz.'' (Marx ve Engels) 'Kendi' ulusunun başka uluslara karşı en ufak bir şiddetine göz yuman bir proletarya sosyalist olamaz.
Reklam
Çünkü Sosyalizm Bir Başka Adı Da "İnsan Vicdanı"dır.
Refahın, kültürün ve katılımcılığın artırılması için toplumun yeniden inşasıdır, sosyalizm. Adilce paylaşılacak pastayı büyütmek için, halkın kültürel donanımını geliştirecek fırsat eşitliğini yaratmak için, emekçilerin iktidara katılımını sağlamak için yapılan, henüz bitmemiş bir mücadelenin adıdır. İnsan hakları ihlallerinin sürdüğü, sömürünün devam ettiği, toplumun kitle kültürü denen çürümeyle barbarlaştırıldığı her dönemde "sosyalizm var olacaktır."
Başkurd Cedidcisi ve Bolşevik devriminin muhalifi Zeki Velidi, Müslümanlık anlayışı ile ilgili olarak 1910 yılında şunları yazıyordu: "İnsan; dinin, hayati tanzimde fazla ileri gitmesine, iradesine fazla karışmasına yol vermemeli, kendisini onun pençesine kaptırmamalı; İslamiyeti de bir maneviyat dini olarak almalı. (...) benim dinle alakam, deist olan Dr. Draper'inki kadar; Müslümanlığım Kur’an’ın 'mahluk' (yaratılmış O.T) olduğunu bilen Abbasi halifesi Me'mun'unki ve liberal Mutezilerinki kadardır."
Sayfa 44
"Yoksullar içinde en iyi ve aklı başında olanlar, hiçbir zaman minnet duymaz. Onlar müteşekkir ve memnun değil, kuraltanımaz ve isyankârdırlar. Ve böyle olmakta da sonuna dek haklıdırlar."
Reklam
"İnsanların çoğu sağlıksız ve abartılı diğerkâmlıkla, başka insanların çıkarlarını kendilerininkinden daha üstün tutarak, aslında biraz da buna itilerek, hayatlarını mahvederler."
Yoksulluk sorununu, yoksul insanların hayatta kalmasını sağlayarak ya da daha ileri bir ekolün yaptığı gibi, yoksulları oyalayarak çözmeye çalışıyorlar.
88 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 saatte okudu
Demokrasi ve Sosyalizm Nedir?
Demokrasi ve Sosyalizm Nedir?
Sosyalizm demek eşitlik adalet demektir. Şu kısa insan ömründe İnsanca yaşamdır. Asıl mesele, bugün eğer üretim araçlarına hiçbir şey yapmadığınız halde benim aldığımın iki mislini değil, kelimenin tam anlamı ile binlerce mislini alabilmenizdir. Buna sömürme derler. Çünkü bu sizin, benim emeğimin sırtından yaşamanız demektir. Aldığınız servetin bir yerden gelmesi lazım. Servet hiç yoktan meydana gelmez. O, benim emeğimden, milyonlarca işçinin emeğinden meydana gelir. İşte, sosyalizmin kaldırmak istediği sömürme, başkalarının sırtından yaşamaktır. Sosyalist bir toplum, en tecrübeli işçilerine en tecrübesiz işçisine verdiğinin iki mislini, hatta on misli verse dahi sömürmeyi tamamen ve mutlak şekilde kaldırmış olur. Çünkü bunu yaptığı zaman da yine sadece yapılan iş için ücret verir, başka bir şey için değil. Kaldı ki sosyalizmin bütün tuttuğu yol hiç şüphesiz ki eşitliği doğrudur. Sosyalizm, çalışmadan kazanılan serveti ve sömürmeyi kaldırmakla eşitliğe doğru ilk en büyük adımı atmış olur. Ama bu, onun son adımı değildir. Hiç şüphe yoktur ki herkese yetecek kadar bol üretimi gerçekleştirdikçe sosyalizm ekonomik eşitsizliği adım adım yok edecektir. Gerçek Demokrasi: Sosyalizm dir. Sosyal demokrat eski Başkan Bülent Ecevit’in ve bütün sosyal demokratların dediği gibi. "Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen"
Demokrasi ve Sosyalizm Nedir?
Demokrasi ve Sosyalizm Nedir?Harold Joseph Laski · Dorlion Yayınları · 20231 okunma
Savaştan sonra, Heidegger'in Nazizm hakkındaki ilk ifadeleriyle nasıl oynadığının en berrak örneklerinden birisi, 1935'te verdiği Einführung in die Metaphysik adlı bir dersin yayınlanmış versiyonunda (1953) bulunur. Üçüncü Reich'ın çöküşünden sekiz yıl sonra yayınlanan kitapta, Heidegger bazı kalitesiz Nazi felsefecilerine saldırır
Sayfa 20
Reklam
KAPİTALİZMDEN SOSYALİZME
Sözün kısası; sosyalizm herkese bir yuva kurmak, sağlık ve emniyet içinde aile beslemek, bizi insan yapacak bu kısacık ömrümüzde bizi bir dereceye kadar mesut edecek basit, esaslı birkaç şey başarmak fırsatını verecektir.
O halde, insan tabiatına aykırı olan kapitalizm midir? Evet, kapitalizm insan tabiatına aykırı mıdır? Hükmünüzü siz veriniz. Çalışmayana en büyük karşılığı vermek, en ağır işi yapana en az karşılığı vermek insan tabiatına aykırı değil midir?
286 syf.
·
Puan vermedi
·
38 günde okudu
Bilimsel eğitim ile toplumsal eşitlik düzeyine ulaşma devrimleri
Felsefi bilim olan bilimsel ateizm, nitelik olarak yalnızca dinin reddinden, basit bir dinsizlik bildiriminden ibaret değil­dir. Marksist materyalist dünya görüşünün önemli bir yanını oluşturan bilimsel ateizm; varsıl, olumlu içeriğe, ileri bir dün­ya görüşü potansiyeline, hümanist potansiyele sahip olup, ki­şinin ve toplumun özgüçsel yaşamına bir
Bilimsel Ateizm 
Bilimsel Ateizm Kolektif · Berfin Yayınları · 201940 okunma
128 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
İslamın zirve dönemi Asr-ı Saadet. Tüm insanlığın her şeyiyle zirvesi. İnsan hakları, hak, adalet, sosyal dayanışma. Tüm alanlarda insanlığın en zirvesi yaşandı çünkü orada beşerin nizam ve yasaları değil de tüm mahlukatı halk eden ve beşere kılavuz diye gönderdiği Kur’an’i hükümler tatbik ediliyor. Ve onun tatbikçisi Efendimiz (sav) ve sonrasında da en yakın arkadaşları olan 4 reşit Halife ve hasseten Hz. Ömerin (ra)’ın inşa edilen sosyal devleti daha da ileriye götürmesi o zaman çok büyük atılımlardır. İnsanlar ne zaman Kur’an’dan uzaklaştı ve beşeri hukukla yönetilince iler daha da kötüye gitti ve gidiyor. Gelinen noktada ise beşer büyük buhramlar yaşıyor ve insanlık tekrar bir çıkış arıyor ve nihayetinde tekrar aslına rücu edecek her şey. İslami nizam kaldırılıp o, bu, şu beşeri nizamlar Kur’an’nın yerine ikame edilip saadet bekleniyor ama nafile.
İslam ve Sosyalizm
İslam ve SosyalizmS. Müşir Hüseyin Kidvai · Ayrıntı Yayınları · 201723 okunma
Ütopyacılar için sosyalizm, bir hayal ürünü, bu ya da şu parlak zekânın bir buluşuydu. Marx, sosyalizmi bulutlar üzerinden yere indirdi, onun belirsiz bir umut olmayıp, insan soyunun tarihî gelişiminde bir sonraki adım, kapitalist toplumun evriminin zorunlu ve kaçınılmaz bir sonucu olduğunu gösterdi.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.