Ümmühan Kılıç

Ümmühan Kılıç
@ummuhan_
Psikolojik danışman
Çerkezköy
Lüleburgaz
45 okur puanı
Haziran 2018 tarihinde katıldı
Haklının sesine tahammül etmek, haksızın zırvasını dinlemekten zordu.
Sayfa 134Kitabı okudu
Reklam
Mutluluğu ertelemek, yarım portakaldan bir bardak portakal suyu çıkarmak için yaratıcı bir tekniktir.
Sayfa 39
Ancak herkes geçmişte, şimdiki zamanın, geçip giden her bir anın geçici olmayan gerçekliğini bulabildiğine göre ‘geçmiş’ ne demektir?
Sayfa 146Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Toplumun insana dayattığı çemberleri kırmak her zaman zordur; çoğu zaman ise neredeyse imkansızdır. Toplumun ördüğü duvarların biri tarafından delindiği görülene kadarın duvarlar sapasağlam kalır ve kimse yıkılabileceğinden şüphe duymaz.
Sayfa 37
Eylemler, bir insanın kişiliğini sözlerden daha iyi yansıtır.
Reklam
Cehaletin başlangıcı yoktur ama sonu vardır. Bilginin başlangıcı vardır ama sonu yoktur.
Doğruluğa dayanan biri, saf bir kalple dua ettiğinde, gerçekten ihtiyaç duyduğu şeyler tam ihtiyaç duyduğu zaman ona gelir: ihtiyaçlarının peşinden koşmasına gerek yoktur.
Dilin tutmayı öğrenmiş kişi, büyük ölçüde bir öz kontrol kazanmıştır.
Sayfa 34
Şiddet, insanlar inançlarını cehalet ve varsayımlar yerine gerçeklik ve araştırmaya dayandırmayı öğrendiklerinde zayıflamaya mahkumdur.
Sayfa 32
Bir gün geldiğinde gözümüzde hiçbir önem taşımayacak olan, ama bugün sevdiğimiz şey uğruna, yarın seveceğimiz, ama bugün bizim için önemi olmayan bir şeyi görmeyi reddeder, burun kıvırırız; belki onu daha önce görmeye razı olsaydık, daha önce sevecek, böylece bugünkü ıstıraplarımıza son verecektik; ancak onların da yerini başka ıstıraplar alacaktı.
Sayfa 193
Reklam
Bir şeye sahip olan herkes gibi Swann da ondan bir an vazgeçse ne olacağını görmek için onu zihninden atar, ama zihnindeki diğer Her şeyi o varken olduğu haliyle bırakırdı. Oysa bir şeyin yokluğu bununla sınırlı kalmaz, basit kısmî bir eksiklik değildir, diğer her şeyin altüst olmasıdır; önceki durumda kestirilmesi mümkün olmayan yeni bir durumdur.
Sayfa 308
...ve çalışma izi kir değildir. Tozdur, kireçtir, verniktir, ne istersen odur ama kir değildir. Çalışmak insanı kirletmez. İşten dönen işçiye asla “pis”deme. “Kıyafetinde işinin, emeğinin izi var,” de.
İnsanın geliştiği filan yok. Yalnızca kusurlarına alışıyor, o kadar.
Sayfa 222Kitabı okudu
İşte size gecekondu felsefesi. İnsana benzer bir tarafımız var mı? Dıştan bakınca kan-sefalet-şehvet-hırs-cınayet. İçten bakınca can sıkıntısından boğuluyoruz. Sayın başbakan sefalet edebiyatı yapmayın diyor. Bir şey yaptığımız yok. İçimize düşene ilgisiz bir düşmanlık besliyoruz. Bizi kimse anlamadı, biz de kimseyi anlamıyoruz.
190 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.