Özgürlük, insanları inzivalarından çıkarmanın tek çözümüyken kölelik yalnızlıklar üzerinde hüküm sürer. Sanatsa ortaya koymaya çalıştığım özgür doğası sayesinde tiranlığın ayrıştırmaya çalıştığı yerde birleştirir.
Amaç yaratma sıfatını ortadan kaldırmak teknolojiyle taklit ederek yaratıcı olmaya çalışmak.Hep şeytan yüzünden
Reklam
Ortak soy fikrine direnmemizin tek nedeni, doğal ön yargımız ve yarı-tanrıların soyundan geldiklerini iddia eden atalarımızın küstahlığıdır. Ama insanın ve diğer memelilerin karşılaştırmalı yapısı ve gelişimi ile yakından ilgilenmiş doğa bilginlerinin, bu canlılardan her birinin bağımsız bir yaratma eylemiyle üretildiğine inanmış olmasının tuhaf karşılanacağı günler yakındır.
Sanat, kısıtlamayla yaşar ve özgürlükle de ölür.. A. Gide
Günümüzde tüm sanatçılar içlerinde bulundukları çağın kadırgasında kürek çekmektedir; geçmişin sürekli su yüzüne çıktığını, başlarında çok sayıda gardiyan bulunduğunu ve yanlış yöne gittiklerini bilmelerine rağmen bu durumu kabullenmeye mecbur kalmaktadır.
Hakikat gizem dolu, elde etmesi zor ama her zaman fethedilmeye hazırdır. Özgürlükse tehlikelidir; heyecan verici olduğu kadar, tecrübe etmesi de zordur..
Reklam
Sanat bana göre kişisel bir zevk ürünü değil de insanların sahip olduğu ortak acıların ve zevklerin ayrıcalıklı bir tasvirini sunarak onların duygularına hitap etme biçimidir. Sanat, sanatçıyı inzivasından çıkmaya zorlar; onun en alçak gönüllü ve evrensel hakikate boyun eğmesini sağlar.
Ama beni hiç durmadan insana doğru çekti bu yanıp tutuşan yaratma isteğim; taşı böyle arar çekiç de. Ah bir bilseniz , nasıl bir yontu taştır benim için,o yontular yontusu! Ah, taşların en sertinde ,en çirkininde mi uyumalıydı böyle! Azgınca vuruyor şimdi çekicim, acımadan vuruyor onu tutsak eden taşa. Yongalar savruluyor: Varsın savrulsun !
Sayfa 97 - Erasmus yayınlarıKitabı okuyor
Siber bir çağın dönüm noktasına asıl şimdi tanıklık ediyorsunuz, dedi ve beden yaratma kapsülü ile bilinç aktarma aygıtını birbiriyle buluşturup bütünleştirdi.
Auden bir keresinde özel bir konuşmada şuna işaret etmişti: "Şair dille evlenir ve bu evlilikten şiir doğar."
Sayfa 110Kitabı okudu
Reklam
88 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ece Apaydın’ın “Ben Salome”si üzerine…
Ece Apaydın postmodern bir şair. Sözcüğü gerçeği anlatmak için kullanmıyor, bir gerçek yaratmak için kullanıyor. Dilin olanaklarını sınırsızlaştırıp bu sınırsızlıkta şiirini büyütmüştür. Bir şiirin inine hemen ulaşmak şiiri cazibeli kılmıyor. Şiir kendisini hemen okura teslim etmemesi gerekir. Şair okura zorluk çıkarmalı, kuru ve açık bir
Ben Salome
Ben SalomeEce Apaydın · Artshop Yayıncılık · 20171 okunma
Apple, Kaliforniya'da 600'den fazla işçiyi işten çıkardı, şirket, teknoloji devinin sürücüsüz otomobil projesini iptal ettiğine dair raporlardan haftalar sonra devlete yaptığı bir dizi dosyada açıkladıve kendi Apple Watch ekranlarını oluşturma çabaları. İşten çıkarmalar, teknoloji şirketleri 2024'te 57.000'den fazla kişiyi işten çıkarmış olsa bile, şirketin pandeminin sona ermesinden bu yana gerçekleştirdiği ilk büyük işten çıkarmalar dizisi. Milyarder Tesla CEO'su Elon Musk, Reuters'in Cuma günü şirketin projeyi öldürdüğünü ve robotaksi oluşturmak için daha fazla kaynak harcayacağını bildirmesinin ardından, şirketin düşük maliyetli bir elektrikli araç yaratma planlarını rafa kaldırdığını reddetti. Reuters'e özel açıklama, Tesla'nın 2020'den bu yana ilk negatif üç aylık teslimat büyümesini bildirmesinden birkaç gün sonra geldi.
Biliyorsun ki kurmaca yapıtlar, daha çok da düz yazı, muhtemelen tüm yazma şekilleri içinde en çetin olanı. Kaynağın yok, o eski, önemli kaynak. Bir parça boş kâğıt, kurşunkalem ve olabileceğinden daha gerçek șeyler yaratma zorunluluğu. Gözle görünür olmayanı alıp tamamıyla gözle görünür kılmalı ve bunun normal görünmesini sağlamalısın ki okuyan kişinin deneyiminin bir parçası olabilsin.
Yalnızlık hep bizimledir yani, ve hepimiz için mutlak bir gerçekliktir. Gece yatağa tek başımıza da girsek, sevgiliye sarılarak uyusak da. O nedenle yalnızlığın, erişkin hayatımızda çocukluktaki gibi dehşet duyguları uyandıracak bir çaresiz- lik durumu olmadığının farkına varmayı, bunun farkına varamayanların acıyan bakışlarına rağmen, kendimize öğretebilmeli ve bunu kabullenebilmeliyiz. Çünkü emin olun tam tersi de yine öğrenilmiş başka bir durumdur. Üstelik yaratma ve üretme süreçlerinin yalnızlığa ne kadar ihtiyaç duyduğunu düşünürsek, yalnız kalmayı öğrenmenin kendimize verebileceğimiz en güzel armağan olduğunu da anlarız.
Sayfa 170
Açıkça belli ki, her şey daima baskın ideoloji tarafından tanımlanmıştır. Fakat baskın ideoloji, erkeklerin edebiyatına olduğu kadar kadınların edebiyatını da kabul edebilmiştir. Virginia Woolf’un Kendine Ait Bir Oda’da takdire şayan bir biçimde açıkladığı gibi, kadınların yaratma eyleminden bir çok farklı sebeple alıkonulmuş olduklarını söyleyebilirim. Yarattıkları zaman genel itibarıyla fark edilmişlerdir. Örneğin, edebiyat alanında, kadınların varlığının tümüyle inkar edildiği resimde olduğu kadar baskı altında olmamışlardır.
Sayfa 73 - Zeplin Kitap
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.