O, ashnda bize küresel-kapitalist dünyada hirsla, rekabetle, iktidar arzusuyla zombileşmiş bir "tekno-kitlesel cehennem"de yaşadığımız mesajımı alttan alta ("subliminal") veren bir yapım. Bu kadar revaçta olmasının, bıkmadan usanmadan izlenmeye devam edilmesinin sırrı burada saklı (neredeyse on yila merdiven dayadı!). Yaşadığımız "kıyamet" gibi akıp giden hayata fantastik bir ayna tutabildiği; birbirimizi yemenin norm olduğu ("Insan insanın kurdudur") mevcut insanlık halimize göndermede bulunabildiği; zombileşmenin küresel işleyişle ilintisini duyumsatabildigi ölçüde The Walking Dead vazgeçilmez oluyor.
Sayfa 292Kitabı okudu
Yav reyiz sakin ol!
İşte bu doğrultuda, artık geleceğin bile tarihe gömülü sayılabileceği bir teknomedya patlaması içinde "Zkuşağı"ndayız. Sonrası kıyamet olsa gerek!..
Sayfa 288Kitabı okudu
Reklam
Daha sonra "minstrel"in anlamını sözlükte araştırdığımda da 15. yüzyla kadar Avrupa'da elinde çalgısı köy köy dolaşıp hem şiirler okuyup hem șarkı söyleyen kişi tanımlamasını buldum. Avrupa' da "âşıklık geleneği" addedilebilecek pratik o zamandan itibaren yok olmaya yüz tuttuğu halde bizde 20. yüzylın sonuna kadar mevcuttu.
Sayfa 285Kitabı okudu
Öyle ki cep telefonu işlevsizleşenlerin halini anlatan yeni bir kavram bile var: "Nomofobi"... Ingilizce "No mobile phobia" cümlesinden türetilen sözcük, cep telefonsuz kalanların korkusunu tanımlamak üzere kullanıma sokulmuş.
Sayfa 282Kitabı okudu
Biz zamanı değil, zaman bizi kullanıyor. O yüzden de her daim bir yetişememe ve yetiştirememe baskısıyla yaşıyoruz hayatı Belki de bir "kaçış hali" bu. Dinlenmek, tempoyu yavaşlatmak ve bize ne olup bittiği üzerine düşünmek korkutuyor belki?! Durmaksızın, hızla ve yorula yorula yaşamak, hızın sarhoşluğunda uyuşmak en etkili "müsekkin" oluyor çağın gidişatına etki etme gücünden yoksun "çoğunluk" için..
Sayfa 277Kitabı okudu
Yani zamanı harcamamak kaygısıyla çıkilan yolda zamana tutsak düşmüş (teslim olmuş) oluyoruz.
Sayfa 277Kitabı okudu
Reklam
482 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.