Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Düşün düşün boktur işin. İki binli yılların girizgâhından gelen yoğun ağız kokusunu düşün. Çürük çarık ne yedik de ağzımız böy le kokuyor acaba? İlgiyi, aklı, inceliği, hatta düş kırıklı ğını ve arkasından gelen "beyaz bir sayfa" açma isteğini, hatta hatta havayı, suyu ve toprağı bozup bozup zik kımlanmış olmayalım biz? Onlar gibi daha
Sayfa 85 - Bigbang YayınlarıKitabı okudu
Ardıç
Çocuklardan biri, "Bu çatının üstündeki kuşlar ne Tarzan" diye sormuş. Tarzan, "Ardıç kuşu, çok özel bir kuş. Bizim yurdumuza en uygun ağaç Anadolu ardıcıdır, tek bir şekilde yetişir fidanı. Ardıç kuşu ardıç meyvesini yer ve tohum onun gübresiyle toprağa düşerse fidana dönüşür, başka türlü dönüşmez. Buraya yerleştikten sonra tüm ardıç ağaçlarının yandığını ve kuşların da başka meyvelerle beslendiklerini gördüm. Civarda her yeri dolaştım ve Güldürdek Ormanları'nda ardıç ağaçları buldum. Ayda bir kere gidip tohumları çuvalla toplayıp geliyorum ve onlara yediriyorum. Onlar da çatıya tohumları bırakıyorlar, tohumlar fidan olmaya başlayınca ben de biriktiriyorum. Gelin bakın arkaya" diyerek kulübenin arkasını göstermiş. Çocuklar yüzlerce ardıç fidanı görmüşler.
Reklam
50 syf.
10/10 puan verdi
Her bir cümlesi, yüzlerce sayfalık ayrı bir kitaba konu olabilecek, sadece 50 sayfadan oluşan dev gibi bir hikaye. Anlatmaya neresinden başlayacağımı bile bulmakta zorlandığım bir doluluğa sahip. Kitabın sonunda Elzeard'ın gerçekten var olmadığını söylemiş ama biraz araştırırsanız bizim ülkemizde de kendini ağaç dikmeye adayan insanlar olduğunu görebilirsiniz. Tüm bu umut aşılayan durumlara rağmen iyiliklere alerjisi olan insanların çokluğunu bilmek de biraz heves kırıyor. Kitapta tohumlar fidana dönmeye başladığında, insanlar kesinlikle fidanlara zarar verirler, hiçbir şey yapamazlarsa ağaç olduğunda kesip odun yaparlar diye düşündüm. Yazar da benimle aynı şeyi düşündüğünü 30. sayfada belirtmiş: 'Bilselerdi, bozarlardı.' Biz olmasak doğa aslında çok güzel. Geçtiğimiz her yeri kurutuyoruz insanoğlu olarak. Batıyor galiba güzel şeyler insanlara.
Ağaç Diken Adam
Ağaç Diken AdamJean Giono · Everest Yayınları; 1. basım · 20211,937 okunma
Bir nesil bu şarkıyla büyüdü
Tohumlar fidana Fidanlar ağaca Ağaçlar ormana Dönmeli yurdumda Yuvadır kuşlara Örtüdür toprağa Can verir doğaya Ormanlar yurdumda
Tohumlar fidana Fidanlar ağaca Ağaçlar bana giriyor
Tohumlar fidana Fidanlar ağaca Ağaçlar arkamdan konuşanlara
Reklam
24 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
İyi ki kitaplar var
Meşe ağaçlarının, meşe palamudu adı verilen tohumdan büyüyüp kocaman bir ağaç olma süreci taptatlı şekilde anlatılıyor. Ağacın yaşam döngüsünü, mevsim geçişlerini ve minik sincabın katkısıyla büyüyen meşe palamudunu anlatabileceğiniz bununla birlikte Onur Erol'un Neşe Palamudu ya da Tohumlar Fidana şarkısı ile bütünleştirilmiş etkinlikler planlamaya uygun, zengin kazanımlı bir kitap. Keyifli okumalar, çocuk kitaplarıyla kalın.
Küçük Meşe Palamudu
Küçük Meşe PalamuduMelanie Joyce · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2019195 okunma
85 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.