Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Bağımlı insanlar istediklerini elde edebilmek için başkalarına ihtiyaç duyar. Bağımsız insanlar istediklerini kendi çabaları ile elde ederler. Karşılıklı bağlılığa sahip insanlar kendi çabalarını başkalarıkiyle birleştirerek en büyük başarılara erişirler.
Bağımsızlık, ben paradigmasıdır. Ben bunu yapabilirim. Ben sorumluyum. Ben kendime güvenirim. Ben bir seçim yapabilirim. Karşılıklı bağlılık, biz paradigmasıdır. Biz bunu başarabiliriz. Biz işbirliği yapabiliriz. Biz yeteneklerimizi ve becerilerimizi birleştirip birlikte daha büyük bir şey yaratabiliriz.
Reklam
Akışkanlar Tanımlanıyor
Bilgi : Kurumsal Paradigmadır. Yani yapılması gereken şey ve nedeni. Beceri : Nasıl Yapacağınızdır. Arzu ise ; motivasyon dur, yani yapma isteği. Bir şeyi yaşantımızda alışkanlık haline getirmek istiyorsak, üçüne de sahip olmamız gerekir.
Sürekli yaptığımız şey neyse, bizde oyuz. O halde mükemmellim bir adim değil, bir alışkanlıktır.
İçten Dışa Yaklaşımı
Bu yaklaşım şöyle söyler: Mutlu bir evliliğiniz olsun istiyorsanız, pozitif enerji yayan, negatif enerjiyi pekiştirmek yerine onu dışlayan biri olun. Daha cana yakın, uyumlu bir ergen çocuğunuz olsun istiyorsanız, daha anlayışlı, empatik, tutarlı, sevecen bir anne ya da baba olun. Daha rahat ve özgür bir işiniz olsun istiyorsaniz, daha sorumlu, daha yardımsever, daha fazla katkıda bulunan bir çalışan olun. Size güvenilmesini istiyorsanız, güvenilir bir insan olun. Yeteneklerinizin kabul görmesini, yani ikincil büyüklüğü istiyorsanız önce birincil büyüklüğe, yani karaktere odaklanın.
YENİ BİR DÜŞÜNCE DÜZEYİ
"karşılaştığımız önemli sorunlar, onları yarattığımız sırada sahip olduğumuz düşünce düzeyiyle çözülemez." Alpert Einstein
Reklam
İçinizde Bulunduğunuz Acıya Hızlıca Çözüm Bulun ya da Kendinize Öğüt Verin!
Güven - Stephen M.R. Covey
“Bir insana sorumluluk verip ona güvendiğinizi belirtmekten daha yararlı olabilecek çok az şey vardır.” Booker T. Washington
Güven - Stephen M.R. Covey kitabından
“Bence iyi bir şirkette, çalışanlarla ortaklık ilişkisi olmalı. Onların çıkarlarını gözetecek şekilde çalışılmalı. Nihayetinde bu, şirkete geri dönecektir.” Sam Walton, Wal-Mart ve Sam’s Club’ın Kurucusu
Güven - Stephen M.R. Covey' in kitabından
“Canımı sıkan şey bana yalan söylemiş olman değil, artık sana inanamayacak olmamdır.” Friedrich Nietzsche
Reklam
311 syf.
10/10 puan verdi
Güven - Stephen M.R. Covey
Hayatta gerçekten varlığını hissetmek isteyeceğimiz, olmazsa olmaz duygulardan biridir, güven. O duygunun olmaması durumunda her şey altüst olur. Bu duygu, zaman içerisinde oluşan, kazanması zor ancak yıkılması çok kolay olan bir duygudur. Bu sebeple çok kırılgandır. “Özü sözü bir olmak” deyimini duymuşsunuzdur. Ağızdan çıkan ile davranışlarımızın ve eylemlerimizin tutması demektir. Bu kitabı, iş hayatınız, aile hayatınız ya da sosyal ilişkileriniz içerisinde, nasıl güven duygusu oluşturabileceğinizi daha detaylı anlamak ve öğrenmek için okuyabilirsiniz. Çevrenizdekileri de bu kitabı okuduktan sonra daha iyi analiz edeceğinize eminim. Özellikle iş hayatından, büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerinden oldukça anlamlı alıntılar var. Kitapta kendinize soracağınız çokça soru da var. Çünkü “Güven” önce “Öz” den başlar diyor yazar. İçeriden dışarıya yayılan bir duygu olduğunu belirtiyor. Siz ne dersiniz? Örneğin iş hayatında bu güven duygusu nasıl işler, neler getirir beraberinde?
Güven
GüvenStephen M. R. Merrill · Varlık Yayınları · 201320 okunma
Bağımlı insanlar istediklerini elde edebilmek için başkalarına ihtiyaç duyarlar. Bağımsız insanlar istediklerini kendi çabalarıyla elde ederler. Karşılıklı bağlılığa sahip insanlar kendi çabalarını başkalarınınkiyle birleştirerek en büyük başarıya erişirler.
Mutluluk, en azından kısmen, şimdi istediğimiz şeyi ileride isteyeceklerimiz uğruna feda etme arzusu ve yeteneğinin meyvesi olarak tanımlanabilir.
Bilgi kurumsal paradigmadır; yani, yapılması gereken şey ve nedeni. Beceri, nasıl yapılacağıdır. Arzu ise, motivasyondur; yani, yapma isteği. Bir şeyi yaşantımızda alışkanlık haline getirmek istiyorsak, üçüne de sahip olmamız gerekir.
Bilgi kurumsal paradigmadır; yani, yapılması gereken şey ve nedeni. Beceri, nasıl yapılacağıdır. Arzu ise, motivasyondur; yani, yapma isteği. Bir şeyi yaşantımızda alışkanlık haline getirmek istiyorsak, üçüne de sahip olmamız gerekir.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.