Ne güzel demiş şair:
~•~ Gece ben uyurken daldaki güvercin aşkından ağlıyordu, Yalancıyım ben, Allah’ın evine yemin olsun ki, Eğer aşık olsa idim güvercinler geçemezdi ağlamakta beni. Kendimi aşık zannederdim Rabbime, Oysaki hayvanlar bile ağlarken ben ağlamıyormuşum. ~•~
"İsteksiz, çekinerek misafir olduğum bir evde, ve o evin en sık kullanılan odasının, en çok oturulan koltuğunda birden, bir öğlen uykusuna dalıvermek gibi, ayaklarını koltuğun öbür ucuna kadar uzatmış olduğunu fark edip huzursuz uyanıvermek gibi, seni uyurken seyretmiş yüzlerle karşılaşmak kadar huzursuz."
Sayfa 407
Reklam
Gündelik yaşamımızın çarklarının arasında örümcek ağı gibi yuvalanan rüyaların kalıntılarıyla uyandığımız sabahlar vardır. Uyurken başka bir diyara gideriz. Orada başka bir yaşam süreriz. Sonra yavasça gün ışığına döneriz ve gün ışığının getirdiği mantığa bürünürüz ama rüyanın tadi hâla damağımızdadır; rüyadan alıştığımız dünyaya dönünce bir tuhaflık varmış gibi hissederiz ama bu öyle çabuk geçen bir tuhaflıktır ki kimse bunu çözümlemekte başarıya ulaşamaz.
Fareler, kedi uyurken gidip onu uyandırdıkları için kedinin kurbanı olmazlar.
Geceleri neden uyumuyorsun dedi. Uyumak mı? Herkes uyurken seni düşünmek varken geceler uyumak için fazla güzel değil mi?
"Uyuyan herkes çocukluğuna döner. Belki de bu yüzden, yani uyurken yaşadığımızın bilincinde olmadığımız için , kimseye kötülük de yapamayız. "
Reklam
"Sen halâ kalbimin en güzel odasındasın. Bütün gün sana kızıp küssem bile, gece uyurken üstünü örtüyorum.."
"Mesela neden senin odanda duran, sen sandalyende ya da çalışma masanda otururken, uzanırken ya da uyurken seni bütünüyle gören mutlu bir dolap değilim? Neden değilim?"
Zihin günde yirmi dört saat rüya görür. Beyin uyanıkken de uyurken de rüya görür. Aradaki fark: Beyin uyanık iken, her şeyi lineer (sıra sıra) olarak algıladığımız somut bir çerçeve vardır. Uykuya daldığımızda bu çerçeve olmadığı için rüyaların sürekli olarak değişme eğilimi vardır.
Sayfa 25 - ötesi yayınları, birinci baskı, istanbul 1999
Ben sana teşekkür ederim, beni sen öptün, Ben uyurken benim alnımdan beni sen öptün; Serinlik vurdu korulara, canlandı serçelerim; Sen mavi bir tilkiydin, binmiştin mavi ata, Ben belki dün ölmüştüm, belki de geçen hafta. Sen bana çok güzeldin, senin ayakların da. Ben Sana Teşekkür Ederim
Reklam
İNSANLIK İLE TANRI ARASINDAKİ PERDE
Merhaba, güzel varlıklar. Varlığımın Tanrısı varlığınızın Tanrısı 'nı selamlıyor. Hoş geldiniz. Şimdi hayatın şerefine bir bardak su içelim. Benim Kutsal Özüm, beni geçmişimden kurtar. Sen harika ve gerçekten güzel olan Öz, beni geçmişimden kurtar, ruhumu kanatlandır, zihnimi tüm sınırlarından arındır. Benim Kutsal Öz'üm, bedenimi koru ve ben uyurken, bedenimi iyileştir, bedenimi değiştirerek, arzularıma vasıta kıl. Varlığımın Tanrısı' ndan böyle diyorum. Öyle olsun. Aranızda, bu bilgiyi alıp ona teslim olanları; hastalıklarına, fiziksel yetersizliklerine, mağduriyetlerine, üzüntülerine, endişelerine, pişmanlıklarına ve korkularına rağmen bu çalışmayı yapanları kutluyorum. Öğrenmekte olduğunuz Büyük Çalışma' nın, yani sınırlı insan ile gerçek bir üstat arasındaki çizginin çok ince olduğunu biliyor musunuz? O çizgiyi kalınlaştıran şey insanın kendi ıstıraplı realitesiyle ilgili kavramı, kendi kendine koyduğu sınırlar ve o sınırlar yüzünden yaratılan kaderdir. Büyük Çalışma, Öz'ü (Spirit) kişiliğin hapishanesinden kurtarmakla ilgilidir. Ama Tanrı için bu hemen meydana gelen bir hızlanmadır.
Mesela neden senin odanda duran, sen sandalyende ya da çalışma masanda otururken, uzanırken, ya da uyurken, seni bütünüyle gören mutlu bir dolap değilim? Neden değilim?
Direnç egzersizleri nasıl uygulanmalı? • Direnç egzersizleri serbest ağırlık kaldırmak, ağırlık cihazlarıyla çalış mak, egzersiz bantları, topları kullanarak veya sadece bedenin kendi ağırlığını kullanarak yapılabilir. Bedenin kendi ağırlığını kullanarak yapılacak en etkili ve yararlı egzersizler yoga ve pilatestir. • Optimal fayda için, izleyen her egzersiz gününüzde aynı kaslan çalıştırmamanız gerekir, çünkü bu kaslar son yaptığınız egzersiz sonrasmda hâlâ toparlanma sürecinde olacaktır. Ağırlık çalımasına en az bir gün ara vererek devam etmek, zarar gören kas liflerinin onarılmasma ve yeni kas liflerinin gelişmesine imkân verecektir. • Kasların geliştirilmesi süreci, egzersizde son bulan bir süreç değildir; kas gelişimi çoğunlukla gece siz uyurken gerçekleşir. • Genel anlamda sağlık amaçlı olarak direnç egzersizlerinin haftada en az 2, ama ideal olarak 3 kez yapılması gerekir. • Egzersizin niceliğine değil, niteliğine odaklanarak, toplamda 30 dakikayı geçmeyen bir egzersiz olmalıdır.
Çıplakken, üşürken, uyurken, yorgunken, acı çekerken, kısacası fani yaşamın tüm ortak biçimlerinde insanlar arasındaki adil ya da adaletsiz, saygıdeğer ya da suçlu gibi yapay sınıflandırmalar ortadan kalkar; geride senin, benim gibi acıkan, susayan, uykusu geldiğinde uyumak isteyen, yorulan zavallı hayvandan, fani yaratıktan başka bir şey kalmaz.
"Uyurken de sürekli nefes alırız fakat yaşamayız. Yaşamak derken istediğin şeyleri yapabilmekten bahsediyorum."
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.