Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ahmet Makal

Ahmet MakalAmeleden İşçiye yazarı
Yazar
8.0/10
2 Kişi
40
Okunma
4
Beğeni
1.442
Görüntülenme

Hakkında

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesidir (Prof. Dr.). Temel akademik ilgi alanları Türkiye çalışma ilişkileri tarihi ve iş uyuşmazlıkları kuramı olan Makal’ın, yayımlanmış dört kitabı ile Toplum ve Bilim, Tarih ve Toplum, Birikim, SBF Dergisi gibi dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor. Ahmet Makal, Türkiye’de Çok Partili Dönemde Çalışma İlişkileri: 1946-1963 adlı eseriyle, 2003 Sedat Simavi Sosyal Bilimler Ödülü’ne değer görüldü. Bilim ile sanatı yaşamın birbirini tamamlayan iki yüzü olarak gören Makal, akademik çalışmalarının yanı sıra sanatla, özellikle müzikle ilgileniyor; 1996 yılından bu yana TRT için, Radyo 3’te yayınlanan “Yorumlar, Yorumcular” isimli klasik müzik programını hazırlıyor, aralarında Radikal İki ve Milliyet Sanat dergisinin de bulunduğu çeşitli gazete ve dergilerde müzik üzerine yazıyor, Andante dergisi için “Büyük Yorumcular” köşesini hazırlıyor. Kitapları: Grev: Kuramlar ve Uluslararası Farklılıklar (V Yayınları, 1987), Osmanlı İmparatorluğu’nda Çalışma İlişkileri: 1850-1920 (İmge, 1997), Türkiye’de Tek Partili Dönemde Çalışma İlişkileri: 1920-1946 (İmge, 1999), Türkiye’de Çok Partili Dönemde Çalışma İlişkileri: 1946-1963 (İmge, 2002).
Unvan:
Türk Akademisyen

Okurlar

4 okur beğendi.
40 okur okudu.
36 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Emekçiler sanki birden yüzyıllık uykularından uyanmıslardı."
Sayfa 149Kitabı okudu
"Sömürünün işçiler tarafından bizzat deneyimlendiği üretim noktasında olup bitenleri dikkate almak tarihsel algımızı derinleştireceği için yararlı, hem de kollektif hareketlerin arkasındaki birikimi ya da altındaki dip akıntısını algılayabilmek için gereklidir."
Reklam
"İşte arkadaşlar, bu satırlar olunduktan sonra haklı olarak soruyoruz: Nereye gidiyoruz? Sınıf mücadelesine mi gideceğiz? Meydanlarda toplanarak sermaye ve say mücadelesi mi. Yapacağız."
Sayfa 138Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok