339 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Bu ülke nerde idi  nereye doğru gidiyor?
Öncelikle Cemil Meriç üstadın okuduğum ilk kitabı Bu Ülke. Niye bu kadar geç karşılaştım demeden geçemeyeceğim. Esere gelecek olur isem eser bir deniz derya. Elindeki değerleri bir kenara atan ve onun yerine gözüne bandana çekip batıdan ne gelse mükemmeldir edası ile alınan sözde kültürü ülkemize getiren aydın kesmine bir haykırış!! Ve ülkemizde tek birleştirici çatı yerine Sağ ve Sol diye ismini dahi bizim vermediğimiz her ülkede farklı görevi olan bu iki tanımlama bizim ülkemizde fanatik iki kör kuyu oluşuna... Sonrasında fikri düşünce özgürlük maskelerinin altında ne irfanın ne duygunun barına bildiği despot dönemden bahseder. Sonrasında hem ülkemiz hemde batının entelektüel şahisyeylerine değinir onları en şefaf hali ile bizlere tatdırır adeta. Ve onca zulmün ve özgürlük kisfesi altında katliamın tam karşısında duran Buda'ya değinir. Yazacak ve anlatacak deniz derya bir kitap her yerini çizesiniz geliyor. Bu kitap üzerine bir satır daha yazacak olur isem İnsanoğlu kötü oyuncak için koşan kötü çocuk olamaya devam ediyor. Bu ülke kitabı okudum bitti denecek bir kitap değil her sayfası bazen bir cümlesi üzerine tefekkür edilesi bir kitap ve içindeki şahsiyetler ve eserlerini okumadan bu kitap tam anlamı ile okunmuş sayılamaz. Ben severek okudum şiddetle tavsiye ediyorum.
Bu Ülke
Bu ÜlkeCemil Meriç · İletişim Yayınları · 201820,8bin okunma
208 syf.
·
Puan vermedi
Üzerine Tefekkür Edilesi Eser
Batı uygarlığı nesnel bilimler, maddi araçlar ve maddi güçler konusunda büyük başarılar elde ederken, insani bilimler, insani/ahlak/vicdani değerler, anlamlar konusunda hiçbir başarı kaydetmedi. Bu konuda, herhangi bir başarı kaydetmek bir yana, insani/ahlaki/vicdani dünyalarda çok büyük yıkımlara neden oldu. Umutla direniş arasında çok yakın bir
Hakikat Bilincinin Kaybı
Hakikat Bilincinin KaybıAtasoy Müftüoğlu · Mahya Yayıncılık · 201726 okunma
Reklam
174 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
"Melâl içindesin. Yoksul olduğunu düşünüyorsun. Ne ki senden alınmıştır, o senin hayrınadır. İçindeki yoksulluğu hissediyor musun? İşte senin için en hayırlı vakit. Unutma ihtiyaç mütemadidir." Ben Mustafa Kutlu'nun hikayelerini çok severim, yukarıdaki alıntı da Yoksulluk İçimizde kitabından alıntı ama o yazı bu kitapta da var. Buradan da anlaşılacağı üzere artık Ataullah İskenderî'nin Hikem-i Ataiyye'sini okumayı tamamlamak farz oldu. İlmihal Yahut Arzuhal okuduğum ilk Kutlu deneme kitabı. Kutlu'nun güzellikler üzerine yazdığı yazıların derlenmiş hali diyebiliriz aslında, neler mi bunlar : Abdest, namaz, oruç, zekat, hac, niyet, tefekkür, iyilik, hoşgörü, tevazu, nasip, kanaat, ahlak, dua... Kutlu'nun dilindeki sadelik ve hep bize bizi anlatan üslubu ile yazılanlar ayrı bir güzellik de taşıyor. Kitapta Mustafa Kutlu'yu etkileyen eser ve yazar isimleri de geçiyor, not edilesi hepsi. İsmail Kara'nın giriş yazısını yazdığı kitap Mustafa Kutlu'nun duaya dair söyledikleri ve yazdığı dua ile sona eriyor. Sayfalarına yıldızlar eklediğim çok güzel denemeler vardı kitapta, gerçekten çok etkileyici sade ama altı çizildi bir sürü cümle vardı ama pek ısınamadığım ya da bana doğru gelmeyen birkaç nokta da vardı ama genel olarak hoşuma giden bir kitap oldu. Her Mustafa Kutlu kitabı gibi tavsiyedir elbet. Hayırlı geceler olsun.
İlmihal Yahut Arzuhal
İlmihal Yahut ArzuhalMustafa Kutlu · Dergah Yayınları · 20181,498 okunma