Herkesin aynı yalana inanıyor olması, onu gerçek yapmaz.
Ahmet Ümit
"Kimse iyi dediği birine âşık olmaz... Aşkın iyilikle ilgisi yoktur... "
Aşk Köpekliktir, Ahmet Ümit
“Kimse kimseyi tanıyamaz, tanıdığımızı sanırız. Tanıdığımız kadarına inanırız. Eğer gerçekten tanısak, bırakın aşkı filan, kimse kimseyle arkadaş bile olamaz.”
Kavim, Ahmet Ümit
İnsan her şeye alışır diyorlar ya, öyle değil aslında. Başka çaren olmadığı için katlanıyorsun ama alışmıyorsun.
Bir Ses Böler Geceyi, Ahmet Ümit (Sayfa 42)
"Savaşların en büyüğü kendi nefsimizle olandır."
Bab-ı Esrar, Ahmet Ümit
İstanbul’da boş mezar yeri bulmak ölmekten daha zordur.
Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Ahmet Ümit (Sayfa 115 - Everest)
... kadınlardan biri size "abi" diyorsa, benim için kötülük düşünme, düşünüyorsan da lütfen yapma demek istiyordur.
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi, Ahmet Ümit (Sayfa 239)
''Gerçekler her zaman güzel olmayabilir. Bazen de ne kadar az şey bilirsen, o kadar iyidir.''
Kavim, Ahmet Ümit (Sayfa 45)
"Lafa geldi mi herkes şikâyetçi. Fakat bir şeyler yapalım dediğinizde, önce kendi çıkarlarına bakıyorlar."
İstanbul Hatırası, Ahmet Ümit
Mesele aklın kabul ettiğini, kalbe anlatmaktı. İşte onu beceremiyordum.
Elveda Güzel Vatanım, Ahmet Ümit (Sayfa 146)
Yaklaşık yirmi yıllık polisiye roman, araştırma ve tarih tecrübesiyle Türkiye'nin hemen hemen en iyi polisiye roman yazarı olduğunu söyleyebilirim.Onunla tanışmam biraz geç oldu.Bu türe pek ilgili değildim eskiden. Bir Ses Böler Geceyi ve Çıplak Ayaklıydı Gece kitabını indirimde görünce ''Bir alayım ya okurum.'' demiştim. Oradan itibaren tanımaya başladım.Şimdiye kadar dört veya beş kitabını okumuşumdur.Gerçekten kaleminin hakkını verdiğini söyleyebilirim.Dilerim en kısa zamanda diğer okumadığım kitaplarını da okurum.Ve belki bir gün imza gününe gitmek de nasip olur.
Ahmet Ümit'i Patasana ile tanıyıp sevdim! Yaşadığım şehirde doğmuş ve yetişmiş olması ayrı gururlandırdı beni. Polisiye gerilim türünün en beğenilen Türk yazarı oluşu ise ayrıca mutlandırdı! Severek, beğenerek takip ediyorum, tanışmayan arkadaşlara tavsiye ediyorum. Okuyun, pişman olmazsınız! ...
1998 yılında Yeniyüzyıl Gazetesinin Polisiye seven yayın yönetmeni Oktay GÖNENSİN, yazarımız Ahmet ÜMİT 'ten gazetede yayınlanmak üzere polisiye öyküler yazmasını ister. Okuyucuların Başkomiser Nevzat ile tanışmaları gazetede yayınlanan bu öyküler sayesinde olmuştur .Agatha'nın Anahtarı ve Şeytan Ayrıntıda Gizidir isimli öykü kitaplarında da bu öyküler bir ayara getirilmiş diyebiliriz. Başkomiser Nevzat' ın baş rolünde olduğu "Karanlıkta Koşanlar" ve "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir" adlı dizi filmler çekilmiştir. 2006 yılında yayınlanan "Kavim" adlı romanla birlikte artık Başkomiser Nevzat bize polisiyenin yanında öğretici bir takım bilgile vermeye başlayarak daha lezzetli ve okuması daha sürükleyici bir hal almaya başlıyor. henüz Başkomiser Nevzat ile tanışmadıysanız karakterleri tanımak için muhakkak ve muhakkak "Agatha'nın Anahtarı" ve "Şeytan Ayrıntıda Gizidir" isimli öykü kitaplarıyla başlamanızı tavsiye ederim.
Roman okumaya ilk olarak Ahmet ümitin Bab-ı esrar kitabı ile başlamıştım.O gün bu gündür kitaplara hayranım...
sadece 2 kitabını okudum ama çok güzel kitapları en kısa zamanda diğerlerinide okuacağım :)
Enver Aysever ve Ahmet Ümit... Aykırı Sorular (2014)
https://www.youtube.com/watch?v=50Y-O1QbF9M
harika yazıyor bütün kitaplarını okudum eline sağlık
bir romanına başlayıp hala bitiremediğim tek yazar.şu anda yedinci kitabını okuyorum.Hepsini de okuyacağım.Kaleminize,emeğinize sağlık Ahmet Ümit :)
Evet tüm kitaplarında öğrendiğim mutlak bir şeyler oldu...severek okuduğum ,sonunu merak ettiğim ve heyecanla elime aldığım yazılar ..teşekkürler