Ölüm ister istemez olağan nedenler yüzünden gelecektir. Bu kaçınılmaz sonu insanın tüm hayatı hazırlar ve yağmurun yağışı gibi doğal bir olaydır bu. İşte bu düşünceye bir türlü boyun eğemiyorum. İnsan neden dilediği gibi, kendi seçme hakkını kullanarak ona bir anlam vererek arayamaz ölümü? Bunu yapamaz da ölmeyi bekler elleri bağlı? Neden?
yağmur başlangıcı siz bir başlangıç bile değilken yokken denemez çünkü vardınız geyikler inerdi gözlerinize ağaçlarınız fındık ve sincap bu yüzden omuzlarınız memeleriniz bir kitap gibi okunaklı
Reklam
bilmiyorum ne var sende böyle kapayan ve açan; yalnızca içimde birşey anlıyor gözlerinin sesi, daha derin bütün güllerden kimsenin yağmurun bile, yok böylesi küçük elleri
Sayfa 217Kitabı okudu
Nedir bilmiyorum bu Bir açılıp bir kapanan Ama vücudumun her teli Hissediyor. Huzurunun rayihası, senin bütün güllerden derin Hiç kimsenin, yağmurun bile böyle küçük elleri yoktur.
Aziz başını göğe kaldırdı. Yer yer delik deşik, yer yer tüylenmiş, bazı yerleri daha açık renk bazı daha koyu taaa Adem'e inen onu da ıslatmış yağmur örtüsünü, o kullanılmaktan eskimiş ama hala sağlam su dolu örtüyü gördü. Havadaki ince eleği, göğün tuttuğu suyu salışını gördü. Elleri kulaklarında yağmurun ve göğün sesini ilk defa duyamayarak gene ağlamaya başladı, ama hafif ve bir iştirak ağlamasıydı bu. Göğe bakmaya doyamıyor, elleri kulaklarında döne döne bakıyor ve duyamadıkça gözü açılıyordu. İçine tuhaf bir neşe geldi, duyamamak ve ağrı çekmek gözlerine bilmediği bir kuvvet ve derinlik vermişti. Hiç görmediği şeyler bakışına değiyordu. Yağmur arttıkça suların damlaları irileştikçe onların büyüme ve patlama damarını görüyor, bakmaya doyamıyordu. Yerlere de eğilmeyi aklettiğinde toprağın suyu iç çeker gibi çekişini gördü. Uzun ince bir otun suyu bedeninde kaydırarak kendi dibine çekişini ve tekrar başını uzatışını gördü.
Sayfa 221
Ölüm ister istemez olağan nedenler yüzünden gelecektir. Bu kaçınılmaz sonu insanın tüm hayatı hazırlar ve yağmurun yağışı gibi doğal bir olaydır bu. İşte bu düşünceye bir türlü boyun eğemiyorum. İnsan neden dilediği gibi, kendi seçme hakkını kullanarak ona bir anlam vererek arayamaz ölümü? Bunu yapamaz da ölmeyi bekler elleri bağlı? Neden? Neden şu: İnsan bir gün daha, bir saat daha yaşarsa, ölmekle yitireceği seçme özgürlüğünü kullanma fırsatını elde edebilir düşüncesi ya da umuduyla hep geri bırakır bu kararı.
Reklam
Bilmiyorum nedir bu sende olan, bu kapayan ve açan; yalnız anlıyor içimde bir şey gözlerinin sesini güllerden derin olan.. kimsenin yok, yağmurun bile, böyle küçük elleri.
Sayfa 7 - İletişimKitabı okudu
Can Sıkıntısının Üzerinden
Yıldızlardan ödünç alınmış bir rüya Kâküllerden eteklere tarazlı arzular Ey eşiklerden alın çizgilerine vuran gölge Korku bu kadar mı koygun açar bir ağızda: “Yağmur geliyor… Yağmur geliyor…” Çığlığı evlerin kapılarında ikinci bir yalnızlık Elleri bulut bulut gökyüzü pervanesi Ey çaresizliğin kirpik döken geleceği Kadın çuvalları saçlarıyla taşıyor. Adam başkalarının hayatından Bir Tanrı uzaklığı, gölgesiz bir eşik Yağmurun, kadının, can sıkıntısının üzerinden Gövdesinden kalan boşluğa bakıyor. Ey ana rahminde soğumuş arzu Ey çeki taşı zaman yüzümüzde halkalanan Acıdan çok cezaya benziyorsun.
Sayfa 121 - Üçüncü Basım: Mart 2022, İstanbulKitabı okudu
Tsinandali'de esir alınan Prensesler ve Madam Drancy, acı ve korku dolu bir diyara doğru yol alıyordu. Başlarındaki dağlılar, esirleri kendi malı gibi görüyorlardı. Onları İmam'a teslim ettik­lerinde büyük bir mükafat alacaklardı. Fakat dağlılar, esirlerinin önemi ve konumunun farkındaydı. Son derece gaddar tavırlar sergileseler de kimse
Hiç kimsenin, hatta yağmurun bile böyle küçük elleri yoktur.
Reklam
"Artık şiirlerde geçer geçse geçse yağmurun elleri."
Sayfa 396Kitabı okudu
Bir adam vardır hani gözleri güneş Saçları rüzgar Elleri bütün insanlığın elleri Dili toprağın ve yağmurun dili
Sayfa 73
Orada, yağmurun sustuğu yerde Gözleri önemli, gözleri İki damla çığlık, bir yudum keder Takılmış sokak dolusu çocuğun ardına Kalbi bedeninde bir çakır dikeni Elleri balkon demirlerinde pır pır eder...
184 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.