45'lik Dergisi

45'lik Dergisi45'lik Dergi - Sayı 1 dergisi
Dergi
9.0/10
2 Kişi
15
Okunma
3
Beğeni
1.269
Görüntülenme

Hakkında

Bu yılın Mart ayında yayın hayatına başlayan 45'lik isimli dergi beşinci sayısını Temmuz ayında çıkarmıştı. Bu ay yeni sayısını beklerken derginin yayın hayatını sonlandırdığını öğrenip üzülecektik. Derginin son iki sayısında da yazan biri olarak açıkcası çok keyif almaya başlamış, yeni yazacaklarımın hayalleri içindeydim ve haberi alınca duvara çarpmış gibi oldum. Açıkcası son derece kırgın ve sinirliyim ama üzgün değilim. Niye üzüleyim ki, insanlar okumuyorsa yapacak bir şey yok ve bu yeni de değil, yıllardır böyle. ( yok artık internet var, kimse kağıda basılı şey okumuyor bir büyük maval, çünkü dediğim gibi bu yeni değil hep böyleydi, şimdi internet bahanesi oldu hani) Neyse ben bu konuda düşüncelerimi Pazar günü yayınlayacağım "Tatil Keyfi" yazıma bırakıyorum. Şimdi 45'lik Dergi yönetiminin Veda yazısını sizlerle paylaşıyorum. "45’LİK DERGİ’DEN VEDA Çeyrek asrı geride bırakan 45’lik bar, bu yıl geçmişin peşindeki okuyuculara bir dergi sunmak üzere yola çıkmıştı. Böyle bir dergide bir araya gelebilecek rüya kadro 45’lik dergide buluşmuştu. Okuyucularına 5 sayılık bir anı bırakan 45’lik Dergi yayın hayatına veda ediyor. Sizler için geçmişten bulup geleceğe bıraktığımız her konuyu, her belgeyi büyük bir heyecanla hazırladık. Yayında olduğumuz 5 sayı boyunca bu heyecan hiç azalmadı, artarak büyüdü. 45’lik Dergi neden yayın hayatına nokta koydu? Bu sorunun cevabı, içinde bulunduğumuz yıllar içinde görünüp kaybolan pek çok dergininkiyle aynı. Tekrarlamak anlamsız olacak. 45’lik Dergi’nin her sayısında bir başvuru kaynağı bırakmak istedik. Eğlenceli ve yararlı olmayı hedeflemiştik. Umarız bunu başardık. Okuyucuya olduğu kadar, yazar ve çizerlerimizin emeklerine de saygı gösterdik. Her yazar ve çizerimizin paha biçilemez çabalarına, bağımsız bir dergi olarak olabildiğince borçlu kalmamaya çalıştık. Bu kısa ve coşku dolu yolcuğu bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. "
Doğum:
Mart 2018
Ölüm:
Temmuz 2018

Okurlar

3 okur beğendi.
15 okur okudu.
1 okur okuyor.
6 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Türkiye'de Moğallar Olmak Kolay Mı? :)))
Cahit Berkay: (...)O zamanlar arabayla dolaşarak reklam yapıyorlar. Adam bağırıyor "Sayın Kayserililer, Igor'lar sizi bu akşam mantı yerine müzik ziyafetine davet ediyorlar" diye. Igor'lar ne lan! Bir yerde de MÖ'ler dediler. "Möö" dediler ya! Hahahha!!! =))))
Sayfa 14 - 45'lik Dergi, Ali Mert Alan, MoğollarKitabı okudu
Cahit Berkay: (...)Sen kıçını yırt Amerikalı gibi gitar çalamazsın çalsan bile o senin DNA'nda yok. Sen önce kendi kültürünle haşır neşir olacaksın, beslenme çantanı kendi kültürünle dolduracaksın, ondan sonra üstüne diğer kültürleri ekle ama önce kendi kültürün! Sanat müziğiyle büyüdüm, Batı müziğini de dinledim ondan sonra Cahit Berkay oldum.
Sayfa 14 - 45'lik Dergi, Ali Mert Alan, MoğollarKitabı okudu
Reklam
"O yıllarda bir erkeğin saç uzatması, at kuyruğu yapması, küpe takması olacak iş değildi. Halbuki hippiler ''karı gibi'' saç uzatıyordu. Mesela taşrada bu makul bir linç nedeniydi."
Sayfa 6 - 45'lik Dergi, Ümit Beyazoğlu, Hippi Kralı Ve KraliçesiKitabı okudu
Moğolları kurduğumuz yıllarda Türkiye'de rock müziğin ne olduğu bile bilinmiyordu. Cahit Berkay: ''Rock Müzik'' diye bir terim yoktu. Bizim yaptığımız müzik, ''beat müzik'' olarak adlandırılıyordu. Pop şarkılarına da ya Türkçe sözlü hafif Türk müziği ya da ''aranjman'' deniliyordu. Rock lafı Woodstock'lı yıllarda, 70'lerin ortasına doğru çıktı. Rockn Roll'dan geliyor ama bu felsefede içine giriyor.
Sayfa 12 - 45'lik Dergi, Ali Mert Alan, MoğollarKitabı okudu
60'Yıllar, Enstrümanlar ve Barış Manço
...60'lı, 70'li yıllarda sizinle beraber bir çok grup kuruldu. Enstrümanlar nereden bulunuyordu? Taner Öngür: 60'lı yıllarda Avrupa'ya giden Türk işçileri, Türkiye'ye geldiklerinde getirirlerdi. (...)Barış'ın (Manço) da bulduğu bir yol vardı, kanunları incelemişti ve tır kanunundan yararlanarak getiriyordu. Bunu nasıl yapıyordu bilmiyorum ama (gülüyor). Türkiye'ye Höfner ya da Framus marka gitarlar gelirdi.
Sayfa 13 - 45'lik Dergi, Ali Mert Alan, MoğollarKitabı okudu
{Ç News} Pazar'da Bugün;
Merhabalar Efendim...! Pazar gününden selamlar olsun... Çayınızı, kahvenizi hazırlayın, {Ç News} pazar sizlerle....! Dolu dolu..! Haydi başlayalım..! Bugün Tuhaf Dergi'nin 10.Sayısını, 45'lik Dergi'nin 2.sayısını ve Tezgah'ın 4.sayısını ve daha yeni çıkmış olan Trip dergisini aldım.. Tezgah'la Trip'i deneme amaçlı aldım. Merak ettim. Bakalım

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
47 syf.
3/10 puan verdi
Dergiler büyük bir emeğin ürünü. Binlerce zekanın imece usulü ortaya çıkardığı bir harikalar diyarı. İnce elenip, özenle seçilen yazılardan, resimlerden oluşmalı. Şimdi ben biraz kötü konuşacağım ama bunların da farkındayım. Özür dileyerek olmamış diyorum. Moğollar ve Hippiler ile ilgili yazı iyiydi. Onun dışında bir de nadir plaklardan bahsediliyor. Gerisi şu konseptin içini dolduramamis uyduruk yazılarla, bir sayfayı gereksiz kaplayan afişlerle dolu. Bu dergi tutmaz. Fikir güzel, ama bunun daha iyisini yapmışlardı. Meraklısı için: 3 ayda bir çıkan 'Plak Mecmuası'nı tavsiye ederim.
45'lik Dergi - Sayı 1
45'lik Dergi - Sayı 145'lik Dergisi · 45'lik Dergi · 20187 okunma
47 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
52 günde okudu
Bu inceleme
CEYLAN
CEYLAN
'a ithaf edilmiştir.. Dergiyi yerin dibine sokmuş, ben göklere çıkartmayacağım ama hakkını vereceğim. Ve incelemede ki sorularıma cevap istiyorum. İncelemene karşı inceleme yapıyorum sayın Örtmenim :) Buyrunuz bir bakalım... :) Öncelikle dergi'nin içeriği fazlasıyla dolu. Moğollar ve Hippileri
45'lik Dergi - Sayı 1
45'lik Dergi - Sayı 145'lik Dergisi · 45'lik Dergi · 20187 okunma
47 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Derginin kapağı dikkatimi çekince, birden kendimi kaptırdım ve aldım. Hızlı bir şekilde dergiye baktım ve o an da beğenmiştim. Şimdi okuyorum ve tavsiye ediyorum. Yazı karakterlerinden mizanpajına, kullanılan kağıttan, görsellerin kullanımına kadar hepsi yerinde ve iddialı bir dergi. Çok fazla söze gerek yok. Alın, okuyun ve okutun diyebilirim. Eğer 'nostalji' ile ilgiliyseniz ve belli bir yaşın da üstündeyseniz 'evet ya, bunlar bunlar da vardı deyip, derginin sayfaları arasında kaybolabilirsiniz. Daha ilk sayısı ama şimdiden "Sevgili dostlar neden yazının geçmiş zaman notları olduğunu bu yazımda ve daha sonraki yazılarımda çok daha iyi anlatmış olacağım." diyor İmtiyaz sahibi Fuat Akyol. Ben de açıkçası daha şimdiden ikinci sayıyı beklemeye başladım. Dergi sayfaları arasında dolaşırken o eski gazete kupürlerine şöyle iç geçirerek baktım. Vay be! Nereden nereye dedim. Tabii, hemen tek seferde tüm dergiyi sindirmem zor ama bazı yazıları okudum ve beğendim. Sonra bir baktım Teoman'ın yazısının yanında TV'de 7 Gong dergisinin kapağı var ve birden o yıllara göndüm. yabancı gelmedi, sanki daha dünmüş gibi anılar canlandı vs.vs. Ezcümle: Derginin ilk sayısını kitapçıda görüp aldım ve beğendim.
45'lik Dergi - Sayı 1
45'lik Dergi - Sayı 145'lik Dergisi · 45'lik Dergi · 20187 okunma
Resim