Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Zira gerek DNA ve gerekse genler kendilerine has bir haberleşme sistemini kullanmaktadrlar. Hâlen çok iyi anlayamadığımız ve çözemediğimiz atom altı düzeydeki frekans ve dalga boylarının çok farklı şekillerde sıralanmasından, değişiminden ve fonksiyon görmesinden müteşekkil bu algoritmik ve interaktif matematiksel sistem, belki de hayatın şifrelerini ihtiva etmekte ve bizim de onların esrarengiz matematik formüllerini ve şifrelerini çözmemizi ve sırlarına vakıf olmamızı beklemektedirler. Her şey matematikte kilitlenmektedir.
Alev Alatlı - Nasihatname
Ey, Oğul! Gençsin. Uslanmış ömrün 21.yüzyılın ilk çeyreğine denk geldi. Aklını formatlayan, zamanın hakim doğruları. Sen sen ol, alâkalı delillerin bütününe vakıf olmadığında, aklının çıkarımlarına güvenme. Her daim gerekli, velâkin yeterli değildir akıl. Ey, Oğul! Herşeyi anlamaya kalkan, öfkeden ölmeyi göze alır derler. Bilesin ki, akılla
Reklam
Kütüphane
"Ama Hari "dedi Dors, matematik insanın keşfettiği düzenli bir bilimdir.Her şey diğerini izler.Hepsi bilinen tanımlamalar ve aksiyonlar vardır.O bir bütündur.Tarih ise bambaşka...
Sayfa 118
Seldon başını iki yana salladı ve üzüntüyle gülümsedi. "Matematik tarihi ,çok karmaşık yanıtları olan ya da bazen büsbütün yanıtsız kalan nice basit soruyla doludur."
Sayfa 79
matematik bilmeden felsefenin tahsil edilemeyeceği üzerine
"Bir kimse aritmetik, geometri, astronomi ve müzikten ibaret olan matematik ilimlerinden yoksun olursa ve sonra da bu kitapları hayatı boyunca kullanmaya kalkarsa bunlardaki hiçbir bilgiyi tam olarak elde edemez; ezberlese dahi, onun bu yöndeki çabası ve kazancı sadece bilgi aktarma (rivâyef) düzeyinde kalır. Matematik bilgisinden yoksun olan bir kimse bu kitaplardaki bilgilerin künhüne asla vâkıf olamaz"
Sayfa 121Kitabı okudu
İmparatorluğun en yüksek ilim müessesesi olarak yaptırılan Semâniye medreselerine gelince, buraya yetkinlik gösteren her Müslüman çocuğu kabul olunurdu. Talebenin bütün masrafları vakıf gelirinden sağlanırdı. Yüksek dini ilimlerle beraber akli ve nakli ilimler (tababet, astronomi, matematik)okunurdu. Fatih, bu medreselerin teşkilatlandırılmasında Türkistan’dan getirdiği meşhur astronomi alimi Âli Kuşçu’dan istifade etmiştir.
Sayfa 127 - İstanbul’un Yeniden İnşasıKitabı okudu
Reklam
_İnsan, Meleklerin Cevherindendir. _Nurlu bir cevher, melek gibi marifet-i ilahi ile süslü olunca, elbette meleklerin arkadaşı olur. _İnsanlar görünüşte insana benzeseler de hakikatte halleri başkadır. Kıyamet gününde manalar görünecektir. _İnsanın içindeki ahlakın tamamı 4 kısımdır. Hayvan, canavar, şeytan ve melek ahlakları. _Allah’tan başka
Hukuk
●Niye bu kadar avukat var çünkü Vakıf Üniversiteleri 180 bine kadar giren öğrencileri para karşılığı okutabiliyordu. Bence 300 bine kadar düşürmeliler (baraj anlamındaki 300 bin düşük olduğu için anlatım bozukluğu görmüyorum ,sayı olarak tabiki yüksek ama anlam bakımından...) barajı az olmuş hukuk fakültesi sonuçta okunur ne olacakki!!!! En fazla 60 olmalı baraj diyecemde işte devletler zaten öyle alıyor sıkıntılı.. ●Devlet üniversitelerinde de gelişi güzel şekilde açılıyor. Gereksinim var mı, varsa hoca var mı, yeterli bütçe var mı ayrı bir fakülteye... Ayrı bir sınıf yapıyorlar koyuyorlar 1 tane yüksek lisans yapan kişiyi prof yok, doç yok Bilmiyorum yani gerçekten devlet üniversiteleri yine ilk 40 bine giren kişileri alıyor ama vakıflar 180 bine girince okuma imkanı sağliyor sıkıntılı. ●Adalet okuyanlar sadece türkce ve matematik cözerek okumaya hak kazanabiliyorlar bu matematik ayt matemetiği gibi de değil zaten , tyt ayt de ki gibi çok kişi de yok... sıkıntılı ●Devlet üniversitelerinin daha az sayıda öğrenci almaları lazım 300,400 ne ya ... Ve cidden hayatında bir kitap bile okumayan kişilerde hukuk okuyor... Hukuk seçen kişilerin niteliklerinin ne olması gerektiği belli! Yani gerçekten nitelikleştirmek azaltmak istiyorlarsa yapmaları gerekenler belli ama gerçekten yapmak isterlerse... Yani ben ilk yıl 80 bine 2. yıl 20 bine girdim. Okul ortalamasından eksi 10 bin oldu yerleştirme sonucum. Obp77 idi. Benden yüksek olanlar daha az sıralama yapmıştı.
Diyalektik 2 – Şeref, Bilgelik, Sanat
*_Düşünce_ _Buda: Her şey düşüncedir. Ne düşünüyorsak o oluruz. Bize düşüncelerimiz şekil verir. Hepimiz düşüncelerimizden doğarız. Bu dünyayı yaratan, zihnimizdir. Bu dünyayı bir hava kabarcığı, bir serap gibi düşün. Dünyayı böyle gören kişiyi ölüm görmez. Biz, içselliğimizin meyvesiyiz. İçimizde ne varsa biz oyuz. Bizi biz yapan zihnimizdir.
976 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
14 günde okudu
Merhaba arkadaşlar. İyi akşamlar, iyi bir hafta sonu diliyorum hepimize. Oldukça kapsamlı ve doyurucu olduğuna inandığım bir inceleme olacak bu inceleme. Öncelikle şunu belirteyim bu kitap sitemizde bulunmuyor. Yıllardır toplanan ve özenle bir sıra içinde hazırlanan hikayelerin birleşimiyle oluşturulan 1650 sayfalık bir külliyat. Yani sitemizde de
Sherlock Holmes - Bütün Hikayeler
Sherlock Holmes - Bütün HikayelerArthur Conan Doyle · Ren Kitap · 20191,062 okunma
114 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.