Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
"Şapka kanunu 1925 yılı Kasım ayında Meclis'te müzakere (!) olunurken, hürriyet ve insan hakları adına, sadece bir kişi, Milli Mücadele kahramanı Nureddin Paşa, Bursa mebusu olarak, bu kanuna itiraz etmiş ve verdiği bir takrir ile şunları söylemiş; Böyle bir kanunun, Anayasa'daki "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Her Türk hür doğar hür yaşar Şahsi masûniyet, vicdan, tefekkür kelâm, amel, temellük ve tasarruf... hak ve hürriyetleri Türklerin tabii haklarındandır. İşkence, esaret, müsadere memnudur. Hiç bir kimse, hiçbir fedakarlığa zorlanamaz... maddelerine aykırı olduğunu" ileri sürmüştü."
Sayfa 10 - Şule Yayınları | dipnotKitabı okuyor
Gerek gördüğümüz gerek görmediğimiz, gerek bildiğimiz gerek bilmediğimiz tüm âlemlerdeki tüm mülk ve o mülkte eksiksiz, kusursuz ve noksansız bir şekilde tasarruf yetkisi Allah'ındır. Yaratmak, yok etmek; hayat verip yaşatmak, öldürmek; dilediği gibi emir ve yasaklarıyla hâkimiyet kurmak, saltanat, hükümdarlık her zaman O'nun ve yalnız O'nundur. Hiçbir yerde ve hiçbir şekilde ortağı yoktur.
Reklam
" O Allah ki; kendisinden başka (ibadeti hak eden) hiçbir ilah yoktur. Gayb ve şehadet bilgisinin sahibidir. O, (özünde merhamet sahibi olan) Er-Rahmån ve (rahmetini kullarına eriştiren) Er-Rahîm'dir. O Allah ki; O'ndan başka (ibadeti hak eden) hiçbir ilah yoktur. (Mutlak hâkimiyet/egemenlik sahibi, mülkünde dilediği gibi tasarruf eden) El-Melik'tir. (Mukaddes, eksikliklerden münezzeh olan) El-Kuddûs'tür. (Tüm eksiklik ve kusurlardan münezzeh, kullarına esenlik veren) Es-Selâm'dır. (Kalplere iman ve güven veren) El-Mümin'dir. (Her şeyi kontrol eden, mutlak otorite ve håkimiyet sahibi olan) El-Müheymin'dir. (İzzet sahibi, her şeyi mağlup eden) El-Aziz'dir. (Gönül kırıklıklarını gideren, her şeye boyun eğdiren) El-Cabbâr'dır. (En büyük olan ve kibir sahibi olan) El-Mütekebbir'dir. Allah, onların şirk koşmalarından münezzehtir. O Allah ki; (Her şeyi yoktan var edip yaratan) El-Halık'tır. (Kusursuz ve uyum içinde yaratan) El-Bâri'dir. (Yarattıklarına dilediği şekli veren) El-Musavvir'dir. En gü- zel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olan her şey O'nu tesbih eder. O, (izzet sahibi, her şeyi mağlup eden) El-Azîz, (hüküm ve hikmet sahibi olan) El-Hakîm'dir." ( Haşr/22-24 )
Vatan sevgisi, imandandır.
Vatan öyle bir garibin kılıcı veya bir Katip’in kalemi ile çizilen vehm olunmuş hatlardan ibaret değil; millet, hürriyet, menfaat, uhuvvet, tasarruf, hakimiyet, Ecdada hürmet, aileye muhabbet, gençlik hatıraları gibi bir çok yüce hissiyatın toplamından hasıl olmuş bir mukaddes fikirdir.
“İnsan vatanını sever, çünkü vatan öyle bir galibin şemşiri veya bir kâtibin kalemiyle çizilen mevhum hatlardan ibaret değil, millet, hürriyet, menfaat, uhuvvet, tasarruf, hâkimiyet, ecdada hürmet, aileye muhabbet, yâd-ı şebabet gibi birçok hissiyat-ı ulviyenin içtima'ından hâsıl olmuş bir fikr-i mukaddestir.”
Namık Kemal /Şemşir: Kılıç
… Vatan öyle bir komutanın kılıcı veya bir Katibin kalemi ile çizilen hayali sınırlardan ibaret değil, millet, hürriyet, menfaat, kardeşlik, tasarruf, hakimiyet, ecdada hürmet, aile sevgisi, gençliğin yad edilmesi gibi bir çok ulvi duygunun bir araya gelmesinden ortaya çıkmış kutsal bir fikirdir.
Reklam
Başarısızlığın 30 nedeni
1. KÖTÜ KALITIMSAL GEÇMİŞ: Beyin hasarıyla doğan bir insan için yapılabilecek çok az şey vardır. Bu felsefe, bu zayıflığı ör­tecek tek bir yöntem önermektedir: “Beyin Gücü” grubu. Ancak bunun otuz neden içinde herhangi bir insan tarafından kolayca düzeltilemeyecek tek neden olduğuna dikkat edin. 2. HAYATTA İYİ BELİRLENMİŞ BİR AMAÇ EKSİKLİĞİ:
_Az yemek, az uyku, az konuşmak ve herkesle düşüp kalkmamak. İşte doktora ihtiyaç olmaması için yapılması gerekenler bunlardır. _Az ye! Yedikten sonra hazmoluncaya kadar başka bir şey yeme! Zira şifa yemeğin hazmolunmasındadır. İnsanın sağlığını bozan yemek üzerine yemek yemektir. Tıp ilmi ki beyte sığdırılmıştır. Ve söylemenin güzeli de kısa
"Yok" diyenler halt etmiş, varsın, birsin Allah'ım Hem Rezzak'sın, hem Rahim, hem Kadir'sin Allah'ım Hâkimiyet senindir, tasarruf sana ait Elbette sen bilirsin, sen bilirsin Allah'ım...
Namık Kemal’e göre, insan hayata vatanın havasını teneffüs ederek başladığından, bakış ilk defa vatan toprağı ile karşılaştığından, vücudun maddesi vatanın bir parçası olduğundan, her köşesinde geçip giden ömrünün hazin hatıraları cisimleştiğinden, hürriyeti, rahatı, hakkı, menfaati vatan sayesinde kalıcı olduğundan, atalarının mezarı, çocuklarının dünyaya geleceği yer vatan olduğundan, vatandaşlar arasında dil birliği, çıkar ortaklığı ve yoğun temastan kaynaklanan bir kalp yakınlığı ve fikir kardeşliği oluştuğundan insan vatanını sever. İnsan vatanını sever, çünkü vatan öyle bir galibin şemşiri (kılıcı) veya bir katibin kalemiyle çizilen mevhum hatlardan ibaret değil; millet, hürriyet, menfaat, ufuvvet, tasarruf, hakimiyet, ecdada hürmet, aileye muhabbet, yad-ı şebabet (gençlik hatırı) gibi birçok hissiyat-ı ulviyenin ictima’ından hasıl olmuş bir fikir-i mukaddestir.
Reklam
"Yok" diyenler halt etmiş, varsın, birsin Allah'ım Hem Rezzak'sın, hem Rahim, hem Kadir'sin Allah'ım Hâkimiyet senindir, tasarruf sana ait Elbette sen bilirsin, sen bilirsin Allah’ım…..
Rusyadaki Türkler Ne Yapmalı?
Türklerin umumi ve ebedi vatanı olan "Turan" Kıta'sı, muhtelif zamanlarda muhtelif hakimiyetler altına geçmiştir. Biz, bu hakimiyetleri, üçü Türk üçü yabancı olmak üzere altı devre ayırıyoruz. Birinci devir, Birinci Türk Hakimiyeti Devri'dir ki Milat'ın 209 sene evvelinden başlayarak, Milattan 93 sene sonraya kadar devam
80 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.