Yazar;DAVID MORRRELL
434 sayfa, psikolojik gerilim
Elektriğin olmadığı, güvenliğe dair hiçbir sistemin bulunmadığı, suç araştırma tekniklerinin ve imkanlarının kısıtlı olduğu 1800'lü yılların Victorian İngilteresin'de yaşanan toplu cinayetleri anlatan kitap, baştan sona soluk soluğa okuyacağınız psikolojik gerilim kitabıdır.
De Quincey'in , yıllar önce kaleme aldığı bu cinayetlerin aynı suç aletleri ile tekrar işlenmesini okurken bebek ,kadın, çocuk demeden cinayetlerin vahşice işlenmesi kanınızı dondurabilir.
Kitapta katil çoğu zaman , yazar tarafından sanatçı olarak nitelendiriliyor. Bu bir bakış açısı belki ama benim çok hoşuma gitmedi. Kitapta beni en etkileyen yerlerden biri yıllar sonra seri cinayetler işleyen katilin annesiyle yüz yüze gelip hem kendi çocukluğunu hem annesi ile yaşadığı hayatı sorgulaması bir nevi yüzleşmesi aslına bakarsanız içimi sızlattı ve şunu düşündürdü hiç kimse kötü biri olarak doğmuyor yaşadığı şartlar bulunduğu ortam bazen insanları çok farklı yönlere sürükleyebiliyor.