Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Zerrelerden mürekkeb bir parça toprak, her bir çiçekli ve meyveli nebatatın neşv ü nemasına menşe olabilir bir kâseyi o zerreciklerden doldursan bütün dünyadaki her nevi çiçek ve meyveli nebatatın tohumcukları ki o tohumcuklar hayvanatın nutfeleri gibi ayrı ayrı şeyler değil, nutfeler bir su olduğu gibi o tohumlar da karbon, azot, müvellidü'l-mâ, müvellidü'l-humuzadan mürekkeb, mahiyetçe birbirinin misli, keyfiyetçe birbirinden ayrı, yalnız kader kalemiyle sırf manevî olarak aslının programı tevdi edilmiş. İşte o tohumları nöbetle o kâseye koysak her biri hârika cihazatıyla, eşkâl ve vaziyetiyle zuhur edeceğini, vuku bulmuş gibi inanırsın. Eğer o zerreler her bir şeyin her bir hal ve vaziyetini bilen ve her şeye (ona) lâyık vücudu ve vücudun levazımatını vermeye kadîr ve kudretine nisbeten her şey kemal-i suhuletle musahhar olan bir zatın memuru ve emirber bir vazifedarı olmazlarsa, o toprağın her bir zerresinde, ya bütün çiçekli ve meyvedarların adedince manevî fabrikalar ve matbaalar içinde bulunması lâzım gelir ki o cihazatları ve eşkâlleri birbirinden uzak ve birbirinden ayrı mevcudat-ı muhtelifeye menşe olabilsin. Veya bütün o mevcudata muhit bir ilim ve bütün onların teşkilatına muktedir olacak bir kudret vermek lâzımdır. Tâ bütün onların teşkilatına medar olsun.
" Eskiden bir tek insanın tırnağına taş değse , bir oymağın , bir aşiretin , bütün şu dünyadaki insanların yüreğine değmiş gibi olur , herkesin yüreği sızlardı . Şimdi ya , şimdi herkes biribirisinin ölüsüne basıp geçiyor , basıp geçiyor , basıp geçiyor. "
Sayfa 266 - YKY
Reklam
Ve tüm ihtişamıyla huzurunu veriyor…
“ Dünyadaki insanların acaba kaç binde biri şu anda başını aya çevirmiştir? Halbuki o her şeyi, herkesi görüyor ve gafletimizin üstüne o tatlı, o iyi tebessümünü serpiyor.”
448 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Aslında Avukatlar birer psikolog mudur!?
Yazarın Nietzsche Ağladığında kitabını okuduğumda, zerre okuyamadığım felsefeyi yalın diliyle anlatabildiği için çok sevmiştim Yalom'un kalemini. Çok benzer bir şekilde, bu kitapta da Psikoloji alanı aynı basitlikte ele alınmış. Psikologların el kitabı olabilecek, alanın tarihini, inceliklerini ele alan bir kitabı, benim gibi alanla ilgisi
Divan
DivanIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 20215,2bin okunma
144 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
"Yaşadığımız koşulların, içsel ıstırabın hatta kendi duygularımızın ve düşüncelerimizin esaretinden özgürleşmek; karanlığa yüzünü dönebilmek ve sonunda karanlığın da aydınlıktan ayrılamaz olduğunu görmekte yatar." Kabul; bir süreç ve aktif bir eylem olan "Kabul" kavramını etkin bir varoluş içinde tanımlayan, metaforlar,
Kabul
KabulZümra Atalay · İnkılap Kitabevi · 202379 okunma
⚡️Jamaika, Filistin Devletini resmen tanıdı. Şu an, BM üyesi ülkelerin %72'si (140 ülke) Filistin'i tanıyor. Bu ülkelerin nüfusu Dünya nüfusunun %80'idir. Ancak Filistin'in BM'e üyeliği, Amerikan vetosu ile engelleniyor! Haritadaki yeşil ülkeler, Filistin'i tanıyanlar. Dünyadaki saflaşma nasıl da apaçık görünüyor.
Reklam
.... .. şu dünyadaki en hayret verici şey insanlara çektirilen acılardır.
Sayfa 11 - Türkiye İş Bankası
OZAN VE SESLER
Her gün böyle gelip dünyadaki yerini alıyor. ‘Zor olan, diyor, şiirin hayatını yaşamaktır. Yazmak sonra gelir hep. 'Bir bardak su ister Gibi kolay çıkıyor bu sözler ağzından.
Sayfa 45 - Adam YayınlarıKitabı okudu
Şu hayatta olup biten her şeye boyun eğmiş, dünyadaki çilelerinin dolmasını bek­lercesine mütevekkil bir halleri vardı.
Sayfa 83 - Metis Yayınları Ekim 2023Kitabı okuyor
Bin kere hamdolsun ki rız­kından bunca faydalandığı rabbinin bugüne kadar onu hep kolla­dığına, yine kollayacağına, şu fâni dünyadaki vazifelerini ta­mamlamadan ömründen zaman eksiltmeyeceğine inanıyor.
Sayfa 55 - Metis Yayınları Ekim 2023Kitabı okuyor
Reklam
208 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Pek çok distopik romana ev sahipliği yapmış bir atmosferdeyiz. Dünya yok olmanın eşiğinde. Her yer çölleşmiş ardı arkası kesilmeyen afetler ve kıtlık dünyadaki tüm şehirleri yok etmiş. Artık güneş ışınları neredeyse öldürücü, solunan hava zararlı, kum fırtınaları içinde kalanları öldürüyor. Hayatta kalmayı başaranlar çok zor şartlarda devam
Portal
PortalAbdurrahman Aydınlı · Otantik Kitap · 202339 okunma
Resulullah'ın ve ashabının, müşriklerden gördüğü çeşitli eziyet ve işkence hikâyelerini okuyunca, düşünen bir kişinin aklına gelen ilk şey, kendi kendine şu soruları sorması olacaktır: Resulullah [s] ve ashabı, Hak üzerinde oldukları halde, karşılaştıkları bu işkence de ne içindi? Madem onlar Allah'ın ordusudur, Resulullah [s] onların arasındadır, Allah'ın dinine çağrıda bulunuyorlar ve O'nun yolunda savaşıyorlar, peki niçin Allah [c] onları bu işkenceden korumadı? Cevap: İnsanın dünyadaki ilk özelliği mükellef oluşudur. Yani insan, Allah [c] tarafından içinde külfet ve meşakkat bulunan şeyleri taşımakla görevlendirilmiştir. İslâm'a davet işi ve Allah'ın adını yükseltmek için yapılan cihad ise bu yükümlülüğün bir parçasıdır.
Sabır sevabı için niyet şarttır
Alimler mücerred sabretmenin uhrevi faydası olmayacağını kabul ederler. Sabrın uhrevi mükâfaata sebep olabilmesi için niyet şarttır. Bu da sabrı, "Allah'ın mükafatlandıracağını düşünerek" yapmakla olur. Allah'ın dünyadaki imtihanı, kula olan garazı, gadabı sebebiyle değildir. Bilakis, Allah sevdiği kuluna bazı kötülükleri ondan defetmek için veya günahlarına kefaret olmak için yahut da mertebesini yüceltmek için musibetlere müptelâ kılar. Kul bunları rıza ile karşılarsa murad-ı ilahî hâsıl olur. Aksi takdirde onun sabrı şu Selmân hadisindeki sabra benzer: "Mü'min hastalanırsa Allah onun hastalığını ona bir kefäret ve af vesilesi kılar. Facir hastalanır- sa o da şu deveye benzer: "Sahibi onu bağlamış, sonra da salıvermiştir; / niçin bağlandığını, niçin salıverildiğini bilmez."
Hayat bayram olsa …
Şu dünyadaki en mutlu kişi Mutluluk verendir Şu dünyadaki sevilen kişi Sevmeyi bilendir… youtu.be/eVOrfTtDS5g?si=...
“Dünya, ilahî değerleri kazanmanın ve cenneti hak etmenin aracıdır. Esasında dünya asıldır, ölümden önceki hayat asıldır; ahiret ise bu asla bağlı fakat talidir. Şu manada ki: Ahiret hayatı, ilahî saadet ve kurtuluş, insanoğlunun ahiretteki nihaî yazgısı; insanın bu dünyadaki yaşantısının bir sonucu ve eseridir.
Sayfa 141 - Fecr Yayınları / AhiretKitabı okuyor
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.