( Marques de Sade > Max Stirner > Nietzsche )
_Ben düşüncesizim. _Hiçbir şey benden üstün değildir! Hiçbir şey beni aşacak yücelikte değildir. _Benim eylemlerimi komuta etmek, nasıl davranmam gerektiğini söylemek hiç kimsenin üstüne vazife değildir. _Ben tamamlanmamış bir tinim ve mükemmel tin için çaba göstermeliyim.
"Bizi sizi tabutlarda yük olarak geri göndermeye zorlamayın."
Usame Bin Ladin
Usame Bin Ladin
'in Amerika'ya Mektubu'ndan -Her gün çocukların öldüğü Irak'taki Müslümanları aç bıraktınız. Yaptırımlarınız sonucunda 1.5 milyondan fazla Iraklı çocuğun ölmesi ve bunun sizin umurunuzda olmaması şaşılacak bir şeydir. Ancak 3 bin insanınız öldüğünde tüm dünya ayağa kalktı ve henüz oturmadılar bile. -İsrail'in
Reklam
Usame'nin 21 Yıl Önce Yazdığı Mektup ABD'lileri Uyandırdı!..
El Kaide lideri Usame Bin Laden'in ABD halkına yazdığı mektup: "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. "Kendileriyle savaşılanlara (mü'minlere), zulme uğramış olmaları sebebiyle, (savaş konusunda) izin verildi. Şüphe yok ki Allah, onlara yardıma mutlak surette kadirdir." (Hac Suresi, 39'uncu ayet) "İman
380 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
14 günde okudu
#kitapağacıdevrialem kulübümüzle birlikte okuduğumuz "Saçında Gün Işığı" İkinci Dünya Savaşından sonra dünyaya gelen Subhash ve Udayan isimli iki kardeşin Hindistan'ın Kalküta şehrinde başlayan ama orada tamamlanamayan hikayesini anlatıyor. Çocukca masumluklarla geçen bir dönemden sonra, üniversitede farklı bölümleri tercih
Saçında Gün Işığı
Saçında Gün IşığıJhumpa Lahiri · Domingo Yayınevi · 2014134 okunma
Dünyanın atom bombası kullanan tek ülkesi olan Amerika "özgürlükler ülkesi" olarak vurgulanırken, İran "nükleer tehlike" olarak kodlanıyor. Amerika'nın tarihi tam bir savaşlar ve başka ülkelerde yapılan darbeler tarihi olmasına rağmen, "demokrasi"yle anılmaya devam ediyor ama Ortadoğu için ısrarla "terörist" vurgusu yapılıyor.
11 Eylül
Diğer taraftan dünyanın atom bombasını kullanan tek ülkesi olan Amerika "Özgürlükler Ülkesi "olarak vurgulanırken İran" Nükleer Tehlike "olarak kodlanıyor. Amerika'nın tarihi ,tam bir savaşlar ve başka ülkelerde yapılan darbeler tarihi olmasına rağmen, demokrasi ile anılmaya devam ediyor ama Ortadoğu için ısrarla terörist vurgusu yapılıyor.
Reklam
"Fuhuş serbest!" Almanya sınırından geçip Hollanda topraklarına girdiğimizden bu yana, ülkenin coğrafi, idari, politik, kültürel özelliklerini en ince ayrıntılarına kadar sayıp döken tur rehberimizin son sözleri, daha önceki anlattıklarını silip geçmeye yetiyor. Otobüsün kadife döşemeli yumuşacık koltuklarına gömülmüş kadın ve erkeklerin tümünde mahcubiyetle karışık bir merak patlaması var. Şaşırmak, yadırgamak anlamsız aslında. Hollanda, tam anlamıyla özgürlükler ülkesi! Ufak tefek yüzeysel kısıtlamalar dışında, hiçbir konuda yasak yok gibi.
Dünyanın atom bombasını kullanan tek ülkesi olan Amerika " özgürlükler ülkesi" olarak vurgulanırken, İran "nükleer tehlike" olarak kodlanıyor. Amerika'nın tarihi, tam bir savaş ve başka ülkelerde yapılan darbeler tarihi olmasına rağmen , "demokrasi"yle anılmaya devam ediyor ama Ortadoğu için ısrarla "terörist" vurgusu yapılıyor.
Dünyanın atom bombasını kullanan tek ülkesi olan Amerika "Özgürlükler Ülkesi" olarak vurgulanırken, İran "Nükleer Tehlike" olarak kodlanıyor. Amerika'nın tarihi, tam bir savaşlar ve başka ülkelerde yapılan darbeler tarihi olmasına rağmen "demokrasi"yle anılmaya devam ediyor ama Ortadoğu için ısrarla "terörist" vurgusu yapılıyor.
Giordano Bruno Kimdir?
“Ne gördüğüm hakikati gizlemekten hoşlanırım, ne de bunu açıkça ifade etmekten korkarım. Aydınlık ve karanlık arasındaki, bilim ve cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım. Bundan dolayı her yerde zorlukla karşılaştım ve cehaletin babaları olan resmi akademisyenlerin yanı sıra kalın kafalı çoğunluğun öfkesinde hedef olarak yaşadım.” Giordano
Reklam
238 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Özgürlük
“İnsanın gerçeği araması ve bu gerçeği düşündüğü gibi dile getirmesi suç olamaz. Hiç kimse bir düşünceyi kabul etmeye zorlanamaz. Düşünceler özgürdür.” Sebastian Castellio, 1551 Tamı tamına 471 sene önce söylenmiş bu sözü okurken aylar sonra karayı görmüş bir denizci gibi şaşırıyor,
Calvin'e Karşı Castellio ya da Köleliğe Karşı Özgür Düşünce
Calvin'e Karşı Castellio ya da Köleliğe Karşı Özgür DüşünceStefan Zweig · Chiviyazıları Yayınevi · 19981,786 okunma
184 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Tünelin Sonunda Işık Göründü
Kitapları Fransızcadan çevrilen Batılı bir yazarın dilinden Doğuyu öğrendik. İtiraf etmeliyim ki pek çok cümle beni rahatsız etti. Doğuya dair özellikle Osmanlı'ya dair düşünceler kimileri için tarafsızlık olabilir fakat ben böyle düşünmüyorum. Öyleyse neden Amerika bu kadar övülmüş, o dönemde bile özgürlükler ve medeniyetler ülkesi olarak görülmüş? Osmanlı Devleti döneminde Ermeniler "millet-i sadıka" olarak nitelendirildiği halde ve birden fazla dilin, dinin, ırkın bir arada kardeşçe yaşayabildiği bir imparatorluk için bu düşünceler gerçekten üzdü. Yine de yazarın şahsi görüşüne saygı duyuyorum fakat fikrimi söylemeden de geçemeyeceğim. Kitabın konusuna değinecek olursak babası Osmanlı hanedanına mensup İsyan Kitapdar'ın hikayesi konu ediniliyor. Başta eleştirdiğim mevzular nedeniyle konuya giremedim fakat konuya girdikçe kitabı çok sevdim. İsyan'ın üzüntüleri, mutlulukları, direnişi, aşkı ve hayal kırıklığı öyle güzel işlenmiş ki tam anlamıyla hissettim yaşadıklarını. Yazarın bu kadar bilgi verip hem de duyguları yansıtışı üstelik bu kadar az sayfalı bir kitapta bunu başarmasını takdir ettim. Umutsuzluğu ve bilinç kaybının insana getirdiği o puslu durumu yansıtması çok iyiydi. Ardından umuda ve geleceğe dair hayaller o karanlık durumu aydınlattı. Yazar şöyle ifade etmiş o durumu : "Yarınlar ne kadar karanlıksa, yarından ötesi o kadar aydınlıktı." s. 121 İsyan ile beraber Adana'ya, Beyrut'a ve Fransa'ya gittim adeta. Kitabın sonunda aralarında bir diyalog olmasını isterdim fakat yine de kötü diyemem. Genel olarak kitabı beğendim.
Doğu'nun Limanları
Doğu'nun LimanlarıAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 202132,2bin okunma
Dünyanın atom bombası kullanan tek ülkesi olan Amerika "Özgürlükler Ülkesi" olarak vurgulanırken, İran "Nükleer Tehlike" olarak kodlanıyor.Amerika'nın tarihi,tam bir savaşlar ve başka ülkelerde yapılan darbeler tarihi olmasına rağmen, "demokrasi"yle anılmaya devam ediyor ama Ortadoğu için ısrarla" terörist" vurgusu yapılıyor.
Sayfa 90 - Pınar YayınlarıKitabı okudu
51 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.