Üstada sormuşlar: "Her şeyi kaybettik, ne yapacağız?" Üstad cevaplamış: "Çay koy, yeniden başlayacağız.."
Üstada sormuşlar: "Kırılan kalp yine sever mi?" Üstat evet, demiş... Adam, peki demiş üstadım: "Siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?" Üstat cevap vermiş: "Peki sen bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?" demiş.
Sayfa 14
Reklam
Üstada sormuşlar, “Kırılan kalp yine sever mi?” Üstat da “Evet!” demiş. Adam “Peki,” demiş, “Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?” Üstat da cevap vermiş: “Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?"
"Üstada başarısının sırrını sormuşlar, Doğru kararlar demiş. Bu doğru kararları nasıl alabildiğini sormuşlar, Tecrübe demiş. Peki tecrübenin sırrı nedir diye sormuşlar, Üstad bir iç çekmiş ve yanlış kararlar demiş."
Sayfa 278Kitabı okudu
Üstada sormuşlar, kırılan kalp yine sever mi? Üstat da: evet demiş.-Üstat da cevap vermiş: peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?
Hüseyin Rahmi ve evlilik
Üstada: "Niçin evlenmediniz?"diye sormuşlar, cevap vermiş: "Allah saklasın! Evlenmiş olsaydım yetmiş eser değil, yedi eser bile yazamazdım." Doğrusu Allah saklamış, yoksa biz O'nsuz ne yapardık? Evlenmekten maksat çoluk çocuk yetiştirmek ise, hergün bir kadının dırdırını, vırvırını dinlemeksizin O, binlerce çoluk çocuğa sahip olmuştur. O'nun romanlarını okuyup da, baba nasihatlerini dinleyen her genç, biraz O'nun evladı sayılmaz mı? Böyle daha az zahmetle binbir evlat sahibi olmak dururken, ne diye dizgini bir kadının eline verip güç bela bir iki çocuk sahibi olmalı?. Hüseyin Rahmi' nin hakkı var. Ancak birkaç çocuğa babalık edecek olanlar, evlenmelidir. Fakat, O'nun gibi herkese atalık ede- cek adamlar, asla!
Sayfa 237 - Kültür Bakanlığı Yayınları
Reklam
Üstada sormuşlar; "Her şeyi kaybettik, ne yapalım?" diye, "Çay koy, yeniden başlıyoruz." demiş.
Üstada sormuşlar, “Kırılan kalp yine sever mi?” Üstat da “Evet!” demiş. Adam “Peki,” demiş, “Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?” Üstat da cevap vermiş: “Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?”
Üstada sormuşlar, "Kırılan kalp yine sever mi?" Üstat da "Evet!" demiş. Adam "Peki," demiş, "Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?" Üstat da cevap vermiş:"Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi"?
Üstada sormuşlar, "Kırılan kalp yine sever mi? Üstat da "Evet!"demiş.Adam "Peki,"demiş, "Üstadim siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?" Üstat da cevap vermiş: "Peki sen hiç bardak kırık diye su içmekten vazgeçtin mi?" Evet,bardağı kaç kişi kırarsa kırsın,bardak kaç kere kırılırsa kırılsın biz aşk ve sevgi suyunu içmekten vazgeçememeliyiz.
Reklam
Zor
Üstada sormuşlar; -Yazmak mı zor? Yoksa okumak mı? "Her ikisi de kolay,okutmak zor"
Üstada başarısının sırrını sormuşlar, Doğru kararlar demiş. Bu doğru kararları nasıl alabildiğini sormuşlar, Tecrübe demiş. Peki tecrübenin sırrı nedir diye sormuşlar, Üstad bir iç çekmiş ve yanlış kararlar demiş.
Sayfa 262Kitabı okudu
"Dua ediyorum neden kabul olmuyor?" , sorusunu üstada sormuşlar.
Elcevap: Cevap vermek ayrıdır, kabul etmek ayrıdır. Her dua için cevap vermek var. Fakat kabul etmek, hem ayn-ı matlubu(istenilen şeyin kendisi) vermek, Cenâb-ı Hakkın hikmetine tâbidir. Meselâ, hasta bir çocuk çağırır: "Ya hekim, bana bak." Hekim "Lebbeyk,"(buyurunuz) der. "Ne istersin?" Cevap verir. Çocuk "Şu ilâcı ver bana" der. Hekim ise, ya aynen istediğini verir, yahut onun maslahatına(faydasına) binaen ondan daha iyisini verir, yahut hastalığına zarar olduğunu bilir, hiç vermez. İşte, Cenâb-ı Hak, Hakîm-i Mutlak, hazır, nazır(bakan, gözeten) olduğu için, abdin(kulun) duasına cevap verir. Vahşet(Yalnızlık) ve kimsesizlik dehşetini, huzuruyla(yakınında olma) ve cevabıyla ünsiyete(dostluk) çevirir. Fakat insanın hevâperestâne(nefsin isteklerine düşkün bir şekilde) ve heveskârâne(hevesine düşkün bir şekilde) tahakkümüyle(baskısıyla) değil, belki hikmet-i Rabbâniyenin(Allah'ın hikmeti) iktizasıyla,(gerektirme) ya matlubunu(isteklerini) veya daha evlâsını(daha iyisi) verir veya hiç vermez.
Sayfa 85 - Devamı için bknz. 85-86
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.