A. Baran Dural

A. Baran DuralAtatürk'ün Liderlik Sırları yazarı
Yazar
Editör
9.7/10
7 Kişi
22
Okunma
6
Beğeni
1.953
Görüntülenme

A. Baran Dural

22 okunma, 6 beğeni - A. Baran Dural kitapları, eserleri, A. Baran Dural kimdir, öz geçmişi, A. Baran Dural nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, A. Baran Dural sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

A. Baran Dural 15 Aralık 1972 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. özel Amerikan Robert Kolejinde okuduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Baran Dural yüksek lisansını yine bitirdiği üniversite olan Mimar Sinan Üniversitesinde tamamladı. 1980 Sonrasında Yaşanan Değişim ve Yeniçağ: Milliyetçi hareket konusu ile doktorasını tamamladı. Ankara Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset bilimi anabilim dalında ise Türk Muhafazakarlığı ve Nurettin Topçu isimli doktora tezini verdi. Baran Dural Sosyoloji Derneği, Türk- Eğitim- Sen ve East and West Studies Asil üyeliğine sahiptir. 2007-2012 yılı Trakya Üniversitesi Bilimsel Yayın Teşvik Ödülüne layık görülmüştür.
Tam adı:
Doç. Dr. Ahmed Baran Dural
Unvan:
Akademisyen, Yazar
Doğum:
İstanbul, 15 Aralık 1972

Okurlar

6 okur beğendi.
22 okur okudu.
2 okur okuyor.
28 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Kişinin eğitimi, ileride içine sıkışıp kalacağı bir mesleksel uğraşın temel fonksiyonlarına da kurban edilemez.” Emmanuel Mounier
Reklam
Muhafazakâr düşünürler, diğer ideolojilerin aksine muhafazakâr düşünce evreninin "olması gereken" değil halihazırda "olan" toplumla ilgilendiğini kaydederler. Bu görüş de muhafazakârlığın dikotomik (ikilik/zıtlıklara dayanan) bir özelliğini açığa çıkarır. Zira her ne kadar "varolan toplumla" ilgilendiğini beyan ederse etsin, ideolojiler çağının içinden konuştuğu için muhafazakârlığın da ilgilendiği toplumsal yapıların "Varolan halinden" çok "Nasıl varolması gerektiği"ne dair çıkarsamaları vardır. İster Doğu ister Batı muhafazakârlığı olsun, her muhafazakâr akım, bu bağlamda bağlı bulunduğu dinsel kökene yönelik bir kurgulanmış, "yeryüzü cenneti"ne sahiptir ve toplum eninde sonunda kendini bu olması gereken "ideal toplum" yolunda reforma tabi tutmalıdır.
“Geniş bir tarihsel kronoloji içerisinde devletlerarasıdaki farklılıkları inceleyen Weber, güç dinamiğinin genel mantığı doğrultusunda, büyük devletleri “yayılmacı” olarak nitelendirmiştir.”
Sayfa 193
Nurettin Topçu, komünizmle ilgili tüm görüşlerini, Ahlâk Nizamı başlıklı eserinde toplamıştır. Ahlâk Nizamı, yazılış itibariyle hayli ilginç bir eserdir ve dört bölümdür. Hatırlanacağı gibi Kavgam isimli eserinde Nasyonal Sosyalizm'i anlatan Adolf Hitler de, kitabını dört bölüme ayırmıştır. Bu iki kitabın arasındaki temel benzerlik bölüm sayısından kaynaklanmamaktadır kuşkusuz. Hitler, Kavgam'ı, "Doktrin, Nasyonal Sosyalist Hareket, Komünistlere Karşı Harp ve Yahudilerin Devletleri Birbirine Düşürmesi Taktiği" alt başlıklarına bölmüştü. Topçu da, Ahlâk Nizamı'nı, kendisi farklı başlıklar kullansa bile aynı mantık eşliğinde yazmıştır. İlk bölümde düzen eleştirileri ve doktrinini tanımlayan Topçu, ikinci bölümde Müslüman Anadolu Sosyalizmi'nin yapı taşlarını gündeme getiriyor, soyuttan somuta iniyor. Kitabın üçüncü bölümü Yahudilere ayrılırken son bölümde komünizme karşı verilecek savaşın ayrıntılarına giriliyor. Topçu'nun Hitler ve Mussolini sempatisi hatırlanıldığında, eserin bölümlenmesi sırasında, sadece tesadüflerin devreye girdiğini söyleyebilmek zorlaşıyor.
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
546 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitabın yeri bende çok ayrı. Liseye yeni başlamıştım, sınıf hocamız aynı zamanda ingilizce öğretmenimiz bir cemaat mensubu idi. Benim bu kitabı okuduğumu görüp elimden atmış ve yerine bir cemaat önderi(!) kitabını vermişti. Ben de verdiği kitabı yırtmış böylece okulun ilk günü disipline gitmiştim. :) Yeri ayrı bende, çünkü o günden itibaren "En hakiki mürşit ilimdir." düsturu ile hayatıma devam ettim. Cemaat, tarikat vs oluşumlara hep uzak durdurm.
Atatürk'ün Liderlik Sırları
Atatürk'ün Liderlik SırlarıA. Baran Dural · Yeniyüzyıl Yayınları · 200811 okunma